Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές μπαίνουν στο γήπεδο…

Ξεκινάει το πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ που απευθύνεται σε… εραστές της μπάλας πάνω από 35 ετών. Αποφασίστηκαν οι όροι της διοργάνωσης στη συνάντηση που έγινε στα Αμισιανά

Την Δευτέρα και Τετάρτη 12 και 14 Νοεμβρίου αντίστοιχα, θα μπουν στο γήπεδο οι ομάδες παλαιμάχων ποδοσφαιριστών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΠΣΚ για να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα που έχει διοργανώσει γι’ αυτούς. Το πρωτάθλημα θα έχει συγκεκριμένους όρους που θα τηρούνται απαρέγκλιτα, οι οποίοι αποφασίστηκαν από κοινού, στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι τους με τους παράγοντες της Ένωσης το απόγευμα της Δευτέρας (29/10 στο Ενωσιακό αθλητικό κέντρο των Αμισιανών. Οι ομάδες που δήλωσαν μέχρι τώρα συμμετοχή για την διοργάνωση του 2018-19 είναι 10 και είναι οι εξής:

  1. ΑΟ Καβάλα
  2. Βύρων
  3. Αμυγδαλεώνας
  4. Ηρακλής
  5. Ορφέας
  6. Ελαιοχώρι
  7. Πήγασος
  8. Νέστος
  9. Ελευθερές – Άγιος Ανδρέας
  10. Ελπίδες

Οι ομάδες σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της επιτροπής του πρωταθλήματος παλαιμάχων Δημήτρη Ρουμελιώτη, συμφώνησαν και τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος ως εξής:

Α) Οι ημέρες των παιχνιδιών θα είναι κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα στις 18.30.

Β) Τα παιχνίδια θα έχουν διάρκεια 2 x 40 λεπτά.

Γ) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές είναι άνω των 35 ετών και δεν έχουν ενεργή συμμετοχή σε άλλη αντίστοιχη διοργάνωση της ΕΠΣΚ. Εξαίρεση αποτελούν οι αθλητές άνω των 40 ετών, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα σε δύο πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ.

Δ) Οι αλλαγές θα είναι απεριόριστες και θα επιτρέπετε σε κάποιον αθλητή που βγήκε για αλλαγή να ξαναμπεί.

Ε) Θα υπάρχει ένας διαιτητής ορισμένος από την ΕΠΣΚ με κόστος 20€ για την γηπεδούχο ομάδα.

Ζ) Η γηπεδούχος ομάδα υποχρεούται να φροντίσει για την παρουσία γιατρού, ή νοσηλευτή, ή φυσικοθεραπευτή, ή διασώστη τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού και καθ όλη τη διάρκεια του, ειδάλλως το παιχνίδι δεν θα γίνεται με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδος.

Η) Κάθε ομάδα πρέπει να έχει θεωρημένη από την ΕΠΣΚ κατάσταση υγείας των αθλητών

Θ) Σχετικά με το ποινολόγιο συμφωνήθηκε ότι η τιμωρία μετά από κόκκινη κάρτα εξαιτίας μαρκαρίσματος θα είναι 1 αγωνιστική. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, όπως διαμαρτυρία, θα είναι 3 αγωνιστικές.

Ι) Η έναρξη του πρωταθλήματος παλαιμάχων της ΕΠΣ Καβάλας ορίστηκε στις 12-14 Νοεμβρίου 2018.

Τρίτη 6/11 η κλήρωση

Η κλήρωση του πρωταθλήματος ορίστηκε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας. Επίσης συμφωνήθηκε ότι όσες ομάδες εκτός των ανωτέρω επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα παλαιμάχων, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον γραμματέα της ΕΠΣΚ Χρόνη Γαιτατζή έως τη Δευτέρα 05 Νοεμβρίου.