ΑΟ Καβάλα: Στο 73’ «ξεκλείδωσε» τη νίκη (2-0) επί του Ορφέα Ξάνθης [Φωτογραφίες]

Με την καρφωτή κεφαλιά του Μαρκόπουλου ύστερα από φάουλ σέντρα του Ζέρη – Στο 87ο λεπτό το 2-0 με τον Βαλαβανόπουλο

Την πιο δύσκολη και ταυτόχρονα την πιο σπουδαία νίκη του, μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, σημείωσε το απόγευμα της Κυριακής (4/11) ο ΑΟΚ. Επικράτησε με 2-0 του Ορφέα Ξάνθης και πλησίασε ακόμα περισσότερο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στο τέλος μιας σειράς δύσκολων και απαιτητικών αγώνων στην αρχή της χρονιάς. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν μεν καλύτερο από τους φιλοξενούμενους που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, επιστρατεύοντας παράλληλα μέχρι το 70ο λεπτό και το μεγάλο «ταλέντο» τους στο… θέατρο (σε κάθε ευκαιρία έπεφταν στο έδαφος παριστάνοντας τους τραυματίες κλπ), αλλά δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους για την αντίπαλη εστία.

Φάσεις και γκολ

Το κατάφερε όμως στο 73ο λεπτό από μια στημένη φάση, όταν μετά από μια σέντρα – φάουλ του Ζέρη, ο Μαρκόπουλο πετάχτηκε και με καρφωτή κεφαλιά που χτύπησε πρώτα στο έδαφος «ξεκλείδωσε» τη νίκη, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 1ο μέρος ο ΑΟΚ είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Μαρκόπουλο στο 5ο λεπτό, ενώ ζήτησε και πέναλτι στο 21’ σε μια φάση διαρκείας. Επίσης ο Μαρκόπουλος είχε ένα καλό πλάσε στο 36’, ενώ αντίθετα στο 45’ ο Τοραμανίδης είχε σουτ που έφυγε λίγο άουτ. Στο 2ο μέρος, οι φάσεις ήταν λίγες και η πρώτη ανήκε στον Ορφέα στο 62ο λεπτό σε αντεπίθεση του Μαυρόπουλου, ο οποίος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη στο 83’ κάνοντας έτσι την αποστολή του ΑΟΚ πιο εύκολη. Το 2-0 έγινε στο 87’ όταν ο Μαρκόπουλος πάσαρε στον Βαλαβανόπουλο που έφυγε μόνος του αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί και βγήκε πλάγια. Μη έχοντας τι άλλα να κάνει σούταρε χλιαρά προς την εστία, αλλά προς γενική έκπληξη η μπάλα έφυγε μέσα απ’ τα χέρια του Ρούφου που έπεσε άτσαλα για να γίνει το τελικό 2-0.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης (85’ Βοσνιάδης), Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (71’ Βαλαβανόπουλος), Ψάλτης, Γεμιστός (61’ Τσούτσης), Γιατσβίνοβιτς (89’ Τόσκας), Μαρκόπουλος.

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τσαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου,  Μακράκης, Μαυρόπουλος Ι., Μπουνταγκίδης, Τορομανίδης (71’ Καραγκιόζης Ι.),  Ξαντινίδης (78’ Λαζαρίδης), Χαλήλ (62’ Χιντ Ιμέρ), Πασχαλάκης.

Παύλος Δερμιτζάκης: «Είχαμε την πίεση αλλά αντεπεξήλθαμε…»

«Σήμερα παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία και παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχοντας καλή ψυχολογία μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχε. Εμείς είχαμε την πίεση για τη νίκη σε αντίθεση με τον αντίπαλο, ενώ είχαμε και αρκετά προβλήματα, αφού ο Γεμιστός έπαιξε με πρόβλημα, ο Τσούτσης δεν ήταν ακόμα έτοιμος, ο Βρονταράς και ο Κέρθι εκτός, ενώ το Σάββατο είχαμε και τον τραυματισμό του Μπαρέττα. Προερχόμασταν από την ήττα στο Νέστο και θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο μας. Στο 1ο μέρος είχαμε την κατοχή της μπάλας και κάποιες ευκαιρίες, έχοντας τον αντίπαλο να παίζει με σκοπιμότητα. Αυτό το καταλαβαίνω από τη μεριά τους, όμως δεν μπορώ να το καταλάβω πως το ανέχτηκε ο διαιτητής. Στο 2ο μέρος με τις αλλαγές που έγιναν, καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Η χαρά μας είναι μέχρι το βράδυ μιας και από αύριο συνεχίζουμε την δουλειά μας». Καταλήγοντας ο προπονητής του ΑΟΚ σχολιάζοντας την ένταση που δημιουργήθηκε στον πάγκο του Ορφέα και τα παράπονα που έγιναν είπε «δεν έπεσε κάτι στην αντίληψη μου αλλά αν έγινε κάτι, εγώ προσωπικά σαν προπονητής ζητώ συγνώμη γιατί δεν είναι στη φιλοσοφία μου».

Γιάννης Καραγκιόζης: «Να έρχεται μπράβος στον πάγκο μας και να μας τρομοκρατεί…»

Ο αρχηγός του Ορφέα Ξάνθης Γιάννης Καραγκιόζης, που αντικατέστησε τον προπονητή του κ. Χατζημεστή που δήλωσε ότι έπρεπε να φύγει αμέσως από το γήπεδο περιορίστηκε να πει ότι «έχω να πω δύο πράγματα! Το πρώτο ότι κάναμε ένα κακό ματς και η Καβάλα ένα καλό. Και το δεύτερο ότι τρομοκρατία σε παιχνίδι στον πάγκο μας έχουμε να νιώθουμε από το πρώτο χρόνο της ομάδας στη Γ’ Εθνική με την Καλαμαριά. Να έρχεται μπράβος στον πάγκο μας και να μας τρομοκρατεί…».