Βρασίδας Ν. Περάμου: Ένσταση εσείς; Ένσταση κι εμείς…

Με δική της ένσταση απαντάει σ' αυτήν του Ολυμπιακού Καβάλας ο Βρασίδας υποστηρίζοντας ότι ο μεταξύ τους αγώνας δεν έπρεπε να ξεκινήσει καν μιας και οι γηπεδούχοι δεν είχαν προπονητή...

Ο κύκλος της αντιπαράθεσης του Βρασίδα Ν. Περάμου με τον Ολυμπιακό Καβάλας με αφορμή την γνωστή υπόθεση με την 5η αλλαγή ποδοσφαιριστή που έγινε από τους φιλοξενούμενους στον αγώνα του γηπέδου Κωτσάλου το Σάββατο, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ο Ολυμπιακός Καβάλας έκανε γνωστό ότι θα κάνει ένσταση, μιας και όπως τονίζει πρέπει να ακολουθείται η νομιμότητα, και τον ίδιο δρόμο θα ακολουθεί ο σύλλογος της Ν. Περάμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του προτίθεται να υποβάλλει ένσταση γιατί σύμφωνα με την άποψη του το εν λόγω παιχνίδι ξεκίνησα παρανόμως, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν στον πάγκο τους (όπως υποχρεούνται από τους κανονισμούς ως ομάδα της Α’ ΕΠΣΚ) προπονητή! Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η κίνηση αυτή γίνεται για να προστατευτούν τα συμφέροντα του συλλόγου καθώς δεν ανέχεται από κανέναν να τον στοχοποιεί θέλοντας να καλύψει δικές του αδυναμίες.

«Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής η ομάδα Α’ ΕΠΣΚ που δεν απασχολεί προπονητή»

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Θέλοντας να προστατέψουμε την ομάδα μας από την αδικία και την λασπολογία των τελευταίων ημερών, καταθέτουμε, μετά λύπης, ένσταση κατά του σωματείου Ολυμπιακού Καβάλας παρόλο που αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές και τις ηθικές μας αξίες.

Βάση του άρθρου 13 της προκήρυξης πρωταθλήματος της ΕΠΣ Καβάλας, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής η ομάδα που δεν απασχολεί προπονητή και αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία. Ενημερώνουμε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού αποχώρησε την 1η Νοεμβρίου 2018 και έκτοτε η Διοίκηση δεν προχώρησε σε πρόσληψη νέου. Για τον λόγο αυτό δεν είναι γραμμένο στο φύλλο αγώνος η ύπαρξη προπονητή.

Ζητούμε λοιπόν το παιχνίδι που παρανόμως ξεκίνησε, να κατοχυρωθεί υπέρ του Βρασίδα Ν. Περάμου, όπως ακριβώς συνέβη και εντός του αγωνιστικού χώρου. Η κίνηση αυτή γίνεται για την προστασία των συμφερόντων του Βρασίδα Ν. Περάμου καθώς δεν ανέχεται από κανέναν να τον στοχοποιεί θέλοντας να καλύψει δικές του αδυναμίες.

Στην διάθεσή μας έχουμε στοιχεία τα οποία θα παραθέσουμε στην ΕΠΣ και στα αρμόδια όργανα εφόσον μας ζητηθεί».

Ολυμπιακός Καβάλας: «Το άθλημα έχει νόμους και κανονισμούς…»

Λίγες ώρες τη (νέα) ανακοίνωση του Βρασίδα, ο Ολυμπιακός Καβάλας εξέδωσε μια δική του θέλοντας να «κλείσει» το θέμα. Σ’ αυτήν επισημαίνει ότι ουδέποτε αμφισβήτησε την αγωνιστική ανωτερότητα των αντιπάλων και ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος, όμως όπως επισήμανε το άθλημα διέπεται από κανόνες. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Για να «κλείσουμε» το εν λόγω θέμα. Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν. Στην ανακοίνωση μας, αναφέραμε με αμεροληψία όλα όσα συνέβησαν στο γήπεδο Κωτσάλου. Παραδεχόμαστε την αγωνιστική ανωτερότητα του αντιπάλου και ουδέποτε μιλήσαμε για αλλοίωση αποτελέσματος, όμως το άθλημα που υπηρετούμε όλοι έχει κάποιους κανονισμούς και νόμους. Στο βίντεο θα δείτε την 5η αλλαγή που πραγματοποιήθηκε. Ο ποδοσφαιριστής εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, αγωνίστηκε για 1’20” και μετά την σύσταση μας, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής, αποχώρησε και ξαναμπήκε ο ποδοσφαιριστής που αντικαταστάθηκε. Χωρίς πολλά λόγια, ας κρίνει ο ποδοσφαιρικός κόσμος του νομού εάν λέμε αλήθεια ή όχι».