ΑΟ Καβάλα: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό…

Νίκη με 3-0 επί του ΠΑΟ Κοσμίου στην Κομοτηνή με τα γκολ, στο 1ο ημίχρονο, των τριών επιθετικών Μαρκόπουλου (πέναλτι), Τσούτση και Βαλαβανόπουλου

Ένα ημίχρονο καλού ποδοσφαίρου ήταν ικανό να δώσει στην ομάδα της Καβάλας αυτό που ήθελε στον αγώνα επί του ΠΑΟ Κοσμίου, το απόγευμα της Κυριακής (11/11) στην Κομοτηνή. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη επικράτησε με 3-0 και προωθήθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας (έναν μόνο βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Νέστο) έχοντας μια αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Στην ουσία «καθάρισε» τη νίκη στο πρώτο 45λεπτο, με τις επιθετικές αιχμές να πετυχαίνουν από ένα τέρμα! Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι γηπεδούχοι που προσπάθησαν φιλότιμα να μπουν στο παιχνίδι είχαν μια – δύο καλές στιγμές ωστόσο δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Δήμιζα, ενώ προς το τέλος του αγώνα ο ΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να πετύχει κι ένα 4ο γκολ με τον Γιαντσίνοβιτς να σημαδεύει το δοκάρι! Την ομάδα υποστήριξαν περισσότεροι από 100 φίλαθλοι της ομάδας, που χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες.

Γκολ και φάσεις

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 10λεπτο με τους Κυριακόπουλο και Χατζητουλούση και στο 15ο λεπτό ο ΑΟΚ κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Πλαστάρα, το οποίο εκμεταλλεύεται ο Μαρκόπουλος που κάνει το 0-1.

Δέκα λεπτά αργότερα γίνεται το 0-2, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιαντσίνοβιτς ο Τσούτσης με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ λίγο αργότερα χάνει την ευκαιρία να πετύχει ακόμα ένα τέρμα. Το (τελικό 0-3) διαμορφώνεται λίγο πριν από την συμπλήρωση του  45λεπτου μετά από σέντρα του Τσούτση και κεφαλιά του Βαλαβανόπουλου.

Στις αρχές του 2ου μέρους Ψάλτης και Γαβριηλίδης δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στη συνέχεια το Κόσμιο προσπάθησε με τους Μαυράκη και Ξενάκη να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ στο 88’ μετά από σέντρα του Βοσνιάδη ο Γιαντσίνοβιτς πιάνει κεφαλιά που βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟ Κοσμίου: Δεληγιάννης, Νάνος, Τριάντος, Πλασταράς, Ζαγγόπουλος, Τζαχτσόγλου, Στοίνοβιτς, Χατζητουλούσης , Μαυράκης (77’ Βούγλαρης), Κυριακόπουλος (76’ Βουλγαρίδης), Ρουμπιέ (46’ Ξενάκης).

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Γαβριηλίδης (51’ Τόσκας), Βαλαβανόπουλος (83’ Παπαδόπουλος), Ψάλτης, Τσούτσης (57’ Βοσνιάδης), Γιαντσίνοβιτς, Μαρκόπουλος (76’ Αδαμάκης).