ΑΟ Καβάλα: Βαριά «καμπάνα» από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ

Μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (με τον Αετό Ορφανού) και 3 έτη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τον πρόεδρο του ΑΟΚ Αντώνη Αντωνίου

Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ομάδα της Καβάλας για όλα όσα ανέφερε ο διαιτητής Απόστολος Τζουμαλάκης στο φύλλο αγώνα στον αγώνα με το Άβατο στην Ξάνθη την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Ο Σερραίος διαιτητής, που επιεικώς ήταν απαράδεκτος στην εν λόγω αναμέτρηση, αποβάλλοντας αδικαιολόγητα τον Γεμιστό με 2η κίτρινη στο 38ο  λεπτό ενώ λίγο αργότερα αρνήθηκε πέναλτι στον ΑΟΚ, ανέφερε επεισόδιο που είχε πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ερασιτέχνη ΑΟΚ Αντώνη Αντωνίου στην ανάπαυλα του αγώνα. Εξ αιτίας αυτής της αναφοράς ο κ. Αντωνίου τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2000 ευρώ καθώς και με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για 3 χρόνια!!!

Δεν εκπροσωπήθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης

Αξίζει να τονιστεί ότι η πλευρά του ΑΟΚ δεν εκπροσωπήθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, όπου απαλλάχτηκε από την δεύτερη κατηγορία που βαρύνονταν, δηλαδή της υβριστικής συμπεριφοράς! Ο ΑΟΚ έχει το δικαίωμα να υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης, κάτι που προτίθεται να το κάνει άμεσα ελπίζοντας σε μείωση της. Αν δεν τα καταφέρει τότε στον επόμενο εντός έδρας αγώνα που είναι με τον Αετό Ορφανού θα αγωνιστεί χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες.

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής

Αναλυτικά η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Στην υπόθεση κατά των κάτωθι εγκαλουμένων: 1) σωματείου με την επωνυμία Καβάλα ΑΟ και 2) Αντώνιου Αντωνίου, Προέδρου του ανωτέρω σωματείου. Δικάζει απόντων των εγκαλουμένων. Κηρύσσει τους εγκαλούμενους πειθαρχικά ελεγκτέους για αδικήματα που φέρεται ότι τελέστηκαν στις 14-10-2018, στον ποδοσφαιρικό αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας περιόδου 2018-2019 μεταξύ των ομάδων Άρης Αβάτου και Καβάλα ΑΟ στο γήπεδο του σωματείου ΑΟ Ξάνθης.

Επιβάλλει στον εγκαλούμενο Αντωνίου Αντώνιο α) χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ, για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το εγκαλούμενο σωματείο Καβάλα ΑΟ, και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα 3 ετών. Επιβάλλει στο εγκαλούμενο σωματείο Καβάλα ΑΟ την ποινή της διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές.

Απαλλάσσει τους εγκαλούμενους για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς  (άρθρα 10 παρ.1 εδ.δ΄σε συνδυασμό με το άρθρο 12 Πειθ.Κωδ. ΕΠΟ), σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σκεπτικό».