Ένωση Καλαθοσφαίρισης (Νεάνιδες): Η «ημιενημέρωση» είναι χειρότερη της παραπληροφόρησης

Συνέχεια στην κόντρα με την Ασπίδα Ξάνθης με αφορμή την ένσταση της ομάδας της Καβάλας στο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Συνέχεια δόθηκε στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ομάδες νεανίδων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας και της Ασπίδας Ξάνθης, με αφορμή των μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η Ένωση κατέθεσε ένσταση (η εξέτασης της οποίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες) για αντικανονική συμμετοχή περισσότερων από το επιτρεπόμενο όριο (που είναι 5) κορασίδων, γεγονός που προκάλεσε ένταση στον αγωνιστικό χώρο αλλά και τις εξέδρες. Μάλιστα στην ανακοίνωση της τονίζεται ότι «επισημάνουμε την απαράδεκτη έως εχθρική συμπεριφορά των φιλάθλων και των παραγόντων της Ασπίδας, πράγμα το οποίο δεν αρμόζει σε αγώνες, πόσο μάλλον σε αγώνες νεαρών κοριτσιών»!

Ασπίδα: «Προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρίες οι μικρές μας αθλήτριες…»

Η απάντηση της Ασπίδας ήρθε με ανάρτηση στην σελίδα της στο fb όπου παραδέχεται ότι χρησιμοποίησε περισσότερες του επιτρεπτού κορασίδες, αλλά τονίζει ότι το έκανε προκειμένου οι μικρές αθλήτριες να αποκτήσουν εμπειρίες. Συγκεκριμένα τονίζει ότι «ενημερώνουμε τους φιλάθλους μας πως με βάση τον κανονισμό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο 5 κορασίδων στην ομάδα των νεανίδων. Επειδή, λόγω των σχολικών υποχρεώσεων, στην ομάδα μας αγωνίζεται μόνο μία νεάνιδα, επιλέξαμε να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα των νεανίδων με 11 μικρότερες αθλήτριες, γεννημένες τα έτη 2004 και 2005, προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρίες οι μικρές μας αθλήτριες, αντιμετωπίζοντας δυνατότερους αντιπάλους και για να υπάρχει μία ακόμη συμμετοχή στο πρωτάθλημα νεανίδων και οι αθλήτριες όλων των συλλόγων να δώσουν δύο αγώνες επιπλέον.

Η ομάδα της Ε.Κ. Καβάλας μετά την ήττα της στο παιχνίδι του Σαββάτου από την ομάδα μας υπέβαλλε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή των αθλητριών της Ασπίδας Ξάνθης, η οποία θα εκδικαστεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας, που αγωνίστηκαν με ιδιαίτερο σθένος και κατάφεραν να κερδίσουν, εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, έναν πολύ δυνατό αντίπαλο με μεγαλύτερες ηλικιακά αθλήτριες, που πριν ξεκινήσει το παιχνίδι έφερε τον τίτλο του αδιαμφισβήτητου φαβορί»!

Ένωση: «Αν δεν ακολουθούν τους κανόνες, να διοργανώνουν δικό τους πρωτάθλημα»

«Με αφορμή δημοσίευμα ομάδας όσον αφορά στον μεταξύ μας αγώνα των Νεανίδων όπου και καταθέσαμε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παικτριών, απαντάμε ότι η «ημιενημέρωση» είναι χειρότερη ακόμη και από την παραπληροφόρηση.

Η ΕΚ Καβάλας αγωνίζεται μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ακολουθώντας πάντοτε τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις της ΕΟΚ καθώς και της διοργανώτριας αρχής Πρωταθλημάτων ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Εάν κάποια ομάδα για δικούς της λόγους εσωτερικής κατανάλωσης θέλει (όπως και το παραδέχεται στην ανάρτησή της) την μη εφαρμογή των κανονισμών, τότε αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία και είναι καλύτερα να διοργανώσει δικό της πρωτάθλημα με δικούς της κανονισμούς!

Η ΕΚ Καβάλας μετέχει στο Πρωτάθλημα Νεανίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με 4 Νεανίδες, οι οποίες έχουν και αυτές σχολικές υποχρεώσεις και δεν μπορούν πάντοτε να παίρνουν μέρος σε όλους τους αγώνες.

Στον συγκεκριμένο αγώνα μετείχαμε με 3 Νεανίδες και 5 Κορασίδες (σύνολο 8 παίκτριες) γιατί στην ΕΚ Καβάλας έχουμε μάθει να ακολουθούμε και να σεβόμαστε τους κανονισμούς, τους αντιπάλους, τους αθλητές μας καθώς και τους γονείς τους! Τέλος για μία ακόμη φορά τονίζουμε ότι θα υπερασπιζόμαστε πάντα τους κόπους και τον ιδρώτα των παιδιών μας»!