Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους τραυματισμούς…»

Οι απουσίες των Καμάρα και Κουμλέλη επηρέασαν και ψυχολογικά την ομάδα που, σύμφωνα με τον προπονητή της, πήγε το παιχνίδι με τον Ιωνικό εκεί που ήθελε, αλλά μόνο στο 1ο ημίχρονο…

Μη μπορώντας να αλλάξει κάτι άλλο η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας θα παλέψει με όσα «όπλα» της έχουν απομείνει στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Αυτό τόνισε στις δηλώσεις για το άτυχο παιχνίδι με τον Ιωνικό Νικαίας ο κόουτς της Energean Kavala BC Ανδρέας Καραπιπερίδης. Αναφερόμενος αρχικά για τον αγώνα είπε ότι «ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς από κάθε άποψη. Δυστυχώς έτυχε να αντιμετωπίσουμε τον Ιωνικό στο πρώτο του παιχνίδι μετά την αλλαγή προπονητή, γεγονός που πιστεύω ότι επηρέασε αρνητικά εμάς και θετικά τους αντιπάλους με την έννοια ότι παίκτες τους έπαιξαν με πάθος, ειδικά στο 2ο ημίχρονο. Εμείς από την πλευρά μας ανταποκριθήκαμε καλά στο 1ο μέρος του αγώνα και θεωρώ ότι ήμασταν άτυχοι σε κάποια σουτ αλλά και σε κάποιες χαμένες φάσεις. Παρ’ όλα αυτά πήγαμε το ματς εκεί που θέλαμε να το πάμε. Στο 2ο μέρος όμως δεν μπήκαμε με καθόλου καλή συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και μυαλό, ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης. Έτσι δεν μπορέσαμε να βάλουμε κάποια αυτονόητα σουτ και να οργανώσουμε καλά την ομάδα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δώσουμε πολλά εύκολα καλάθια στον αντίπαλο, που έχει μια τρομερή ποιότητα και ξέρει να τιμωρεί με το παραμικρό τα λάθη. Ο σκοπός μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν να παλέψουμε».

«Θα παλέψουμε με τα «όπλα» που μας έχουν απομείνει…»

Όσον αφορά τους τραυματισμούς των Καμάρα και Κουμλέλη δήλωσε ότι «δυστυχώς μετά την ψυχολογική ανάταση με την καλή μας εμφάνιση στο Μεσολόγγι με τον Χαρίλαο Τρικούπη και τις νέες μεταγραφές που έγιναν, ήρθε η προπόνηση της Τετάρτης όπου μας συνέβησαν δύο αναπάντεχα και άτυχα γεγονότα (, με δύο παίκτες που έχουν πολύ μεγάλο ρόλο στην ομάδα, γεγονός που μας έριξε το ηθικό και μας επηρέασε στην ψυχολογία. Πλέον πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τέτοια γεγονότα. Ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή επέμβαση στο Νίκο Καμάρα που θα κάνει εγχείρηση στο χέρι του. Με τα υπάρχοντα «όπλα» που έχει η ομάδα θα παλέψουμε τα επόμενα παιχνίδια».