ΕΠΣ Καβάλας: Συμπαράσταση στον ΑΟΚ και τον Αντώνη Αντωνίου

Ανακοίνωση την παραμονή της εκδίκασης της έφεσης στην ΕΠΟ για την βαριά τιμωρία στην ομάδα και στον πρόεδρο της

Με μια προσεκτική δήλωση που έδωσε στην δημοσιότητα το πρωί της Τρίτης (20/11), παραμονή της εκδίκασης της έφεσης του ΑΟΚ για την αυστηρότατη τιμωρία του για τα όσα έγιναν στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής στην Ξάνθη, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας εκφράζει την συμπαράσταση της τόσο στο σωματείο που είναι μέλος της, όσο και στον πρόεδρο του Αντώνη Αντωνίου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αντωνίου είχε διατελέσει μέλος της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΣ Καβάλας και είναι αυτός που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό εισόδου από τους αγωνιστικούς χώρους για 3 ολόκληρα χρόνια, με βάση αυτά που γράφτηκαν εις βάρος του στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή κ. Τζουμαλάκη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Καβάλας αναφέρει επίσης ότι ως θεσμικό όργανο του ποδοσφαίρου σέβεται απόλυτα τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα (όπως είναι η πειθαρχική επιτροπή) και εκφράζει εμμέσων (πλην σαφώς) την αισιοδοξία της ότι η αρχική απόφαση της βαριάς τιμωρίας θα ανατραπεί, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

«Διαχρονικά, σε πολλές περιπτώσεις, οι αποφάσεις της επιτροπής ανατράπηκαν»

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Εν όψει της συζήτησης της έφεσης του σωματείου – μέλους μας Καβάλα ΑΟ, για την ανατροπή της υπ. αριθμόν 270/2018 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και των ποινών που επιβλήθηκαν τόσο στο σωματείο, όσο και στον πρόεδρο αυτού (ο οποίος έχει υπηρετήσει την ΕΠΣΚ και τα ερασιτεχνικά σωματεία για 3-4 χρόνια), αισθανόμαστε την ανάγκη, ως Προϊστάμενη αρχή του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου, να εκφράσουμε με την παρούσα επιστολή μας την αμέριστη συμπαράσταση μας σε αμφότερους, πιστεύοντας ότι τελικά είναι δυνατή η δικαίωση τους από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Τονίζουμε, ιδιαίτερα, ότι ως Ένωση των ερασιτεχνικών σωματείων του νομού Καβάλας σεβόμαστε πάντοτε τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου και τις αποφάσεις που εκδίδουν, διαπιστώνοντας, παράλληλα ότι διαχρονικά σε πλείστες όσες περιπτώσεις, οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ έχουν ανατραπεί μετά από άσκηση του σχετικού δικαιώματος από τις θιγόμενες ομάδες και τα φυσικά πρόσωπα – αξιωματούχους αυτών».

Η απουσία της υπεύθυνης δήλωσης…

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι ένας από τους βασικότερους λόγους που η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε σε τόσο μεγάλο βαθμό τόσο τον ΑΟΚ όσο και τον πρόεδρο του, είχε να κάνει ότι στην ουσία η πλευρά της Καβάλας δεν εκπροσωπήθηκε στην εκδίκαση και άρα δεν πάρθηκε υπ’ όψιν η άποψη της. Κατέθεσε μεν μέσω του νομικού της εκπροσώπου την απολογία της, ωστόσο αυτή δεν λήφθηκαν καν υπ’ όψιν μιας και αυτή έπρεπε να συνοδεύεται και από μια υπεύθυνη δήλωση η οποία όμως έλλειπε από τον φάκελο της Καβάλας. Απ’ την στιγμή που διαπιστώθηκε η… απουσία της δήλωσης, δεν διαβάστηκε καν η απολογία και γι’ αυτό στην επίσημη ανακοίνωση της πειθαρχικής ΕΠΟ αναφέρεται ότι η πλευρά του ΑΟΚ δεν εκπροσωπήθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης. Πλέον το… λάθος διορθώθηκε και η Καβάλα θα παρουσιαστεί πανέτοιμη στη «μάχη» της επιτροπής εφέσεων την Τετάρτη (21/11).