«Συνεργασία εγκεφάλου και σώματος»

Ομιλία του Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπευτή Μηνά Νιτσόπουλου στην εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος φίλων κλασσικού αθλητισμού Καβάλας στη δημοτική βιβλιοθήκη

Ο Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» προσκαλούν τους φίλους του αθλητισμού, και όχι μόνο, στην ομιλία του Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπευτή Μηνά Νιτσόπουλου με τίτλο: «Συνεργασία εγκεφάλου και σώματος».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (4ος όροφος).

Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις αθλητών-αθλητριών και αθλητικών παραγόντων.

Ο Μηνάς Νιτσόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1948. Είναι κλινικός ψυχολόγος και διευθύνει το Ψυχολογικό Κέντρο Καβάλας. Ασχολείται με τη συγγραφή επιστημονικών βιβλίων και αρθρογραφεί επί 30 χρόνια σε εφημερίδες με θέματα ψυχολογικού περιεχομένου. Είναι υπεύθυνος ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Το θέμα της ομιλίας του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας εστιάζει, όπως αναφέρει ο ίδιος, στα βασικά κέντρα του εγκεφάλου που ελέγχουν τη σκέψη, το συναίσθημα, το σώμα. Αυτή η εξάρτηση δημιουργεί στην ανάγκη για μια ολική αντιμετώπιση της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Η άθληση, η κίνηση, η προσπάθεια επενεργούν τόσο στον εγκέφαλο όσο και στο σώμα.