ΑΟ Καβάλα: Πανηγυρική αθώωση στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ

Εξαλείφθηκε πλήρως η πρωτόδικη απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής για 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 3 χρόνια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα στον πρόεδρο του ερασιτέχνη ΑΟΚ Αντώνη Αντωνίου

Ανατράπηκε πλήρως η απόφαση της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, με την οποία τιμωρούνταν η ομάδα της Καβάλας με αποκλεισμό της έδρας της με 1 αγωνιστική, και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΑΟΚ Αντώνης Αντωνίου με 3 χρόνια απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Στη συνεδρίαση της επιτροπής εφέσεων της Ομοσπονδίας η πλευρά του ΑΟΚ παρουσίασε, μέσω των δύο νομικών εκπροσώπων της καθώς και του ίδιου του προέδρου του ΑΟΚ, όλα τα επιχειρήματα της και κατάφερε να πετύχει κάτι που στην αρχή φάνταζε δύσκολο. Να εξαλείψει το σύνολο της ποινής, που εκτός των άλλων περιελάμβανε και πρόστιμο 2 χιλ. ευρώ.

Η απόφαση

Αναλυτικά η απόφαση της επιτροπής εφέσεων αναφέρει τα εξής: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση. Δέχτηκε τυπικά και κατ’ ουσίαν τις εφέσεις του σωματείου ΑΟ Καβάλα και του προέδρου του Αντώνιου Αντωνίου κατά της υπ’ αριθμ. 270/2018 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και απάλλαξε τους εκκαλούντες από το αποδιδόμενο σε αυτούς πειθαρχικό αδίκημα».

Πως έφτασε στην αθώωση

Σημαντικό ρόλο στην θετικότατη αυτή εξέλιξη της υπόθεσης, πέραν από την πολύ καλή προετοιμασία από την πλευρά του ΑΟΚ και την φυσική παρουσία στην εκδίκαση του προέδρου του ερασιτέχνη, έπαιξε και η βεβαίωση απ’ την πλευρά της Αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης ότι δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό απειλής (αφού αυτή ήταν η κατηγορία με την οποία βαρύνονταν ο ΑΟΚ) στο οποίο κλήθηκε να επιληφθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Επίσης τον δικό τους ρόλο έπαιξαν και οι ανακοινώσεις τόσο του Δήμου Καβάλας όσο και της ΕΠΣ Καβάλας που δήλωσαν την συμπαράσταση τους στην ομάδα.

Ενδεικτικό της εξαιρετικής απόφασης στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, μάλιστα, είναι ότι εκτός από την πλήρη εξάλειψη της ποινής, στον ΑΟΚ επιστράφηκαν και τα παράβολα της εκδίκασης της υπόθεσης που έφταναν στα 1000 ευρώ!