ΑΟ Καβάλα: Σπουδαίο «τρίποντο» 1-0 τον Αετό Ορφανού [Φωτογραφίες]

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη πήρε το μεγάλο ντέρμπι της Καβάλας που είχε λίγες φάσεις, ένα δοκάρι, ένα χαμένο πέναλτι, πολύ… τακτική και κρίθηκε με αυτογκόλ

Στο πιο δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι που έδωσε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ο ΑΟΚ κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε και να πανηγυρίσει ακόμα μια νίκη. Επικράτησε του Αετού Ορφανού με 1-0 στο «Ανθή Καραγιάννη» και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς την κορυφή. Μπορεί η εμφάνιση του να μην ήταν τόσο καλή και αποδοτική όσο αυτή της προηγούμενης εβδομάδας στο Σιδηρόκαστρο, ωστόσο τα παιδιά του Παύλου Δερμιτζάκη πάλεψαν και, σε αντίθεση με κάποια άλλα παιχνίδια, ανταμείφθηκαν με τους 3 βαθμούς της νίκης, έστω και με την βοήθεια της τύχης, σ’ ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησε η τακτική…

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε 6 λεπτά πριν από την συμπλήρωση του 90λεπτου με αυτογκόλ του Καζαντζίδη, που στην προσπάθεια του να διώξει με το κεφάλι την μπάλα μετά από καλοτραβηγμένο χτύπημα φάουλ του Παπαδόπουλου στην έστειλε στα δίχτυα του Κυφωνίδη, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εξέδρες.

Ο αγώνας

Η ροή του αγώνα θα ήταν εντελώς διαφορετική, αν ο Μαρκόπουλος ευστοχούσε σε πέναλτι που κέρδισε ο Ζέρης από μαρκάρισμα του Κάπατζη στο 5ο λεπτό. Ο Κυφωνίδης έδιωξε την μπάλα και όταν χρειάστηκε προστάτευσε αποτελεσματικά την εστία του, όπως για παράδειγμα σε σουτ του Μαρκόπουλου στο 37’. Λίγο πριν το τέλος του 1ου μέρος ο επιθετικός του ΑΟΚ πρόλαβε την μπάλα από τον Κυφωνίδη αλλά την τελευταία στιγμή ο Παυλίδης έδιωξε σε κόρνερ. Στην επανάληψη ο Δουμάνης είχε δύο πολύ καλά «στημένα» στο 64ο και το 67ο λεπτό. Στο πρώτο ο Δήμιζας απέκρουσε με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στο δεύτερο ο γκολκήπερ του ΑΟΚ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 70’ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια ο Ζέρης δεν μπόρεσε να πλασάρει από καλή θέση και στο 84’ ήρθε η λύτρωση για την Καβάλα…

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τουμανίδης, Κασμερίδης, Ψάλτης, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος (90+ Αδαμάκης), Γιαντσίνοβιτς (86’ Τόσκας) , Τσούτσης (75’ Παπαδόπουλος), Βαλαβανόπουλος (60’ Γεμιστός).

Αετός Οφρυνίου: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Κάπατζης, Παυλίδης Ν., Κωνσταντινίδης, Δαγκούλης, Καραγιαννίδης, Ελέζι,  Δουμάνης (75’ Σαββατιανός), Μουδούρογλου, Παυλίδης Γ. (70’ Κωνσταντίνου).

Παύλος Δερμιτζάκης: «Κερδίσαμε την καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα»

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το πάθος, την δύναμη και την διάθεση που έδειξαν στον αγώνα. Γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή που έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή χρονιά και δεν είναι τυχαία η θέση που βρίσκεται στην βαθμολογία. Μας έβαλε δύσκολα και μας προβλημάτισε και στην δύναμη αλλά και στο τακτικό κομμάτι γι’ αυτό και δεν ήταν εύκολο να διασπάσουμε την άμυνα τους. Αν στο 1ο μέρος ξεκινούσαμε με γκολ στο πέναλτι όλα θα ήταν διαφορετικά. Τα παιδιά στη συνέχεια αγωνίστηκαν με άγχος και πίεση. Στο 2ο μέρος κάναμε κάποιες αλλαγές, αλλάξαμε σχηματισμό και τελικά πήραμε τη νίκη που τόσο πολύ θέλαμε και έτσι συνεχίζουμε το σερί. Συγχαρητήρια στον Αετό και τον προπονητή του. Ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισα μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα».

Γιώργος Σίτσας: «Βάλαμε δύσκολα στον ΑΟΚ, αλλά χρειάζεται και τύχη…»

«Όταν χάνεις ένα παιχνίδι με αυτογκόλ, υπάρχει πίκρα! Όταν όμως έχεις έναν αντίπαλο όπως η Καβάλα χρειάζεσαι και την τύχη για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι τα πήγαμε πολύ καλά στο τακτικό κομμάτι και βάλαμε δύσκολα στον αντίπαλο. Μέχρι το 70’ δεν είχαμε καλή εικόνα και δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες εκτός από στημένα και αντεπιθέσεις. Συγχαρητήρια στον ΑΟΚ για τη νίκη του. Είμαι σίγουρος ότι το καλοκαίρι θα βρίσκεται σε άλλη κατηγορία»!