Energean Kavala BC: Ζητάει και επίσημα την εξαίρεση του διαιτητή Τζιοπάνου

Επιστολή στην ΚΕΔ της ΕΟΚ με την οποία αναφέρει τους λόγους του αιτήματος, τονίζοντας ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει προβεί σε αντίστοιχο αίτημα

Αυτό που είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει με την ανακοίνωση του Σαββάτου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Ερμή Αγιάς στη Λάρισα, έκανε την Δευτέρα η διοίκηση της Energean Kavala BC. Ζήτησε και επίσημα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΚ την εξαίρεση του διαιτητή Νίκου Τζιοπάνου από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Στην επιστολή που κοινοποιείται και στην επιτροπή πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας, επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω ρέφερι έχει εχθρική αντιμετώπιση στην ομάδα της Καβάλας, επαναλαμβάνει την πρόταση που φέρεται να είπε σε αθλητή της ομάδας όταν πήγε να του διαμαρτυρηθεί περί… «Καβαλίτσας» και επισημαίνει ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που είχε να κάνει με πόσες φορές έστειλε τους παίκτες των γηπεδούχων στην γραμμή των προσωπικών βολών. Στο 3ο 10λεπτο λοιπόν, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 26 πόντους, από τους οποίους οι 14 προήλθαν από βολές!!!

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η διαιτησία ειδικά του κ. Τζιοπάνου, διαμορφώνει αποτέλεσμα εις βάρος μας»

Η επιστολή που έχει ως θέμα «Εξαίρεση διαιτητού» και υπογράφεται από τον πρόεδρο Βαγγέλη Παππά και τον Γεν. Γραμματέα Σωτήρη Βεζερτζή αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί κύριοι, Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας BC είναι ένα ιστορικό Σωματείο το οποίο αγωνίζεται επί 15 συναπτά έτη στις Εθνικές Κατηγορίες από την Α1 έως την Γ’ Εθνική, προσφέροντας τα μέγιστα στο χώρο του μπάσκετ αλλά και γενικά στον χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού!
Ένας Σύλλογος, ο οποίος έχει τιμηθεί δύο φορές για το Αθλητικό Ήθος που επέδειξε σε ανάλογα Πρωταθλήματα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας και ουδέποτε προέβει σε καμία διαμαρτυρία κατά της διαιτησίας, γιατί θεωρούσαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να θεωρούμε, ότι οι διαιτητές είναι συνεργάτες του αθλήματος μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.
Για πρώτη φορά αναγκαζόμαστε μετά τον αγώνα ΓΣ Ερμής Αγιάς – Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας που διεξήχθη το Σάββατο 24/11 στη Νεάπολη Λάρισας, να καταγγείλουμε την διαιτησία και ειδικότερα του κ. Τζιοπάνου.
Συγκεκριμένα ο κ. Τζιοπάνος και οι συνεργάτες του με την απαράδεκτη και εχθρική του διαιτησία κατά της ομάδας μας έκλεψαν στην κυριολεξία το αποτέλεσμα του αγώνα και στέρησαν την ομάδα μας από μία πολύτιμη νίκη εκτός έδρας.
Θέλουμε να επισημάνουμε επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η διαιτησία ειδικά του κ. Τζιοπάνου, διαμορφώνει αποτέλεσμα εις βάρος μας, αφού αυτό έχει ξαναγίνει στον φετινό εντός έδρας αγώνα με το Πευκοχώρι, γεγονός το οποίο θεωρήσαμε σαν μία κακή διαιτητική μέρα του εν λόγω διαιτητή.
Μετά όμως από την διαιτησία του στον αγώνα με τον Ερμή Αγιάς και τον τρόπο συμπεριφοράς του προς τους παίκτες και τους παράγοντές μας, καταλάβαμε ότι χωρίς να γνωρίζουμε τα κίνητρά του, μεροληπτεί εναντίον της ομάδας μας και διαμορφώνει αποτελέσματα.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα η ομάδα του Ερμή Αγιάς σημείωσε 14 πόντους από βολές από τους 26 που πέτυχε συνολικά.
Επίσης όσον αφορά στο πειθαρχικό μέρος της διαιτησίας, ο παίκτης του Ερμή Κόμματος έπαιζε εντελώς αντιαθλητικά, με αποκορύφωμα αυτών των ενεργειών να πετάξει την μπάλα εναντίον του παίκτη μας Μat Gaberroni χωρίς την παραμικρή παρατήρηση από τον κ. Τζιοπάνο.
Καταγγέλλουμε επίσης ότι σε διαμαρτυρία μας ο εν λόγω διαιτητής απάντησε:
«Καλά δεν θα σφυρίξω για τον Ερμή και θα σφυρίξω για την Καβαλίτσα»; Μία φράση εντελώς υποτιμητική για την ομάδα μας και για την πόλη μας.
Επίσης τονίζουμε για ακόμη μία φορά ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν ζητήσαμε από κανέναν και ούτε θα το κάνουμε ποτέ, την εύνοια της διαιτησίας.
Τέτοιες διαιτησίες μας αδικούν κατάφωρα γιατί δεν σέβονται την ιστορία του Συλλόγου, ούτε την προσπάθεια των καλαθοσφαιριστών αλλά ούτε και την προσπάθεια της Διοίκησης και μας αναγκάζουν να ζητήσουμε επίσημα από τη ΚΕΔ-ΕΟΚ την εξαίρεση πλέον του κ. Τζιόπανου από όλους τους υπόλοιπους αγώνες της ομάδας μας στο φετινό Πρωτάθλημα».