Στην Ελευθερούπολη τα νέα αστέρια του μπάσκετ της Ελλάδας

Στο πλαίσιο της ανάδειξη του δήμου Παγγαίου ως Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού 2019, θα φιλοξενηθεί το Μάιο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων

Μια σπουδαία διοργάνωση θα φιλοξενήσει στις αρχές Μαΐου ο Δήμος Παγγαίου στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης. Πρόκειται για την τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων το οποίο προγραμματίζεται να διεξαχθεί από 1 έως 5 Μαΐου 2019. Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση του στο fb ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης ο οποίους έκανε λόγο για τις προσπάθειες που αποδίδουν καρπούς σε ότι αφορά την φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων στο πλαίσιο της ανάδειξης του Παγγαίου ως Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού για το 2019. Υπενθυμίζεται ότι στην περσινή διοργάνωση που έγινε στην Κρήτη, η ομάδα του ΓΣ Ελευθερούπολης (φωτο) είχε κατακτήσει την 5η θέση στην τελική βαθμολογία.

Φίλιππος Αναστασιάδης: «Οι προσπάθειες μας αποδίδουν καρπούς»

Η ανάρτηση του δημάρχου Παγγαίου αναφέρει τα εξής: «Οι προσπάθειες που καταβάλει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Παγγαίου στην κατεύθυνση φιλοξενίας κορυφαίων αθλητικών γεγονότων στον τόπο μας, αποδίδουν καρπούς και αναδεικνύουν το Παγγαίο ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού» για τη χρονιά που έρχεται. Με επιστολή της, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αναθέτει στο Δήμο Παγγαίου τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 1-5 Μαΐου 2019, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης. Υπενθυμίζεται πως η ομάδα του ΓΣΕ κατέλαβε την 5η θέση στο περυσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο αθλητικών δραστηριοτήτων που θα αναπτύξει Δήμος Παγγαίου, ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού» για το 2019».

Από το μακρινό 1993

Η τελευταία φορά που φιλοξενήθηκε παρόμοια διοργάνωση στο κλειστό της Ελευθερούπολης ήταν στο μακρινό 1993, οπότε και τον τίτλο είχε κατακτήσει ο Πανιώνιος, με τους ανερχόμενους τότε Καράγκουτη, Κικίλια και Δρελιώζη, ενώ στην τελική φάση συμμετείχε ο Δαναός Τρικάλων (4ος) με τον Ευθύμη Ρεντζιά, ο ΒΑΟ (2ος) με τον Γιώργο Μασλαρινό, η Χαλκίδα, οι Ίκαροι Σερρών και η Απολλωνιάδα Πατρών.