ΑΟ Καβάλα: Πήρε το «διπλό» και στον Έβρο

Με οδηγό τον Μαρκόπουλο, που σκόραρε δύο φορές, επικράτησε 0-2 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Το επιτυχημένο σερί για την ομάδα της Καβάλας συνεχίστηκε και στην Αλεξανδρούπολη, όπου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής επικράτησε με 2-0 του τοπικού Εθνικού και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα! Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη έδειξε από την αρχή του αγώνα ότι ήθελε να πάρει πάση θυσία τους 3 βαθμούς, ξορκίζοντας παράλληλα και το κακό παρελθόν στην συγκεκριμένη έδρα! Ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα από την έναρξη της αναμέτρησης μέχρι το τέλος, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σε τόσο καλή μέρα, είναι σίγουρο ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν μεγαλύτερο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για ακόμα μια φορά του ΑΟΚ ήταν ο Κώστας Μαρκόπουλος που βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και δίνοντας το έναυσμα στους περίπου 150 Καβαλιώτες που βρέθηκαν στο γήπεδο να πανηγυρίσουν ακόμα μια επιτυχία της αγαπημένης τους ομάδας!

Γκολ και φάσεις

Η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκει στους γηπεδούχους με τον Καρακασίδη, αλλά μετά αναλαμβάνουν δράση Γιαντσίνοβιτς στο 9’ με φάουλ και ο Τσούτσης στο 17’. Η Καβάλα ανέβασε ρυθμούς στην επανάληψη και αφού απείλησε δύο φορές με κεφαλιές του προωθημένου Γαβριηλίδη στο 51’ και το 53’ (απέκρουσε ο Αρβανίτης), άνοιξε το σκορ με τον Μαρκόπουλο στο 58’ με κεφαλιά του Μαρκόπουλου ύστερα από σέντρα του Ζέρη. Το γκολ αυτό έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στον ΑΟΚ που έχασε στα επόμενα λεπτά δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Τσούτση και Τουμανίδη και «κλείδωσε» τη νίκη στο 76’ και πάλι με τον Μαρκόπουλο που αξιοποίησε με το κεφάλι σέντρα του Τσούτση γράφοντας το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις

Εθνικός Αλεξ/πόλης: Αρβανίτης, Δορουδιγένης, Μαλτέζος , Πεταλωτής (39’ Τσαπάνης), Σωτηράκης , Γκουντενούδης , Γκαβανόζης , Κούπας (77’ Δεδελούδης), Γκαιδατζής , Καρακασίδης  (77’ Γεωργατζόπουλος), Μαρασλής (65’ Κολονέρος).

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης (89’ Μπλιός), Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γανριηλίδης, Γεμιστός (77’ Παπαδόπουλος), Ψάλτης, Τσούτσης, Μαρκόπουλος (84’ Τόσκας), Γιαντσίνοβιτς (56’ Βαλαβανόπουλος).