Energean: Βραβεύει τις Παραολυμπιονίκες Καραγιάννη, Δήμογλου και τον παλαίμαχο αθλητή Μάκη Νικολαΐδη

Η προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό και η συνεισφορά της στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τα άτομα με αναπηρία θα τιμηθεί στον αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο το απόγευμα της Τετάρτης στο κλειστό της Καλαμίτσας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον μεγάλο φιλικό αγώνα μπάσκετ που διοργανώνει η Energean με στόχο να συγκεντρωθούν έσοδα για την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο, που μόλις πριν από λίγες εβδομάδες εντάχθηκε στην δύναμη του ΑΟ Καβάλα και για τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας με αναπηρία.

Στην εκδήλωση που θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο της «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, την Τετάρτη στις 17.30, εκτός των άλλων θα τιμηθούν και οι συμπολίτες μας: Μάκης Νικολαΐδης, για την προσφορά του στο ελληνικό και στο καβαλιώτικο μπάσκετ και οι Παραολυμπιονίκες Ανθή Καραγιάννη και Αλεξάνδρα Δήμογλου, για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό και τη συνεισφορά της στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τα άτομα με αναπηρία

Οι αγώνες (10λεπτα) που θα πραγματοποιηθούν θα είναι ανάμεσα: Στην Energean – Kavala BC και τις ακαδημίες της. Στην Energean – Kavala BC και το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του ΑΟ Καβάλα, όπου θα αγωνιστούν και στελέχη της Energean χρησιμοποιώντας αμαξίδια, προεξάρχοντος του Μαθού Ρήγα, Διευθύνοντος -Συμβούλου του Ομίλου

Στην Energean – Kavala BC και Φίλους της, οι οποίοι είναι οι εξής: Μάρκος Δέμπας (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας), Γιάννης Κομνηνός (παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων Center TV), Λευτέρης Κουκουτίνης (επιχειρηματίας ΜΜΕ), Βασίλης Λεμονίδης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας), Κώστας Λουκούμης (παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων ENA Channel), Μάκης Νικολαΐδης  (πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας), Νίκος Παναγιωτόπουλος (βουλευτής Καβάλας), Φώτης Σαχαρίδης (Γενικός Αρχηγός Energean – Kavala BC), Κώστας Σιμούδης (Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας), Άγγελος Τσατσούλης (επίτιμος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας), Απόστολος Φουρνατζής (Διευθυντής ΕΕΕΕΚ Καβάλας).

Επίσης θα αγωνιστούν και οι Μαθιός Ρήγας (Διευθύνων Σύμβουλος ομίλου Energean, Πρόεδρος Energean Oil & Gas στην Ελλάδα), Δημήτρης Γόντικας (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Energean Oil & Gas στην Ελλάδα) και Βαγγέλης Λεώβαρις (τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Energean). Στην ανάπαυλα των δεκαλέπτων θα υπάρξει διαγωνισμός τριπόντων με δώρο για το νικητή δύο εισιτήρια διαρκείας για τους αγώνες της Energean – Kavala BC.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά για τις προσφορές τους σε δώρα που θα κληρωθούν: Makryammos Bungalows – Όμιλος Τουριστικών Επιχειρήσεων Lucy, Αλυσίδα Κωτσόβολος, Αλυσίδα Public, Αλυσίδα Panasonic – Ηλεκτρονική Αγορά, Elecronet – Περβανάς, Βακιρτζή Σάια – Ηλεκτρεμπορία, Γεωργακούδης – Κίρκη, Δρομέας – Χάρης Σεϊτανίδης, Hondos Center – Αφοί Φιλιππίδη, Κελγιώργης – Γουναρικά & Δερμάτινα, Lila’s Aromateri, Μάγος Στυλιανός – Χρώματα & Βερνίκια, METALLON – Παπαδόπουλος, Ξηροί Καρποί – Γιάννης Χατζηαβραμίδης, Παπαϊωάννου – Εμπόριο Ειδών Υγιεινής & Υδραυλικών, Παυσανίας- Home Stores,. Ρήγας Σταύρος – Opsis, Step One – Αγγελίδης.

Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη δράση, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Energean Σωτήρης Χιωτάκης τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «δεν είναι τυχαίο ότι ανακοινώσαμε αυτόν τον αγώνα, παράλληλα με παρόμοιους αγώνες σε Πύργο Ηλείας και Ισραήλ, όπου δραστηριοποιούμαστε, την 3η Δεκεμβρίου που είναι η παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με αναπηρία. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικός ο στόχος που έχει τεθεί από την ΟΗΕ και παραπέμπει σε μηδενικό αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία μέχρι το 2030. Μέχρι τότε μπορούμε να κάνουμε πολλά για εκατομμύρια συμπολίτες μας σε όλο τον κόσμο που είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι».

Καταλήγοντας ο κ. Χιωτάκης αναφέρθηκε και στους λόγους που οδήγησαν την εταιρία να τιμήσουν στον αγώνα τους Παραολυμπιονίκες Ανθή Καραγιάννη και Αλεξάνδρα Δήμογλου, λέγοντας ότι «οι επιτυχίες που σημείωσαν ήταν μεγάλες, αλλά εμείς θα τις βραβεύσουμε γιατί το πρώτο πράγμα που εκπέμπουν αυτά τα εξαίρετα μέλη της Καβαλιώτικης κοινωνίας είναι ότι μπορούμε και δικαιούμαστε να έχουμε μια φυσιολογική ζωή, είτε έχουμε κάποια αναπηρία, είτε όχι»!