Η Καβάλα μετράει αντίστροφα για το πιο σημαντικό τζάμπολ της χρονιάς

Όλα έτοιμα για την ενίσχυση της προσπάθειας των παιδιών του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια του ΑΟΚ, στέλνοντας, παράλληλα, από το παρκέ και ένα μήνυμα σεβασμού απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία

Η Energean Oil & Gas, η Energean-Kavala BC και το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο του ΑΟ Καβάλα, ετοιμάζουν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας των παιδιών του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια του ΑΟΚ, στέλνοντας, παράλληλα, από το παρκέ ένα μήνυμα σεβασμού απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία.

«Ο στόχος μας είναι ίδιος με αυτόν του ΟΗΕ: κανένας αποκλεισμός Ατόμων με Αναπηρία μέχρι το 2030. Υπάρχει χρόνος για όλες τις κοινωνίες να ενισχύσουν υποδομές, συνειδήσεις και να εφαρμόζουν πολιτικές πρόσβασης για όλους», δήλωσε από το ξενοδοχείο Lucy το πρωί της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της σχετικής συνέντευξης Τύπου, o δημοσιογράφος και εκπρόσωπος μέσων ενημέρωσης της Energran, Σωτήρης Χιωτάκης.

«Για μια ακόμη φορά η συνεργασία μας με το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο παίρνει μια πιο επίσημη μορφή, θέλοντας να το βοηθήσουμε ακόμη πιο βαθιά. Ευελπιστούμε ότι την Τετάρτη το απόγευμα θα έρθουν όσο το δυνατό περισσότεροι φίλοι μας, να μαζέψουμε όσα περισσότερα χρήματα γίνεται, για να μπορέσουμε να δώσουμε μια πραγματική διάσταση στις ανάγκες που έχει το τμήμα αυτό. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε, πέρα από τα events. Ο αγώνας θα έχει τη μορφή της οικονομικής ενίσχυσης της προσπάθειας που κάνουν οι φίλοι μας με τα αμαξίδια. Ας αγκαλιάσουμε αυτήν την προσπάθεια όλοι, γιατί όπως κι εμείς, έτσι κι αυτοί, προβάλλουν το όνομα της Καβάλας και το κάνουν με πολύ μεράκι», ανέφερε ο πρόεδρος της Energean-Kavala BC, Βαγγέλης Παππάς.

 «Το σήμα του ΑΟ Καβάλα, έχει γίνει σημείο αναφοράς και για την Ομοσπονδία των Αμαξιδίων και θεωρούμε ότι είναι μεγάλη τιμή να έχουμε τμήμα με αμαξίδια και να έχουμε αγκαλιάσει όλον αυτόν τον χώρο. Ο ΑΟΚ έχει 9 παραολυμπιακά μετάλλια με Καραγιάννη και Δήμογλου, ενώ ανήκει στις κορυφαίες και εμβληματικές ομάδες για τη χώρα. Πρέπει να κάνουμε δράσεις ευρύτερης κοινωνικής προσέγγισης στον κόσμο των αμαξιδίων. Σήμερα είναι μόνο η αρχή και ευχαριστούμε γι’ αυτό την Energean. Θα είμαστε όλοι εκεί την Τετάρτη, όπως και στα επόμενα events», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΑΟ Καβάλα, Μιχάλης Λολίδης.

«Η εκδήλωσε έχει διπλή σημασία: πρώτον, την υπενθύμιση ότι τα Άτομα με Αναπηρία ζουν κάθε μέρα κι όχι μόνο κάθε 3 Δεκεμβρίου και δεύτερον, η οικονομική ενίσχυση του τμήματός μας. Ο αθλητισμός είναι μια γέφυρα που μπορεί να μας ενώσει, αρκεί να βαδίσουμε την ίδια απόσταση στη γέφυρα αυτή και να βρεθούμε στο μέσον, προσπαθώντας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία. Βρισκόμαστε στο μέσον της γέφυρας και περιμένουμε όλους τους συμπολίτες μας να μας συναντήσουν για να δούμε πώς μπορούμε να πορευθούμε. Η 3η Δεκεμβρίου κάποια στιγμή πιστεύω πρέπει να καταργηθεί, όχι γιατί δεν θα υπάρχουν ανάπηροι, αλλά γιατί θα έχει καταργηθεί από το λεξικό η λέξη διαφορετικότητα», σημείωσε ο έφορος του ΑΟ Καβάλα, Τάσος Βυζικίδης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις βραβεύσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, τις συνθέσεις των ομάδων και τους υποστηρικτές της δράσης μπορείτε να βρείτε εδώ.