Συνάντηση του Μακάριου Λαζαρίδη με τους Καβαλιώτες αθλητές Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο [φωτογραφίες]

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να μάθει από πρώτο χέρι για τα προβλήματα των αθλητών, για τα οποία συνομίλησε και με τον προπονητή τους, Γιάννη Λημνιούδη

Με τον προπονητή και τους τρεις αθλητές αντισφαίρισης με αμαξίδιο (weelchair tennis) του Αθλητικού Συλλόγου «Ηρόδικος» συναντήθηκε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Λίγες ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο κ. Λαζαρίδης παρακολούθησε την προπόνηση των τριών αθλητών στα γήπεδα τένις της Καλαμίτσας και έστειλε, με τον τρόπο αυτό, σαφές μήνυμα ότι κάθε μέρα πρέπει να βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. «Η κοινωνία μας», είπε ο κ. Λαζαρίδης, «οφείλει να σέβεται τα ΑμεΑ ως ισότιμα μέλη της».

Ο κ. Λαζαρίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους αθλητές Κωνσταντίνο Διαλεκτόπουλο, Χριστόδουλο Παπαδόπουλο και Ηλία Μισίδη, καθώς και με τον προπονητή τους Γιάννη Λημνιούδη. Ενημερώθηκε για το άθλημα και τις προοπτικές του, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ο κ. Λημνιούδης, ο οποίος είναι και προπονητής του Ομίλου Αντισφαίρισης Καβάλας «Αλέξανδρος», είναι ο ιθύνων νους της όλης προσπάθειας. Έχει θέσει ως στόχους την ανάπτυξη του weelchair tennis και τη βελτίωση των αθλητών σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από τη διενέργεια αγώνων προβολής του αθλήματος. Μεγάλη επιτυχία ήταν η διενέργεια, το περασμένο καλοκαίρι, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με Αμαξίδιο, στην Καβάλα.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή «κάθε άτομο με αναπηρία να βρει το άθλημα που του ταιριάζει», επισημαίνοντας παράλληλα, την υποχρέωση της πολιτείας να δίνει τις περισσότερες δυνατές επιλογές, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός με όλες του τις δυνάμεις στις προσπάθειες των αθλητών αντισφαίρισης με αμαξίδιο.

Και λίγη ιστορία…

Ο Ηρόδικος ήταν αρχαίος Έλληνας ιατρός του 5ου αιώνα π.Χ., ο οποίος γεννήθηκε στη Σηλυβρία. Θεωρείται ότι χρησιμοποίησε πρώτος τη θεραπευτική σωματική άσκηση ως ιαματικό μέσο για να γιατρέψει ασθένειες και θεωρείται ότι ήταν ένας από τους δασκάλους του Ιπποκράτη. Συνιστούσε επίσης την καλή διατροφή και τα μασάζ με την χρήση βοτάνων και ελαίων, ενώ οι θεωρίες του έγιναν θεμέλιο της αθλητικής ιατρικής. Έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να εφαρμόζεται το μασάζ.