«Ανθή Καραγιάννη»: Και το 2019 θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο στίβου Κ-16

Για ακόμα μια χρονιά η Καβάλα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του ΣΕΓΑΣ για την φιλοξενία πρωταθλημάτων Πανελλήνιου ενδιαφέροντος! Όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές, έτσι και στο καλεντάρι του 2019 στο «Ανθή Καραγιάννη» θα φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ -16 για τους συλλόγους του Βορρά. Οι αγώνες αυτές φέρνουν στην πόλη περισσότερους από 3000 κόσμου (αθλητές, συνοδοί, συγγενείς κα) και αυτός είναι ο λόγος που όλο αυτό το διάστημα ο δήμος Καβάλας δεν διεκδικεί κάποιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μεγαλύτερης κατηγορίας. Στην τελευταία διοργάνωση, για παράδειγμα, δημιουργήθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών με 3500 περίπου επισκέπτες από 29 νομούς της χώρας που  ήρθαν στην...

Για ακόμα μια χρονιά η Καβάλα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του ΣΕΓΑΣ για την φιλοξενία πρωταθλημάτων Πανελλήνιου ενδιαφέροντος! Όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές, έτσι και στο καλεντάρι του 2019 στο «Ανθή Καραγιάννη» θα φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ -16 για τους συλλόγους του Βορρά. Οι αγώνες αυτές φέρνουν στην πόλη περισσότερους από 3000 κόσμου (αθλητές, συνοδοί, συγγενείς κα) και αυτός είναι ο λόγος που όλο αυτό το διάστημα ο δήμος Καβάλας δεν διεκδικεί κάποιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μεγαλύτερης κατηγορίας. Στην τελευταία διοργάνωση, για παράδειγμα, δημιουργήθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών με 3500 περίπου επισκέπτες από 29 νομούς της χώρας που  ήρθαν στην Καβάλα και πάρα πολλοί απ’ αυτούς συνέχισαν την παραμονή τους κάνοντας τις διακοπές τους.
Οι αγώνες το καλοκαίρι του 2019 θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου σε Καβάλα και Χαλκίδα και όχι 20-21 Ιουλίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ενώ 3 ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 17 του μηνός το «Ανθή Καραγιάννη» θα είναι και πάλι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο στίβο μιας και τότε θα διεξαχθεί το Γκραν Πρι Δαβιτζόγλεια, Καβάλα (International meeting with national permit)
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η Πάτρα, όπως και τα προηγούμενα τρία χρόνια, θα φιλοξενήσει το κορυφαίο εγχώριο γεγονός, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και θα συγκεντρώσει στο Παμπελοποννησιακό τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας. Στην πόλη της Λάρισας θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, ενώ στην Κατερίνη επιστρέφει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20.

Λαφτσή και Μιχαηλίδου στο πρώτο καμπ της χρονιάς

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ταλαντούχες αθλήτριες από την Καβάλα, η Κατερίνα Λαφτσή του ΟΚΑΦ (200 μ. προπονητής ο Περικλής Χατζηαναστασιάδης) και η Ανατολή Μιχαηλίδου του ΟΚΑΚ 100 μ. προπονήτρια Κατερίνα Δράκου) βρίσκονται μέσα στη λίστα των 31 αθλητών και αθλητριών των προεθνικών ομάδων και της κατηγορίας στήριξης για το πρώτο καμπ της χρονιάς που θα γίνει με την συμμετοχή 19 σωματειακών και ομοσπονδιακών τεχνικών θα γίνει από τις 3 έως τις 5 Ιανουαρίου). Πρόκειται για βιωματικό σεμινάριο, στη διάρκεια του οποίου στο σύνολο τους οι μετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν γνώσεις και αγωνιστικά ερεθίσματα. Η ομοσπονδία επενδύει στα βιωματικά προπονητικά καμπ μέσα από τα οποία θέλει να επιτύχει κοινή προπονητική κατεύθυνση και παράλληλα να καταρτίσει, να στηρίξει και να αναδείξει τους νεότερους προπονητές. Το καμπ αφορά σε αθλητές και αθλήτριες κατηγορίας Κ23, Κ20 και Κ18 και στη διάρκεια του εκτός από πολύ προπόνηση θα γίνει θεωρητική ανάλυση από τους ομοσπονδιακούς και εθνικούς προπονητές. Το καμπ των σπριντ θα διαδεχθούν το Μάρτιο, εκείνα για τα άλματα στο ΟΑΚΑ, τις ρίψεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις αποστάσεις στο Καρπενήσι.