ΕΠΣ Καβάλας: Κυπελλούχοι Ν. Πέραμος και Κεραμωτή

Οι πρώτοι τροπαιούχοι του κυπέλλου κατηγοριών αναδείχτηκαν στους τελικούς που πραγματοποιήθηκαν σε Κοκκινόχωμα και Αγίασμα - Η Ν. Πέραμος επικράτησε με 1-0 του Βύρωνα στην Α' και η Κεραμωτή με 3-1 του Χρυσοχωρίου στον 1ο όμιλο της Β'

Ο Βρασίδας Ν. Περάμου στην Α’ κατηγορία και η Κεραμωτή στον 1ο όμιλο της Β’ είναι οι πρώτοι κυπελλούχοι του νέου θεσμού που ξεκίνησε φέτος η ΕΠΣ Καβάλας, δηλαδή του κυπέλλου κατηγοριών. Ο Βρασίδας επικράτησε το Σάββατο στο γήπεδο του Κοκκινοχώματος με 1-0 επί του Βύρωνα και πήρε τον τίτλο στην Α’ ΕΠΣΚ, ενώ η Κεραμωτή κέρδισε το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο του Αγιάσματος τον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου με 3-1 και σήκωσε το κύπελλο του 1ου ομίλου της Β’.

Στο Κοκκινόχωμα

Στον τελικό της Α’ κατηγορίας, ο Βρασίδας Ν. Περάμου εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στο 1ο ημίχρονο και με το γκολ του Καλτσίδη στο 42ο λεπτό, μετά από σέντρα του Προβατίδη, κατάφερε να πάρει τη νίκη μιας και άντεξε στην πίεση που του άσκησε στην επανάληψη ο Βύρωνας που είχε και δοκάρι. Όποτε χρειάστηκε όμως ο τερματοφύλακας Κουνατίδης έδωσε το παρών και στο τέλος την ευκαιρία στην ομάδα να σηκώσει το τρόπαιο που δόθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ Μιχάλη Παπαδόπουλο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βύρωνας αγωνιζόταν για περίπου 20 λεπτό με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σεφερίδη. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και ικανοποίησε τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο Κοκκινόχωμα και από τις δύο ομάδες.

Στο Αγίασμα

Στον τελικό του 1ου ομίλου της Β’ κατηγορίας η ομάδα της Κεραμωτής ήταν αυτή που πήρε το κύπελλο στο τέλος του τελικού που έγινε στο γήπεδο του Αγιάσματος. Επικράτησε με 3-1 του Χρυσοχωρίου σ’ έναν βαρύ από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες αγωνιστικό χώρο, παρουσία αρκετού κόσμου και από τα δύο χωριά. Στον τελικό έδωσε το παρόν, εκτός από την διοίκηση της ΕΠΣΚ, ο αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλος, ο οποίος στην αρχή του αγώνα απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές τους ευχήθηκε τα καλύτερα και αστειευόμενος δήλωσε την προτίμηση του στον Απόλλωνα, ως ομάδα του χωριού του… Στα αγωνιστικά, η Κεραμωτή αποδείχτηκε πιο αποτελεσματική και με περισσότερες δυνάμεις, φτάνοντας δίκαια στη νίκη με τα δύο γκολ που σημείωσε ο Βασιλειάδης και το ένα του Φαμπιόλ, κάνοντας μάλιστα ανατροπή στο σκορ. Ο Απόλλων είχε προηγηθεί στο 25ο λεπτό με απ’ ευθείας φάουλ του Καζάρα.

Ο Επόμενος τελικός

Ο επόμενος αγώνας της σειράς των τελικών του κυπέλλου κατηγοριών της ΕΠΣΚ, για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις Ελευθερές. Πρόκειται για τον τελικό του 3ου ομίλου της Β’ κατηγορίας ανάμεσα στο Ελαιοχώρι και τον Κεραυνό Ελευθερών που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 15.00. Όσο για τον τελικό του 3ου ομίλου μεταξύ του Ηρακλή Καβάλας και του Κεραυνού Καλλιράχης, αυτός θα διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου στο γήπεδο του Ποτού στην Θάσο.