Η αθλητική ανασκόπηση του 2018 στην Καβάλα

Μια χρονιά με επιτυχίες αλλά και ευτυχώς λίγες… παρασπονδίες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο

Μια χρονιά με πολλές επιτυχίες, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ήταν το 2018 για τον αθλητισμό της Καβάλας. Σ’ αυτή τη χρονιά έγιναν πολλά θετικά και ευτυχώς λίγα αρνητικά, τα οποία παρουσιάζονται επιγραμματικά παρακάτω:

Ιανουάριος

– Η χρονιά δεν ξεκίνησε καθόλου καλά! Η είδηση του θανάτου του Βασίλη Χατζηραφαηλίδη, σε ηλικία 40 ετών, σόκαρε του πάντες στις τάξεις των φιλάθλων της Καβάλας. Το δραστήριο μέλος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας άφησε την τελευταία του πνοή σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα, απ’ την Χαλκιδική όπου βρισκόταν.

– Στον ΑΟΚ, αρχίζει η περίοδος των διορθωτικών κινήσεων στο ρόστερ του, με την αποχώρηση του Γάλλου Ρομπέρ που δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και την απόκτηση των επιθετικών Ξιόμπλιου και Πάλλα. Νέο πρόσωπο επίσης και ο νεαρός Βαγγέλης Κέρθι από τον ΠΑΟ Καβάλας.

– Στο Νέστο η εντός έδρας ήττα από τον Αετό Ορφανού στη Χρυσούπολη και η διαχείριση του παιχνιδιού από τον προπονητή Καρυπίδη έφερε την απομάκρυνση του. Νέος τεχνικός μετά από λίγες ημέρες αναλαμβάνει ο Δρακόπουλος.

– Στην ΕΠΣΚ, πρωταθλητής χειμώνα στην Α’ κατηγορία αναδείχτηκε ο Κεραυνός Πέρνης, ενώ η αγωνιστική της 21ης του μηνός αναβλήθηκε λόγω του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη.

– Στο σκάκι η Ευγενία Τζιβελεκίδου κατέκτησε αήττητη το Πανελλήνιο Νεανίδων Κ18 που έγινε στα Χανιά, συνεχίζοντας το σερί στις κατηγορίες Κ8, Κ10, Κ12 και Κ14.

– Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης με τη νίκη της με 71-63 στην Καλαμίτσα επί των Ικάρων Σερρών ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής.

– Στο τέλος του μήνα (27-28), διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Καβάλα το κολυμβητικό τουρνουά «Απόστολος Παύλος» που σημειώνει ανέλπιστη επιτυχία.

Φεβρουάριος

– Ο μήνας ξεκινάει με την Ένωση να αναρριχάται στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά τη νίκη με 84-68 επί των Φαρσάλων και την ήττα του πρωτοπόρου Χαρ. Τρικούπη. Στο τέλος του μήνα κερδίζει τον μεγάλο του αντίπαλο στο Μεσολόγγι με 71-78, με τον προπονητή του να λέει ότι «η Καβάλα έχει ήδη κλείσει το ένα εισιτήριο της ανόδου».

– Στην ΕΠΣΚ φουντώνει το κύμα συμπαράστασης προς τον ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Λιμεναρίων Βασίλη Τζίνη, που διαπιστώθηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας, τόσο από τις ομάδες όσο και από την διοργανώτρια αρχή.

– Η Σταυρούλα Τσολακίδου ταξιδεύει στις ΗΠΑ για να συμμετέχει στο διεθνές τουρνουά σκάκι του Σεντ Λούις, όπου λάμπει και εκεί κατακτώντας την 2η θέση.

– Στον ΑΟΚ η διοίκηση του ερασιτέχνη ζητάει την στήριξη του κόσμου για να μπορέσει η ομάδα να βγάλει όρθια την χρονιά με το επιχείρημα «όχι μόνο μπράβο για την προσπάθεια, αλλά να… κόβουμε και κανένα εισιτήριο»! Στα αγωνιστικά η εντός έδρας ήττα από το Σκούταρι ήταν… μαχαιριά που έκοψε τις όποιες ελπίδες για διεκδίκηση της πρωτιάς, ενώ ακολούθησε και η ήττα από τον Αετό Ορφανού, με τον προπονητή Ανυφαντάκη να ζητάει «να μην ακυρωθεί η προσπάθεια που έγινε όλη τη χρονιά».

Μάρτιος

– Ο ΓΣΕ είναι πλέον το αφεντικό στον 2ο όμιλο του Βορρά στην Β’ Εθνική στο μπάσκετ. Κέρδισε στο ντέρμπι κορυφής τον Μακεδονικό με 95-62 και πλέον ο δρόμος της ανόδου δεν έχει… γυρισμό!

– Στις 10 του μηνός ο θρύλος των Ελληνικών γηπέδων Θωμάς Μαύρος βρίσκεται στην Καβάλα για να παρουσιάσει το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός».

– Μια εβδομάδα αργότερα η εκ Παγγαίου ορμώμενη Ιωάννα Ξουλόγη κατακτά την 2η θέση στο Παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν, στις ασκήσεις εδάφους. «Χόρεψα στο ταπί και τα κατάφερα» δηλώνει μετά την άφιξη της στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

– Στο βόλεϊ η γυναικεία ομάδα του ΑΟΚ κερδίζει στο καθοριστικό ματς σωτηρίας τα Γιαννιτσά με 3-0 σετ και εξασφαλίζει την παρουσία της στα πλέι οφς.

– Στις 27 του μηνός ο ΑΟΚ στέφεται κυπελλούχος ΕΠΣΚ κερδίζοντας στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Βύρωνα με 3-1. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι πανηγυρισμοί εκδηλώθηκαν στο γκολ της ισοφάρισης του Βύρωνα…

– Την επόμενη ημέρα ξεκαθαρίζεται ότι η Καβάλα θα συμμετέχει κανονικά στο κύπελλο ερασιτεχνών (αφού δεν ήταν σίγουρο), ακόμα κι αν αυτό δημιουργεί πρόσθετο οικονομικό κόστος.

– Στο μπάσκετ η ομάδα κορασίδων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας κατακτά το τρόπαιο στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Απρίλιος

– Ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τον ΑΟΚ να κατακτά την 3η θέση στον 1ο όμιλο με 41 βαθμούς. Πρωταθλητής ο Απόλλων Παραλιμνίου και 2ος τον Αετό Ορφανού που νίκησε στο Οφρύνιο με 1-0 το Νέστο, που έμεινε στην 5η θέση.

– Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΑΟΚ Γιώργος Λουπέλης, μιλώντας για το τέλος της προσπάθειας να σταθεί όρθια η ομάδα στο πρωτάθλημα, τονίζει σε συνέντευξη του «δεν θα πρέπει να ρωτάτε πόσο βγήκε η χρονιά, αλλά πως βγήκε…»

– Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΑΟΚ εξασφαλίζει την παραμονή της στην Α2, μετά τη νίκη στον αγώνα μπαράζ με τον Ασκληπιό Τρικάλων με 3-1 σετ.

– Η εφηβική ομάδα του ΓΣΕ προκρίνεται στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, περνώντας με 5 νίκες σε 5 αγώνες από την προκριματική φάση της Θεσσαλονίκης. Στην Κρήτη όπου γίνονται οι τελικοί κατακτά τελικά την 5η θέση.

– Στα τέλη του μηνός αρχίζουν οι εργασίες για την ανακατασκευή του Βερούλειου. «Το έργο είναι μια προσφορά στη νεολαία της πόλης» σχολιάζει η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα.

– Ο Κεραυνός Πέρνης αναδεικνύεται και ουσιαστικά πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΚ με τη νίκη του 3-0 α. α. με τον Ηρακλή Καβάλας, και την ισοπαλία της ΑΕΚ με το Χαλκερό. Η τυπική ανάδειξη του γίνεται μια εβδομάδα αργότερα.

– Στις 22 του μηνός έρχεται στην Καβάλα ο Ολυμπιονίκης Πύρος Δήμας, όπου στη συνάντηση του με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο δηλώνει ότι «στόχος είναι να βγάλουμε νέους πρωταθλητές στην άρση βαρών».

– Δύο διαδοχικές ήττες για την Ένωση, από το Αγρίνιο εκτός έδρας (66-62) και το Ανατόλια εντός (64-68) και ο στόχος της ανόδου τίθεται εν αμφιβόλω…

– Αντίθετα στις 28 του μηνός με τη νίκη του με 77-89 στην Ευκαρπία ο ΓΣΕ εξασφαλίζει την άνοδο του στην Β’ Εθνική.

Μάιος

– «Τρέχω για να τερματίσω τον Σιδερίδη» δηλώνει ο Καβαλιώτης υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Σιδερίδης αναφερόμενος στην εμπειρία της συμμετοχής του στον υπερμαραθώνιο του Μιλάνο.

– Μετά τις νίκες του με τις Φέρες και το Παραλίμνιο, ο ΑΟΚ κερδίζει και το Καλαμπάκι και προκρίνεται στα προημιτελικά του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος. Κληρώνεται με τον ΟΦ Ιεράπετρας και αποκλείεται χάνοντας με 1-0 στο γήπεδο του Κορυδαλλού, ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση.

– Στις 13 του μηνός η Ένωση κερδίζει 86-57 το Λαγκαδά και πλέον πάει στις Σέρρες, την τελευταία αγωνιστική. Αν κερδίσει παίρνει τον τίτλο, αν όμως χάσει μπορεί να βγει ακόμα και 3ος. Οι Καβαλιώτες φίλαθλοι ετοιμάζουν δυναμικό παρόν στον αγώνα με τους Ικάρους.

– Στις 20 Μαίου η Ένωση κερδίζει τον τίτλο στον Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής. Κερδίζει στο κατάμεστο γήπεδο των Σερρών τους Ίκαρους με 51-63 και επιστρέφει στην Α2. Έξαλλοι πανηγυρισμοί στον αγωνιστικό χώρο και τις εξέδρες.

– Την επόμενη ημέρα ο ΓΣΕ γιορτάζει κι αυτός την άνοδο του νικώντας στην τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής το Ν. Σκοπό με 79-42 σ’ έναν αγώνα φιέστα στο κλειστό της Ελευθερούπολης.

– Στις 22 του μηνός, η ομάδα παλαιμάχων του Θοδωρή Ζαγοράκη δίνει φιλικό παιχνίδι με τους παλαιμάχους του ΑΟΚ, για να βοηθήσουν τον Στράτο Μπίνη στον αγώνα ζωής που δίνει. Μαζεύονται 6.500 ευρώ!

– Στις 23, η «μπάλα χάθηκε» στο Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ της Καβάλας σε αγώνα για την προημιτελική φάση, ανάμεσα στους Μηχανικούς και τους Εργαζόμενους της Καβάλα Όιλ. «Αγανακτισμένος» παίκτης των Μηχανικών χτυπάει τον διαιτητή στο τέλος του αγώνα. Δημιουργείται μεγάλος θόρυβος, η δήμαρχος Καβάλας σχολιάζει «πολύ τεστοστερόνη βρε παιδί μου», ξεκινάει «πόλεμος» ανακοινώσεων και σχολίων, με αιχμές για υποκρισία και κομπλεξισμό… Την επόμενη ημέρα ο Δήμος Καβάλας αποφασίζει να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα.

Ιούνιος

– Εξελίξεις στα διοικητικά του ΑΟΚ. Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος ισχυρός οικονομικός παράγοντας που θέλει να εμπλακεί με την ομάδα, χωρίς όμως να «βγει μπροστά» (τουλάχιστον στην Γ’ Εθνική). Ενεργοποιείται η παλαιά διοικούσα επιτροπή (Δεληκάρης, Κατσαμακίδης, Αντωνίου κα) που αναλαμβάνει δράση…

– Τα νέα δεδομένα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΟΚ φέρνουν αλλαγές στον ερασιτέχνη με τον πρώην παράγοντα της ΕΠΣΚ Αντώνη Αντωνίου να προορίζεται για πρόεδρος του ΑΟ Καβάλα.

– Στις 12 του μηνός του ΔΣ του ΑΟΚ παραιτείται σύσσωμο για να διευκολύνει την κατάσταση και ορίζονται εκλογές για τις 18/6.

– Στις 20 αναδεικνύεται και επίσημα η διοικούσα επιτροπή του ΑΟΚ με τον Σωτήρη Δεληκάρη πρόεδρο. Ο προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης περιμένει ειδοποίηση για να έρθει στην Καβάλα, αλλά στο προσκήνιο εμφανίζεται μια άλλη επιλογή…

– Στις 24 του μηνός ανακοινώνεται επίσημα ότι νέος προπονητής της Καβάλας θα είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης. Η ανακοίνωση καταλήγει με την φράση «καλώς όρισες στο σπίτι σου Παύλε»!

– Στις 23, πραγματοποιείται στο Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών η ΓΣ της ΕΠΣΚ, όπου αποφασίζεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του τοπικού ποδοσφαίρου, για την περίοδο 2018-2019 να υπάρχουν 3 όμιλοι στη Β’, ένας στην Α’ και κανένας στην Γ’.

– Την ίδια ημέρα η ομάδα Kyokushin Karate του ΑΟΚ κατακτά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας 4 μετάλλια!

– Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης αρχίζει τον μεταγραφικό της κύκλο ανακοινώνοντας την απόκτηση του Φλιάτη από το Στρατώνι. Ακολουθεί ο Ναούμης από την ΑΕ Λάρισας.

Ιούλιος

– Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στο «Ανθή Καραγιάννη» το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παμπαίδων – παγκορασίδων, με περισσότερους από 1000 αθλητές από 130 συλλόγους από 29 νομούς της χώρας.

– Στις 2 του μηνός ο ΓΣΕ ανακοινώνει την απόκτηση του Σωκράτη Γκέλιου και λίγες ημέρες αργότερα του πρώτου σκόρερ του Φώτη Στυλίδη.

– Στις 3 του μηνός παρουσιάζεται, σε μια λαμπρή τελετή, ο Παύλος Δερμιτζάκης ως ο νέος τεχνικός του ΑΟΚ. «Ήρθαμε για να παρουσιάσουμε έργο και να μείνουμε για χρόνια» δηλώνει, ενώ ο Σωτήρης Δεληκάρης τονίζει ότι «θέλαμε εδώ και καιρό αυτή τη συνεργασία».

– Στον Άρη Πηγών, που μετά από 8 χρόνια, επέστρεψε στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΚ, γίνεται έκτακτη ΓΣ για να αποφασιστεί αν θα συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον κάμπο του Νέστου και το γήπεδο της.

– Στις 6 του μηνός ο πρόεδρος της Ένωσης Βαγγέλης Παππάς, εμφανώς δυσαρεστημένος γιατί ο στόχος της απόκτησης Καβαλιωτών παικτών δεν επιτυγχάνεται, μιλάει σε συνέντευξη του για «Καβαλιωτάκια και μικρομάγαζα».

– Ο ΑΟΚ ανακοινώνει στις 8 Ιουλίου την ανανέωση της συμφωνίας του με Μπλιο, Χατζηκυριάκου, Παπαδόπουλου και Λυμπεράκη.

– Την ίδια ημέρα η Ένωση ανακοινώνει ότι απέκτησε και τον Καμάρα από την ΑΕ Λάρισας και διαρρέει ότι έχει κλείσει συμφωνία με Σέρβο πλέι – μέικερ. Λίγες ημέρες αργότερα αποκτά και τους Προδρόμου και Παπαζούδη.

– Στις 10 του μηνός βρέθηκαν «συμπαίκτες» για να υπάρξει διοίκηση στο Νέστο υπό το Ν. Μπουντρούδη, και κλείνει η συμφωνία με τον προπονητή Κ. Κετσιεμενίδη.

– Ήδη από τις 11 Ιουλίου αρχίζουν να διαρρέουν φήμες ότι την άνοδο από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα κερδίσουν και οι 8 πρωταθλητές των ομίλων και όχι οι μισοί.

– Στις 16 του μηνός, ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας κερδίζει την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Πέρσι ήταν πρωταθλητής.

– Στις 17, συνολικά 250 αθλητές, από Ελλάδα Κύπρο και Ρουμανία συμμετέχουν στους αγώνες στίβου «Δαβιτζόγλεια».

– Στις 22, ο ΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ζέρη και του Κροάτη Γιαντσίνοβιτς. Λίγες ημέρες αργότερα αποκτά και τους Γεμιστό, Γαβριηλίδη και Τουμανίδη.

– Τέλος εποχής για τον Σούλη Ρουμελιώτη από την Καβάλα ΄86 μετά 30 χρόνια στην γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου. Αναλαμβάνει νέα διοίκηση με έντονο άρωμα γυναίκας…

– Στις 29 του μηνός αρχίζει η προετοιμασία του ΑΟΚ, στο βοηθητικό γήπεδο.

Αύγουστος

– Την 1η του μηνός ο ΑΟΚ κάνει γνωστή την απόκτηση του Τσούτση.

– Εντείνονται οι διεργασίες για να ονομαστεί κάποιο οδός στην περιοχή του Βύρωνα και κοντά στο Βερούλειο στάδιο σε οδό Τάκη Χατζηγρηγορίου.

– Μεταγραφική βόμβα για το Νέστο στις 6 Αυγούστου με την απόκτηση του Σέρβου Μπέλιτς. Ανακοινώνεται και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Κροάτη Χούσινετς.

– Μεγάλη ικανοποίηση στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης από την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας, Ο Σέρβος πλέι – μέικερ που είχε ανακοινωθεί ότι ενδιαφέρει την ομάδα είναι ο Μίτροβιτς.

– Στις 22 του μηνός ο αντιδήμαρχος αθλητισμού της Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου ανακοινώνει ότι λόγω των αθλητικών διοργανώσεων που φιλοξενήθηκαν στην περιοχή, ήρθαν στην πόλη περί τους 12 χιλ. επισκέπτες!

– Στις 23, ο Δήμος Παγγαίου κερδίζει την κούρσα για την διεκδίκηση του τίτλου «Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αθλητισμού 2019»!

– Άδικος αποκλεισμός του ΑΟΚ από το κύπελλο Ελλάδος. Υποδέχεται στις 26 τα Γιαννιτσά, είναι καλύτερος, έχει ευκαιρίες αλλά χάνει με 1-0! «Αν διαβάσουμε σωστά την ήττα θα βγούμε κερδισμένοι» δηλώνει ο Δερμιτζάκης.

– Ξεκινάει στις 27 του μηνός η προετοιμασία της Ένωσης για την Α2, με όλα τα μεταγραφικά της αποκτήματα στο κλειστό της Καλαμίτσας. Διαθέτει ρόστερ 15 αθλητών με μ.ο ηλικίας 23.8!

Σεπτέμβριος

– Στις 2, γίνεται γνωστή η επιστροφή Μπαρέττα στον ΑΟΚ, ενώ «ψήνεται» ο δανεισμός του Κασμερίδη από την Δόξα Δράμας.

– Μια πόλη, μια ομάδα ένα όνειρο, είναι το σύνθημα την επίσημη παρουσίαση της νέας ομάδας του ΑΟΚ στο Vranas Resort στις 4 Σεπτεμβρίου,

– Και το όνομα αυτής Energean Kavala BC. Ανακοινώνεται σε επίσημη εκδήλωση στο ξενοδοχείο Λούση, ότι η Energean θα είναι ο χορηγός της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας.

– Στις 10 του μηνός ο Καβαλιώτης πρωταθλητής του Kick Boxing Παναγιώτης Τσοχαταρίδης γίνεται μέλος της Harricane Team Family του Deni Leonidi. «Κίνητρο μου η κορυφή» δηλώνει σε συνέντευξη του.

– Στις 16, η 18χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου καταλαμβάνει την 6η θέση στο Παγκόσμιο Νέων 20 ετών!

– Περισσότεροι από 1300 αθλητές συμμετέχουν, στις 19/9 στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού της Καβάλας το 5ο Kavala Night City Run, που η ΛΦΚ το έχει αφιερώσει στη μνήμη του Βασίλη Χατζηραφαηλίδη.

– Στις 24, διοργανώνεται στην Καβάλα μεγάλο τουρνουά μπάσκετ με καρότσι με την συμμετοχή και της Εθνικής Ελλάδος.

– Στις 30/9 ο ΑΟΚ μπαίνε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, κερδίζοντας 1-0 στο Παραλίμνιο. Την ίδια ημέρα αναβάλλονται λόγω κακοκαιρίας αθλήματα του αθλητικού διήμερου του Δήμου Καβάλας, πλην των αγώνων δρόμου.

Οκτώβριος

– Με δύο «λευκές» ισοπαλίες ξεκινάει ο μήνας για τον ΑΟΚ. Η πρώτη εντός με την Πέρνη και η δεύτερη στην Ξάνθη με το Άβατο, όπου εκεί την… παράσταση έκλεψε ο διαιτητής Τζουμαλάκης από τις Σέρρες.

– Στις 14 η Ένωση κερδίζει στην Καλαμίτσα τον Απόλλωνα Πατρών με 96-74 για την 2η αγωνιστική. Απ’ εκεί και πέρα αρχίζει μια μεγάλη περίοδος «ανομβρίας»!

– Στις 16 του μηνός διοργανώνεται ημερίδα για τους νέους κανονισμούς μπάσκετ και την βία, εν όψει της έναρξης του νέου εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ. Την ίδια ημέρα φεύγει από την ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Στέφανος Καράμπελας, που διατέλεσε πρόεδρος για 43 χρόνια στον ΟΚΑΚ.

– Στις 21/10 η ΛΦΚ ανακοινώνει ότι τα χρήματα από τα έσοδα του Kavala Night City Run θα δοθούν στο παιδοογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, μιας και το Νοσοκομείο Καβάλας δεν απάντησε στις κρούσεις της…

– Στις 23 του μηνός ο ΑΟΚ ανακοινώνει μια σημαντική ενίσχυση στην επίθεση του αποκτώντας τον Κώστα Μαρκόπουλο. Την ίδια ημέρα, δημιουργείται ένα περίεργο περιστατικό στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Νέστου, όταν ένας παράγοντας του Κεραυνού Πέρνης πιάνει από τον γιακά τον δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο.

– Λίγες ημέρες αργότερα γίνεται στη Χρυσούπολη το ντέρμπι της Καβάλας ανάμεσα σε Νέστο και ΑΟΚ. Η Καβάλα βρίσκεται να προηγείται με 0-2, αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι πανηγυρίζουν αφού «γύρισαν» το παιχνίδι επικρατώντας με 3-2!

– Στις 28/10 η Ένωση στην προσπάθεια της να αλλάξει την καθοδική πορεία της, διώχνει τον Μάρκοβιτς και αποκτά Έλληνα κοντό (Χουχούμη) και αλλοδαπό ψηλό (Γκαμπερόνι).

Νοέμβριος

– Στις 6/11 ο Βρασίδας Ν. Περάμου κερδίζει με 4-1 εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Καβάλας, αλλά λόγω λάθος… μετρήματος στις αλλαγές έκανε 5! Οι γηπεδούχοι υποβάλλουν ένσταση «στο όνομα της νομιμότητας» όπως υποστηρίζουν, ενώ οι φιλοξενούμενοι κάνουν λόγο για «στιγμιαίο λάθος». Η ΕΠΣΚ κάνει δεκτή την ένσταση και καταλογίζει το παιχνίδι στον Ολυμπιακό, αλλά η Ν. Πέραμος καταφεύγει στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ που ανατρέπει την απόφαση.

– Ο Θανάσης Στημονιάρης διανύει σε 48 ώρες 311 χιλιόμετρα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και κερδίζει τον αγώνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο.

– Στις 10/11 αρχίζει το 4ο Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ με λιγότερες ομάδες και ορισμένες από τις οποίες συγχωνεύτηκαν με άλλες.

– Στις 13 του μηνός τραυματίζεται σοβαρά στο χέρι ο Καμάρας σε μια ανύποπτη φάση στην προπόνηση και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον 3 μήνες.

– Αναστάτωση στον ΑΟΚ, στις 16/11, με την ανακοίνωση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, για τιμωρία της έδρας της ομάδας με 1 αγωνιστική, 3000 ευρώ πρόστιμο και 3 χρόνια αποκλεισμό από τα γήπεδα του προέδρου του Αντώνη Αντωνίου, γι’ αυτά που έγραψε στο φύλλο αγώνα με τον Άρη Αβάτου ο διαιτητής Τζουμαλάκης.

– Μετά από μια εβδομάδα, στην επιτροπή εφέσεων ο ΑΟΚ παρουσιάζεται με 2 δικηγόρους και τον πρόεδρο του και ανατρέπει πλήρως την απόφαση!

– Στις 25//11 η Ένωση χάνει άδικα στη Λάρισα από την Αγιά με 79-77 και «βράζει» στην κυριολεξία για τον διαιτητή Τζιοπάνο, που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα και στις διαμαρτυρίες των παραγόντων της ομάδας έκανε λόγο για… «Καβαλίτσα»!

– Την επόμενη ημέρα η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας ζήτησε, με ανακοίνωση της, την εξαίρεση του εν λόγω διαιτητή από τα επόμενα παιχνίδια της.

– Στις 27 του μηνός, φεύγει από τη ζωή ο ιστορικός προπονητής της ομάδας πόλο του ΝΟΚ Παύλος Καπνόπουλος σε ηλικία 74 ετών.

Δεκέμβριος

– Στις 3 του μηνός και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιείται στην παραλία της Καβάλας ο τελευταίος αγώνας της σειράς Βίκος Street Relays.

– Στις 5/12 ο Δήμος Παγγαίο ανακηρύσσεται και επίσημα στις Βρυξέλλες Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού για το 2019.

– Στις 19 διεξάγεται στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας ο μεγάλος φιλικός αγώνας μπάσκετ με καρότσι, που διοργανώνει η Energean, στον οποίο συμμετέχει η Ένωση, η ομάδα μπάσκετ με καρότσι που πλέον ανήκει στην οικογένεια του ΑΟΚ, και γνωστές προσωπικότητες της πόλης.

– Μετά από 9 αγωνιστικές, η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι τον Διαγόρα Δρυοπιδέων 68-66.

– Στις 23 γίνεται γνωστό και επίσημα ότι ο Ολυμπιακός Καβάλας δεν θα συνεχίζει στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΚ, διαμαρτυρόμενος για την ανατροπή της ένστασης του στον γνωστό αγώνα με τον Βρασίδα Ν. Περάμου.

– Την ίδια ημέρα η Σταυρούλα Τσολακίδου κερδίζει το διεθνές τουρνουά του Μαυροβονίου και ταξιδεύει για την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, για άλλη μεγάλη σκακιστική διοργάνωση.

– Μεταγραφική έκπληξη για τον ΑΟΚ που στις 28 του μηνός ανακοινώνει την επιστροφή, μετά από 1,5 χρόνο, του 23χρονου επιθετικού Γιώργου Λίτσκα στην ομάδα.