ΑΟ Καβάλα: Νέο πρόσωπο ο Μανώλης Δεμένικος

Ο 21χρονος τερματοφύλακας θα αντικαταστήσει τον Σπύρο Βρονταρά που αποτελεί παρελθόν

Δύο είναι τα νέα πρόσωπα που από εδώ και λίγες ημέρες προπονούνται με τον ΑΟΚ. Εκτός από τον Γιώργο Λίτσκα, που επέστρεψε μετά από 1,5 χρόνο στην Καβάλα και η μεταγραφή του ανακοινώθηκε από την ομάδα, και ο Μανώλης Δεμένικος αναμένεται να φορέσει και επίσημα το «καραβάκι» στο στήθος. Πρόκειται για ένα νεαρό τερματοφύλακα, 21 ετών, που μέχρι πρότινος φορούσε την φανέλα της Ασπίδας Ξάνθης και θα αντικαταστήσει τον Σπύρο Βρονταρά.

Ο Δεμένικος θεωρείται πολύ καλός και εξελίξιμος γκολκήπερ έχοντας περάσει από τις υποδομές της Ξάνθης (έπαιξε στην Κ20), ενώ αγωνίστηκε και από τον Πανσερραϊκό. Η υπόθεση της μεταγραφής του είναι τελειωμένη και το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί είναι η επίσημη ανακοίνωση του ΑΟΚ. Προορίζεται για το νούμερο «2» στη θέση των τερματοφυλάκων, μιας και το νούμερο «1» είναι ο Γιώργος Δήμιζας ο οποίος με την εξαιρετική παρουσία που είχε μέχρι στιγμής κάτω από τα δοκάρια της ομάδας (έχει δεχτεί μόλις 3 γκολ, και αυτά όλα στο ντέρμπι με το Νέστο στη Χρυσούπολη) κάλυψε επάξια τη θέση του Βρονταρά, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι για βασικός, αλλά τραυματίστηκε και έμεινε εκτός για δύο μήνες.

Αναμονή για Λίτσκα

Λόγω αυτής της απόδοσης, ο Βρονταράς αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να πάρει τη θέση του βασικού και έτσι ανταποκρίθηκε στο αίτημα του προπονητή του Παύλου Δερμιτζάκη, που ζήτησε απ’ όλους τους παίκτες που θέλουν να αποχωρήσουν, να το κάνουν μέχρι την Πρωτοχρονιά. Ο Δεμένικος μπορεί να βρεθεί στην αποστολή για τον αγώνα της Κυριακής  κόντρα στην παλιά του ομάδα, όχι όμως και ο Λίτσκας που ως επαγγελματίας (στον Καραϊσκάκη Άρτας), θα πρέπει να μείνει εκτός δράσης για έναν μήνα από τότε που αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε επαγγελματική κατηγορία. Αυτό έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε από τα μέσα του Ιανουαρίου θα μπορεί να υπολογίζεται από τον προπονητή του.

Πάει στην Πέρνη ο Παυλίδης;

Η αποχώρηση του Βρονταρά πάντως δεν θα είναι η μόνη στον ΑΟΚ, μιας και Θανάσης Παυλίδης που αποκτήθηκε πέρσι από τη Ν. Καρβάλη, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν στην προσπάθεια του να βρει ομάδα για να έχει χρόνο συμμετοχής. Αυτή μπορεί να είναι ο Κεραυνός Πέρνης, στον οποίο οδεύει και ο Βασίλης Λαζαρίδης του Ορφέα Ξάνθης.