ΑΟ Καβάλα: Μένει η νίκη και οι 3 βαθμοί… [Φωτογραφίες]

Δυσκολεύτηκε πολύ να κερδίσει (1-0) την αξιόμαχη ομάδα του Παραλιμνίου – 8η σερί νίκη στο πρωτάθλημα – Σκόρερ ο Γιαντσίνοβιτς στο 40ο λεπτό

Για μια ομάδα όπως η Καβάλα που έχει φέτος στόχο την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία, η πρώτη επιδίωξη σε κάθε αγώνα είναι η κατάκτηση της νίκης και των 3 βαθμών. Απ’ αυτή την άποψη λοιπόν η νίκη της στο «Ανθή Καραγιάννη» επί του Απόλλωνα Παραλιμνίου με 1-0, στην πρώτη αναμέτρηση για το 2019, είναι αυτό που μένει μιας και η εικόνα που παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν ιδιαίτερα καλή! Ειδικά στο 2ο ημίχρονο και πολύ περισσότερο στα τελευταία λεπτά, το Παραλίμνιο πίεσε το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη με αποτέλεσμα η αγωνία στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο να κορυφωθεί…

Όπως και να έχει όμως ο ΑΟΚ πήρε τους πολύτιμους βαθμούς και διεύρυνε ακόμα περισσότερο το νικηφόρο σερί του, φτάνοντας στις 8 σερί επιτυχίες, με την οποία εξακολουθεί να βρίσκεται μια ανάσα από την 1η θέση της βαθμολογίας. Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Κροάτης Σβεν Γιαντσίνοβιτς στο 40ο λεπτό, όταν μετά από ατομική ενέργεια που ξεκίνησε από πάσα που δέχτηκε από τον Μαρκόπουλο, έφτασε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Γουναρίδη.

Φάσεις και γκολ

Το παιχνίδι είχε λίγες φάσεις, με πρώτη στο 15’ με απ’ ευθείας φάουλ του Παπαδόπουλου που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γουναρίδης, ενώ στο 23’ ο Ψάλτης προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Γουναρίδη με μακρινό σουτ που όμως ήταν άστοχο. Μετά το 1-0, ο Απόλλωνας απείλησε με την κεφαλιά του Καρυοφύλλη που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 44’ ο Μαρκόπουλος είχε σουτ που έδιωξε σωτήρια ο Γουναρίδης σε κόρνερ. Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 55’ όταν ο Ζυγκερίδης βρέθηκε μόνος με τον Δήμιζα αλλά ο τερματοφύλακας της Καβάλας έδιωξε σε κόρνερ. Στο 86’ ο Μπλιος εκτέλεσε κόρνερ και ο Τόσκας έπιασε κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ, και στο 87’ το Παραλίμνιο έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κ. Τριανταφύλλου με 2η κίτρινη. Στο 91’ φάουλ του Μουτεσίδη, πάνω από την γραμμή της μεγάλης περιοχής φεύγει άουτ!

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Μπλιός, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Παπαδόπουλος (72’Θωμαϊδης) , Γεμιστός (83’ Αδαμάκης), Ψάλτης, Τσούτσης, Γιαντσίνοβιτς (75’ Τόσκας), Μαρκόπουλος (90’ Βαλαβανόπουλος).

Απόλλων Παραλιμνίου: Γουναρίδης, Τριανταφύλλου Δ., Τάκας, Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Τριανταφύλλου Κ.,  Δέντσας (68’ Μπονέρης), Λιάρας (84’ Γκόλιας), Τσαούσης (52’ Μουτεσίδης),  Καρυοφίλλης Β., Ζυγκερίδης.

Παύλος Δερμιτζάκης: «Πήραμε το ρίσκο να ενισχύσουμε άμυνα και μεσαία γραμμή…»

«Το πώς θα εμφανιστούμε σ’ αυτό το πρώτο παιχνίδι του 2019, μετά από ένα μήνα σχεδόν απουσίας από τα γήπεδα, ήταν ένα ερωτηματικό για εμάς. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε, δηλαδή τη νίκη, που ήταν η 8η σερί και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ σοβαρή και δυνατή ομάδα που είχε παίκτες που μπορούσαν να κάνουν την ζημιά ανά πάσα στιγμή. Στο 1ο μέρος είχαμε την κατοχή, πετύχαμε ένα γκολ, είχαμε ευκαιρίες που αν τις αξιοποιούσαμε θα κάναμε την ζωή μας πιο εύκολη. Στο 2ο ημίχρονο, ο αντίπαλος και με τις αλλαγές που έκανε μας πίεσε και εμείς πήραμε το ρίσκο να ενισχύσουμε τη μεσαία γραμμή και την άμυνα για να προστατεύσουμε το 1-0. Όμως δεν είχαμε κατοχή της μπάλας, κάτι που δεν άρεσε στον κόσμο, ούτε και σε εμένα».

Παύλος Δημητρίου: «Πιστεύω ότι απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου μας, παρουσιαστήκαμε πολύ καλά και ήμασταν ανταγωνιστικοί . Στο 1ο μέρος η Καβάλα ήταν ανώτερη, αλλά στο 2ο βελτιωθήκαμε και ζορίσαμε τον αντίπαλο. Κερδίζει αυτός που σκοράρει και αυτός ήταν ο ΑΟΚ».