Παλαίμαχοι ΑΟΚ: Ετοιμάζουν τριπλή γιορτή…

Το Σάββατο στην «Καβαλιώτισσα» στο Περιγιάλι για γιορτάσουν τα 54 χρόνια του ΑΟΚ, τα 50 από την πρώτη άνοδο στην Α' Εθνική και τα 38 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου

Τριπλή γιορτή θα είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου στην «Καβαλιώτισσα» στο Περιγιάλι οι Παλαίμαχοι του ΑΟΚ! Ο σύλλογος προσπαθεί εδώ και χρόνια να τιμήσει όλους όσους έχουν προσφέρει στο «καραβάκι» από την στιγμή της ίδρυσης του μέχρι τώρα, αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν τα κατάφερνε. Με την πολύτιμη στήριξη και συνδρομή τόσο του Δήμου Καβάλας όσο και του Επιμελητήριου Καβάλας, αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε και οι παλαίμαχοι προσπαθούν να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το… αντάμωμα!

Η γιορτή αυτή θα γίνει με αφορμή τα 54 χρόνια από την ίδρυση του ΑΟ Καβάλα, τα 50 χρόνια από την ιστορική πρώτη άνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική κατηγορία (1969), καθώς και τα 38 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου το 1981! Με αφορμή αυτή την εκδήλωση, ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Λιόλιος μαζί με μέλη του ΔΣ των παλαιμάχων παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, όπου ανάμεσα τα άλλα τονίστηκε ότι θα τιμηθούν όλοι όσοι πρόσφεραν έστω κι ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του ΑΟΚ, ανάμεσα τους ποδοσφαιριστές και παράγοντες! Επίσης θα τιμηθούν γιατροί που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον σύλλογο, φυσιοθεραπευτές, δημοσιογράφοι καθώς δύο φίλαθλοι.

Ο Κώστας Λιόλιος επισήμανε ότι «ως σύλλογος των παλαιμάχων του ΑΟΚ προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε όλους όσους πέρασαν και πρόσφεραν στην ομάδα από το 1965 μέχρι τώρα, κάτι που δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πιστεύουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι υποχρέωση μας. Θα πρόκειται για μια ημέρα μνήμης στην πολύχρονη ιστορία του συλλόγου για τον οποίο πάρα πολλοί αθλητές, και όχι μόνο, προσπάθησαν με όσες δυνάμεις είχαν»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του γεγονότος ότι ο σύλλογος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις αυτού του εγχειρήματος, προσπαθούσε εδώ και 4 χρόνια να διοργανώσει την εκδήλωση, αφού η αρχική του επιδίωξη ήταν πραγματοποιηθεί με αφορμή τα 50 χρόνια του ΑΟΚ. «Πέρασαν 4 χρόνια και τα καταφέραμε τελικά, έχοντας την βοήθεια του δήμου και της κ. Τσανάκα, την οποία και ευχαριστούμε θερμά, όπως και του Επιμελητηρίου Καβάλας και του κ. Δέμπα», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος των παλαιμάχων του ΑΟΚ.

Με την ευκαιρία ο Κώστας Λιόλιος εξέφρασε και το παράπονο του για το γεγονός ότι ο σύλλογος δεν έχει γραφεία. «Είμαστε ίσως ο μοναδικός σύλλογος που δεν έχει κάποια γραφεία για να στεγαστεί και να έχει εκεί το πολύτιμο αρχείο του για την ιστορία του ΑΟΚ» δήλωσε κάνοντας έκκληση στους τοπικούς παράγοντες για στήριξη και σ’ αυτό το κρίσιμο θέμα.

Καταλήγοντας ο κ. Λιόλιος είπε ότι «εμείς είμαστε η τελευταία γενιά παλαιμάχων του ΑΟΚ. Υπάρχουν και κάποια άλλα παιδιά που είναι νεότερα και από εκεί και μετά δεν υπάρχει τίποτα, λόγω του γεγονότος ότι όχι μόνο στον ΑΟΚ αλλά και σε όλες τις ομάδες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ξένοι ποδοσφαιριστές».