ΑΟ Καβάλα: Όρθιος στην Χρυσούπολη, 2-0 την Πέρνη

Σπουδαία όσο και δύσκολη νίκη επί της αξιόμαχης ομάδας του Κεραυνού με τα γκολ των Βαλαβανόπουλου και Μαρκόπουλου

Μια σπουδαία όσο και δύσκολη νίκη πέτυχε η ομάδα της Καβάλας το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο της Χρυσούπολης επί του Κεραυνού Πέρνης με 2-0. Συνέχισε έτσι το νικηφόρο σερί του αλλά και το απαραβίαστο της εστία του, που είχε σπάσει στο ίδιο γήπεδο στις 27 Οκτωβρίου στην 5η αγωνιστική κόντρα στο Νέστο! Σ’ ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη κατάφερε να προσθέσει ακόμα 3 βαθμούς στο ενεργητικό του, καταβάλλοντας έναν αντίπαλο που φάνηκε ξεκάθαρα (και σ’ αυτόν τον αγώνα) ότι είναι σε θέση να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο! Μάλιστα, αν δεν ήταν Δήμιζας που έκανε μια σπουδαία απόκρουση στο 86ο λεπτό, όταν στο σκορ ήταν 0-1, τότε το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό…

Ο ΑΟΚ πάντως ήταν καλύτερος, ειδικά στο 1ο ημίχρονο, οπότε και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να «καθαρίσει» τη νίκη και να μην μείνει με το εύθραυστο 0-1 μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τέλος. Στην επανάληψη η Πέρνη ανέβασε ρυθμό και απείλησε με ισοφάριση, αλλά ο Δήμιζας δικαίωσε τον Δερμιτζάκη για ακόμα μια φορά που τον διατήρησε στην θέση του βασικού τερματοφύλακα! Ο προπονητής διατήρησε τον Μπλιό στην ενδεκάδα, επέστρεψαν οι Ζέρης και Γαβριηλίδης, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Λίτσκας.

Φάσεις και γκολ

Η Καβάλα πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 14ο λεπτό με σουτ του Βαλαβανόπουλου και στο 25’ ο Τουμανίδης είχε κεφαλιά άουτ. Η Πέρνη απείλησε με Μπαντάνη και Λάσπατζη και στο 33’ ο Ψαρράς έδιωξε κεφαλιά του Ζέρη, ενώ στο 45’ κεφαλιά του Βαλαβανόπουλου δεν βρήκε στόχο. Στην επανάληψη ο Χαλπετής είχε καλό σουτ στο 66’, ενώ στο 80’ και ειδικά στο 86’ ο Δήμιζας είπε «όχι» σε σουτ των Μπαντάνη και Λάσπατζη κρατώντας το μηδέν στην άμυνα του. Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο 89ο λεπτό από τον Μαρκόπουλο, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Οι Συνθέσεις

Πέρνη: Ψαρράς, Μπαντάνης, Μπουλγούρας, Μαρκάκης (78’ Γεωργιάδης), Κωνσταντάρας, Παυλίδης, Χατζηκυριάκου, Τσάκωνας (75’ Τζιβανόπουλος), Λάσπατζης, Χαριτίδης (63’ Χαλπέτης), Κωστόπουλος.

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Μπλιός (90’ Μαλαμίδης), Ψάλτης, Βαλαβανόπουλος (73’ Λίτσκας), Γιαντσίνοβιτς (85’ Τόσκας), Μαρκόπουλος (90’ Θωμαίδης).