ΑΟ Καβάλα: Μισή χαρά, παρά το 8-0 [Φωτογραφίες]

Η Καβάλα σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες στην ιστορία της συντρίβοντας 8-0 την Ασπίδα Ξάνθης, αλλά η χαρά μετριάστηκε από τη νίκη του Νέστου στο Οφρύνιο…

Μπορεί στον ΑΟΚ να σημείωσαν μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες στην ιστορία του συλλόγου συντρίβοντας με 8-0 την Ασπίδα Ξάνθης, το απόγευμα της Τετάρτης (23/1) στο «Ανθή Καραγιάννη, και να έφτασε στις 10 σερί νίκες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όμως η χαρά στο τέλος δεν ήταν μεγάλη. Ο λόγος είχε να κάνει με το άκουσμα του τελικού αποτελέσματος στο παιχνίδι που είχε την προσοχή του, δηλαδή στο ντέρμπι του Οφρυνίου, όπου ο Νέστος κατάφερε να κερδίσει 1-2 τον τοπικό Αετό και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου. Παρά το γεγονός ότι στον ΑΟΚ λένε ότι κοιτούν την δική τους ομάδα, ήταν φανερό ότι περίμεναν ένα βολικό αποτέλεσμα στο Οφρύνιο το οποίο όμως δεν ήρθε…

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, το τελικό σκορ μιλάει από μόνο του! Η Καβάλα ήταν καταιγιστική σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που παρουσιάστηκε με χτυπητές αδυναμίες και δεν μπόρεσε να προβάλει ουσιαστική αντίσταση. Ο Δερμιτζάκης γνωρίζοντας ότι το απόγευμα θα ήταν εύκολο, έκανε αρκετές αλλαγές στο σχήμα, ξεκινώντας απ’ την αρχή τους Δεμένικο και Τόσκα και χρησιμοποιώντας στην πορεία της αναμέτρησης Μαλαμίδη και τον Αδαμάκη.

Τέσσερα γκολ ο Τσούτσης

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ΑΟΚ ήταν ο Αλέξανδρος Τσούτσης  που σημείωσε 4 γκολ. Άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, έκανε το 3-0 στο 23’,  το 5-0 στο 41’ και σταμάτησε στο 70ο λεπτό όταν έγραψε το 6-0. Απ’ εκεί και πέρα σκόραραν οι Γαβριηλίδης στο 15’ (2-0), Ζέρης στο 33’ (4-0), Αδαμάκης στο 77’ (7-0) και Λίτσκας στο 82’ (8-0).

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δεμένικος, Ζέρης (46’ Μαλαμίδης), Λυμπεράκης (60’ Αδαμάκης), Κασμερίδης (56’ Τουμανίδης), Τόσκας, Γαβριηλίδης, Μπλιός, Θωμαϊδης, Βαλαβανόπουλος (66’ Παπαδόπουλος), Τσούτσης, Λίτσκας.

Ασπίδα Ξάνθης:  Κασάμπαλης, Σαμαράς (65’ Χατζηπαρασκευάς), Κοντογιαννίδης, Νικολούδης, Μερακλής, Νταμπανλής, Μαλαδένης, Κωτίδης (65’ Σαβόγλου), Δογανίδης (46’ Μωυσίδης), Παπαδόπουλος (46’ Κούπας), Σαβόγλου.

Παύλος Δερμιτζάκης: «Για εμένα δεν μετράει ιδιαίτερα η έκταση του σκορ…»

Ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του παρουσιάστηκε ο προπονητής της Καβάλας στις δηλώσεις του. «Πριν από το παιχνίδι θεωρούσαμε δεδομένη τη νίκη και έτσι αποδείχτηκε. Το τελικό σκορ μιλάει από μόνο του, αν και για εμένα δεν μετράει ιδιαίτερα η έκταση του, αφού έτσι ή αλλιώς παίρνουμε 3 βαθμούς. Παίξαμε καλά σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο και δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε πολλά παιδιά». Ερωτούμενος για τη νίκη του Νέστου απάντησε ότι «εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά. Δεν παίζουμε μόνο εμείς στον όμιλο. Ο Νέστος πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία, αλλά είμαι σίγουρος ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε αυτοί που θα τερματίσουμε πρώτοι. Ο πρώτος κοιτάει τον εαυτό του και ο δεύτερος κοιτάει και τους άλλους…»!

Χρήστος Σαμαράς: «Απ’ τις λίγες φορές που δεν έχω να πω τίποτα…»

Από τη μεριά του ο προπονητής της Ασπίδας Ξάνθης Χρήστος Σαμαράς είπε ότι «είναι από τις λίγες φορές που δεν έχω να πω κάτι για το παιχνίδι, το οποίο πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα και να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πολλά απ’ αυτό το παιχνίδι αλλά δεν περιμέναμε αυτή την εμφάνιση». Σε ερώτηση για την ένσταση της ομάδας του κατά της Πέρνης, είπε ότι «αυτά είναι θέματα της διοίκησης». Η ένσταση θα εκδικαστεί την Πέμπτη 24/1 στην ΕΠΟ παρουσία και του προέδρου της ομάδας της Ξάνθης.