ΑΟ Καβάλα: Πολύτιμο «τρίποντο» 2-0 τον Άρη Αβάτου [Φωτογραφίες]

Με δύο κεφαλιές των Βαλαβανόπουλου και Γαβριηλίδη πήρε την 11η σερί νίκη στο πρωτάθλημα, χωρίς να παραβιαστεί η εστία του

Το σερί των νικών της ομάδας της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνική, συνεχίστηκε και την Κυριακή στο «Ανθή Καραγιάννη». Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη επικράτησε με 2-0 επί του Άρη Αβάτου φτάνοντας στην 11η συνεχόμενη επιτυχία του, χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ! Ακόμα και έτσι όμως η θέση της παρέμεινε η ίδια, μιας και ο Νέστος έστω και στο τέλος πέρασε από την Αλεξανδρούπολη, διατηρώντας την διαφορά του ενός βαθμού στην κορυφή!

Η αποστολή του ΑΟΚ μόνο εύκολη δεν ήταν μιας και είχε να αντιμετωπίσει μια δυνατή και οργανωμένη ομάδα, μέσα σ’ έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, που όσο περνούσε η ώρα γινόταν… βαρύτερος και εμπόδισε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Κατάφερε όμως να σημειώσει δύο τέρματα σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης και να κάνει την ζωή του εύκολη! Σκόραρε στις αρχές των δύο ημιχρόνων και στη συνέχεια άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων.

Φάσεις και γκολ

Η αναμέτρηση δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Κυριάρχησαν η δύναμη και το πάθος των παικτών, με τον ΑΟΚ να είναι πολύ αποτελεσματικός τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα! Στις λίγες φάσεις που δημιούργησε πέτυχε δύο γκολ, ενώ η μοναδική καλή στιγμή που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι προήλθε από λάθος του Τουμανίδη, χωρίς όμως να έχει δυσάρεστη κατάληξη. Το 1-0 έγινε στο 13ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Λυμπεράκη από αριστερά ο αφύλακτος Βαλαβανόπουλος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην αντίπαλη εστία. Στο 32’ σουτ του Γιαντσίνοβιτς αποκρούστηκε δύσκολα από το τερματοφύλακα. Το 2-0 έγινε στην πρώτη ευκαιρία του 2ου μέρους όταν μετά από κόρνερ του Κροάτη μέσου, ο Γαβριηλίδης με κεφαλιά από κοντά βρήκε το στόχο. Στο 51’ ο Τουμανίδης έχασε την μπάλα με αποτέλεσμα ο Γκέκας να μπει στην περιοχή αλλά το πλασέ  του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Γιατσβίνοβιτς (85’ Μπλιός), Ψάλτης (87’ Παπαδόπουλος), Βαλαβανόπουλος (63’ Λίτσκας), Τσούτσης (70’ Θωμαϊδης), Μαρκόπουλος.
Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Κούτρας (79’ Μπουλούτ), Μπουντακίδης, Μίλλερ, Κουτσούμπας (85’ Κιομουρτζής), Σαριγιαννίδης, Ζωσιμίδης, Ψεμματάς, Σιχλοιμίρης,  Κρασώνης (65’ Μελισσόπουλος), Γκέκας (60’ Κοτόπουλος).

Παύλος Δερμιτζάκης: «Διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι»

«Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων που αγωνίστηκαν σ’ ένα τόσο δύσκολο αγωνιστικό χώρο, για τον οποίο θα πρέπει να πω ότι οι υπάλληλοι της ομάδας έκαναν μεγάλες προσπάθειες για να τον καθαρίσουν από το νερό της βροχής. Το παιχνίδι με το Άβατο ήταν πολύ δύσκολο, μιας και ο Άρης είναι γνωστό ότι διαθέτει πολύ καλή ομάδα, καλή οργάνωση και καλό προπονητή. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε νωρίς και μετά το 1-0 είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε και πάλι. Το 2-0 ήρθε σε ένα καίριο σημείο της αναμέτρησης και από εκεί και πέρα διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι και πήραμε τη νίκη που ήταν δίκαιη». Σε ερώτηση για το επερχόμενο ντέρμπι με το Νέστο απάντησε ότι «εμείς βλέπουμε τώρα μόνο τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό».

Δηλώσεις έκανε από την πλευρά της Καβάλας και ο Βασίλης Γαβριηλίδης που αναδείχτηκε από τους δημοσιογράφους ως ο MVP του ΑΟΚ. Ανάμεσα στα άλλα τόνισε ότι «πιστεύω ότι συγκυριακά μόνο βρισκόμαστε στην 2η θέση της βαθμολογίας».

Γιώργος Μαραντάς: «Δίκαιη η νίκη της Καβάλας»

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Αβάτου Γιώργος Μαραντάς δήλωσε ότι: «στην αρχή του αγώνα η Καβάλα είχε την υπεροχή, αλλά στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοση μας. Στο 2ο μέρος το δεύτερο γκολ μας αποσυντόνισε για λίγο, αλλά οι παίκτες μου έπαιξαν δυνατά και πίεσαν. Το αποτέλεσμα πάντως είναι δίκαιο για την Καβάλα».  Σε ερώτηση για το ποια θεωρεί καλύτερη ομάδα του ομίλου απάντησε ότι «νομίζω ότι η Καβάλα είναι καλύτερη από το Νέστο στα σημεία γιατί έχει καλύτερο σύνολο. Ο Νέστος έχει καλές και έμπειρες ποδοσφαιρικές μονάδες, που μπορούν να φέρουν τη νίκη ακόμα και σε άσχημες ημέρες για την ομάδα τους. Έχει ένα προβάδισμα λόγω του ότι έχει το ντέρμπι στην έδρα της. Έχω βέβαια ιδιαίτερη συμπάθεια στην Καβάλα μιας και πέρασα από τον πάγκο της και εύχομαι να κατακτήσει το πρωτάθλημα»!