Energean Kavala BC: Τελικά, το Σάββατο κόντρα στο Μαρούσι

Άλλαξε και πάλι η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα της πρεμιέρας του 2ου γύρου στην Α2

Για το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ετοιμάζεται η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, η οποία στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου γύρου της Α2 Εθνικής θα υποδεχτεί το Μαρούσι! Ο αγώνας τελικά δεν θα γίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, όπως ήταν γνωστό εδώ και λίγες εβδομάδες, αλλά την κανονική ημερομηνία διεξαγωγής του δηλαδή το απόγευμα του Σαββάτου. Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από συμφωνία των δύο σωματείων, ο αγώνας ΕΚ Καβάλας – ΓΣ Αμαρουσίου για την 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α2′ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, θα διεξαχθεί στις 02/02/2019 και ώρα 17.00, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένος, στο ΔΑΚ Καβάλας “Αλ. Δήμογλου”».

Κι αν το προηγούμενο, άτυχο, παιχνίδι με την Καρδίτσα ήταν κομβικής σημασίας αυτό με το Μαρούσι αποτελεί την «τελευταία ελπίδα»! Αν χαθεί κι αυτό, ήδη από την αρχή του 2ου γύρο το «τραίνο» της παραμονής θα έχει… αναχωρήσει! Τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα, που ακόμα και αν η Καβάλα καταφέρει να επικρατήσει θα εξακολουθεί να είναι κάτω από την γραμμή του απ’ ευθείας υποβιβασμού. Θα έχει πλησιάσει όμως τις υπόλοιπες ελπίδες και θα συνεχίσει να ελπίζει… Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης θα έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες με τον Καμάρα, που επανήλθε μετά από 3 περίπου μήνες απουσίας, να μπαίνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο στην ομάδα.

Σε ότι αφορά την υπόθεση της προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ για την δυνατότητα η ομάδα να μπορέσει να αντικαταστήσει επιτέλους τον Γκαμπερόνι στη θέση του κοινοτικού, οι εξελίξεις τρέχουν μεν αλλά όχι με τους ρυθμούς που θα ήθελαν στην ομάδα. Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν προβλέπεται να γίνει την εβδομάδα που διανύουμε, κάτι που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση (και με δεδομένο ότι θα υπάρξει θετική απόφαση) η αντικατάσταση θα γίνει στο τέλος της επόμενης.