Όμιλος Αντισφαίρισης Καβάλας «Αλέξανδρος»: Όταν το τένις γίνεται… οικογενειακή υπόθεση [φωτογραφίες]

Ο Όμιλος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του και βράβευσε τους αθλητές του, παρουσία της δημάρχου Καβάλας-Ομιλία από την ψυχολόγο, Αθηνά Κισουδάκη, για το πώς οι γονείς μπορούν να «οδηγήσουν» τα παιδιά τους στο γήπεδο

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το πρωί της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου 2019 σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου LUCY ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καβάλας «Αλέξανδρος», παρουσία αθλητών, προπονητών και γονέων, όπως αρμόζει σε μια μεγάλη αθλητική οικογένεια και στο ίδιο το τένις.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κατατοπιστική και κυρίως χρηστική ομιλία από την ψυχολόγο, Αθηνά Κισουδάκη, για τον ρόλο τον οποίο έχουν οι γονείς και οι προπονητές στην αθλητική ζωή των παιδιών.

Η ψυχολόγος τόνισε ότι το βασικότερο κίνητρο για να οδηγηθούν τα παιδιά στα γήπεδα -εν προκειμένω του τένις- είναι η ψυχαγωγία των παιδιών, αλλά και το καλό παράδειγμα το οποίο πρέπει να δίνουν οι γονείς, δηλαδή μέσα από την προσωπική τους άσκηση να αποτελούν οι ίδιοι το κίνητρο για τα παιδιά, μιας και «ο αθλητισμός είναι οικογενειακή υπόθεση», όπως τόνισε η κ. Κισουδάκη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι πλέον, ο αθλητισμός έχει γίνει μόδα στην Ελλάδα, ενώ και οι διακρίσεις μεγάλων αθλητών, όπως του Τσιτσιπά, αποτελούν ένα ακόμα κίνητρο για να ασχοληθούν τα παιδιά με το τένις, με την Καβάλα να έχει και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, σε σύγκριση με άλλες πόλεις, καθώς διαθέτει αξιοπρεπέστατες εγκαταστάσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, καθώς και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Επικοινωνίας, Γιώργος Φιλόσογλου.

Μάλιστα, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καβάλας «Αλέξανδρος» και ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Ηρόδικος» ως συνδιοργανωτές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο το οποίο διεξήχθη στην Καβάλα, βράβευσαν τη δήμαρχο για την «καθοριστική συνεισφορά του δήμου Καβάλας στην τέλεση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη το καλοκαίρι του 2018, χωρίς την οποία δε θα ήταν εφικτή η διεξαγωγή του στην πόλη μας», όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων.

Η κ. Τσανάκα, όπως και ο κ. Φιλόσογλου, τόνισαν από την πλευρά τους ότι ο δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών και θα είναι αρωγός ανάλογων διοργανώσεων, στο μέτρο το οποίο το επιτρέπουν τα οικονομικά του, θα φροντίζει για την αξιοπρεπή εικόνα των εγκαταστάσεων, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της για το γεγονός ότι η Καβάλα «ακούγεται» σε όλη την Ελλάδα για το Τένις με Αμαξίδιο.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις των μικρών και των μεγάλων αθλητών του Ομίλου, καθώς και του διεθνή, πλέον, Καβαλιώτη παίκτη του Τένις με Αμαξίδιο, Ντίνου Διαλεκτόπουλου.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση