ΕΠΣ Καβάλας: «Πρώτες βοήθειες στα γήπεδα», μια ημερίδα με μεγάλη επιτυχία

Πολλοί παράγοντες και εκπρόσωποι των σωματείων της ΕΠΣΚ από το δήμο Καβάλας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της Ένωσης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη

Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Την ημερίδα, που είχε ως θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες στα γήπεδα», παρακολούθησαν στο σύνολό τους τα σωματεία του Δήμου Καβάλας, πολλοί προπονητές, όλοι οι διαιτητές, καθώς και ποδοσφαιριστές. Ο εθελοντής διασώστης και παράλληλα γιατρός, Στάθης Συμεωνίδης, καθήλωσε το κοινό με την περιεκτική αλλά πολύ σημαντική του ομιλία, γύρω από τις πρώτες βοήθειες. Ανέλυσε, επίσης, το σπουδαίο ρόλο του διασώστη τις ώρες εκείνες που μπορεί να είμαστε κι εμείς παρόντες σε έναν τραυματισμό, μία απώλεια αισθήσεων ή ακόμη και ένα πρόβλημα που θα θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή ενός ανθρώπου.

Το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα που έστειλε ο κ. Συμεωνίδης προς όλους το απόγευμα της Δευτέρας είναι το γεγονός ότι μπορεί η ομάδα των εκπαιδευτών διασωστών του ΕΚΑΒ να οργανώνει διημερίδες, μέσα από τις οποίες στη συνέχεια θα βγαίνουν πιστοποιημένοι όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Αυτοί, αφού αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ακόμη και σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Είναι αδιανόητο ένας προπονητής, γυμναστής, ακόμη και διαιτητής να μην έχει διαπίστευση διασώστη, όταν σε καθημερινή σχεδόν βάση έχει υπό την επίβλεψή του δεκάδες ποδοσφαιριστές.

Η ΕΠΣ Καβάλας αναμένεται να προχωρήσει σε ενημέρωση των σωματείων της, προκειμένου, εάν αυτά ενδιαφέρονται, να διοργανωθούν παρόμοιες ημερίδες ή διημερίδες, με σκοπό να αποκτήσουν γνώσεις και διαπίστευση διασώστη όλο και περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Πριν από την ημερίδα και μέσα σε ένα πολύ όμορφο και ζεστό κλίμα κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, με τα τυχερά κομμάτια να πέφτουν στους προπονητές και στο σωματείο Καβάλα 2004, το οποίο πήρε ως δώρο δύο μπάλες ποδοσφαίρου.

Τέλος, πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, απένειμε τιμητική πλακέτα στον παράγοντα του Βύρωνα Καβάλας Γιώργο Βαρδάκα και ο εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος, τίμησε με αντίστοιχη πλακέτα τον Παναγιώτη Μπασδάνη. Μέσα από αυτήν την τιμητική διάκριση, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους δύο αυτούς ανθρώπους για την πολυετή προσφορά τους στο Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο.