ΕΠΣ Καβάλας: Προσκαλεί όλα τα σχολεία στην ημερίδα για τον εθισμό στο διαδίκτυο

Να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο προσπαθεί η ΕΠΣΚ στην ημερίδα που διοργανώνει στις 25/2 στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καβάλας

Επιστολές – πρόσκληση προς τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καβάλας, με κοινοποίηση προς των πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Καβάλας Πέτρο Πετρόπουλο, απέστειλε η ΕΠΣ Καβάλας εν όψει της διοργάνωσης που έχει προγραμματίσει στο τέλος Φεβρουαρίου αναφορικά με την «αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου  στις 18.30 στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Νομαρχίας Καβάλας και στην πρόσκληση παρακαλείται η διεύθυνση να ενημερώσει σχετικά τα γυμνάσια και τα λύκεια της Καβάλας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας καλεί τους καθηγητές και τους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Καβάλας, καθώς επίσης και τους γονείς, να παρακολουθήσουν την ημερίδα που πρόκειται να διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στις 18.30 στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καβάλας. Το θέμα που θα αναπτύξουν οι ομιλητές, Ασημίνα Αγγελίδου παιδοψυχολόγος και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η «αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο». Παρακαλούμε να ενημερώσετε καταλλήλως όλα τα σχολεία του Νομού μας».

Η ημερίδα αυτή είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο και η ΕΠΣΚ  παρακαλεί όλα τα σωματεία του Νομού (ανδρικές και παιδικές ομάδες), αλλά και άλλοι σύλλογοι εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου, να την παρακολουθήσουν, καθώς αφορά όλη την κοινωνία. Η εξάρτηση από το διαδίκτυο είναι μία σχετικά νέα μορφή εθισμού. Συναντάται στην περίπτωση, όπου το διαδίκτυο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα στη ζωή σου από τους φίλους, την οικογένεια, τη μάθηση και τον αθλητισμό. Κυριαρχεί στην καθημερινότητα σου και είναι ένα στοιχείο που δεν θέλεις να αποχωριστείς.

Αν και ο όρος «εθισμός στο διαδίκτυο» παραμένει αμφιλεγόμενος από την επιστημονική κοινότητα, έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις παιδιών και εφήβων που ξοδεύουν υπερβολικά πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη  του υπολογιστή  τους ή  των κινητών τηλεφώνων τους, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, «σερφάροντας» στο internet, μιλώντας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ξεχνούν ή παραμελούν άλλες σημαντικότερες δραστηριότητες. Πέραν όμως από την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η ΕΠΣ Καβάλας, στην αντιμετώπιση  του  προβλήματος αυτού μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά η οικογένεια, το σχολείο και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εκδήλωση, που προγραμματίζεται για τις 25 Φεβρουαρίου στην Καβάλα, θα διεξαχθεί λίγες ημέρες νωρίτερα στην Θάσο. Συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Λιμεναρίων «Κάστρο», η παιδοψυχολόγος Ασημίνα Αγγελίδου θα αναπτύξει το θέμα «αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο Διαδίκτυο». Παράλληλα θα γίνει και η κοπή πίτας για τα σωματεία της ΕΠΣΚ του Δήμου Θάσου και θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο οι Γιώργος Μπουκουτσός και Διαμαντής Αγγελής.