Τουρνουά «Απόστολος Παύλος»: Η μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς του 2004

Τεράστιο ενδιαφέρον για το κολυμβητικό τουρνουά της Καβάλας που αρχίζει το απόγευμα της Παρασκευής – Σε ποιους αγώνες και πότε θα αγωνιστεί η τεράστια Κατίνκα Χόζου

Λίγες ώρες απομένουν πλέον μέχρι την επίσημη έναρξη του 2ου κολυμβητικού τουρνουά «Απ. Παύλος» στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας, το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής (8/2) και να ολοκληρωθεί την Κυριακή (10/2). Πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στην Καβάλα στην κολύμβηση και μια από τις μεγαλύτερες διαχρονικά στην χώρα μας. Αθλητές τόσο υψηλού επιπέδου, και όχι μόνο ο θρύλος του αγωνίσματος Κατίνκα Χόζου, είχαν να έρθουν στην Ελλάδα από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών, δηλαδή του δήμου Καβάλας καθώς και του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ, θα συμμετάσχουν 600 και πλέον αθλητές (εκ των οποίων 50 περίπου από το εξωτερικό) και 61 κολυμβητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αριθμός ρεκόρ για διασυλλογικό μίτινγκ. Συμμετέχει επίσης σχεδόν σύσσωμη η Εθνική Ομάδα, τα περισσότερα μέλη της οποίας έρχονται στην Καβάλα από την Βουλγαρία όπου βρίσκονταν για προετοιμασία, καθώς και η Προεθνική Ομάδα.

Όπως είναι φυσικό τα φώτα της δημοσιότητας στην διοργάνωση θα πέσουν πάνω στην «Iron Lady», η οποία δεν θα κάνει απλά ένα πέρασμα για να μας… δει! Θα κολυμπήσει και τις 3 ημέρες της διοργάνωσης και όσοι βρεθούν στις κερκίδες του κλειστού σε όλη την διάρκεια του θα… βαρεθούν να την βλέπουν! Συνολικά θα πέσει στην πισίνα 22 φορές, δηλαδή σε 10 προκριματικούς και σε 12 τελικούς και το γεγονός αυτό αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλους όσους θεώρησαν ότι η Μαγυάρα πρωταθλήτρια θα έρθει στην Καβάλα για να δείξει το… μπόι της!

Το πρόγραμμα των συμμετοχών της κορυφαίας κολυμβήτριας του κόσμου στο «Απόστολος Παύλος» έχει ως εξής:
Παρασκευή 8/2: 18:00-21:30 (τρεις συμμετοχές)
Σάββατο 9/2: 09:00-12:00 (τρεις συμμετοχές)
Σάββατο 9/2: 16:30-20:00 (έξι συμμετοχές)
Κυριακή 10/2: 09:00-12:00 (πέντε συμμετοχές)
Κυριακή 10/2: 16:00-19:00 (πέντε συμμετοχές)

Τα αγωνίσματα που θα συμμετέχει θα είναι 400 μ. μικτή ατομική, 50 μ. ύπτιο, 100 μ. πεταλούδα, 200 μ. μικτή, 200 μ. ύπτιο, 100 μ. ελεύθερο, 100 μ. ύπτιο, 400 μ. ελεύθερο, 200 μ. πρόσθιο, 50 μ. πεταλούδα, 1500 ελεύθερο καθώς και 200 μ. πεταλούδα!

Το πρωί της Παρασκευής (8/2) στις 11.00 θα παραχωρηθεί  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συνέντευξη τύπου για το διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ Απόστολος Παύλος, με την παρουσία της Κατίνκα Χόζου. Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ απ’ όλη την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο, μιας και όλοι αντιλαμβάνονται το μέγεθος της διοργάνωσης. Ορισμένα απ’ αυτά μάλιστα, όταν πληροφορήθηκαν την είδηση, κρατούσαν αποστάσεις αφήνοντας ανοιχτό να μην συμμετέχει η «Iron Lady» στο τουρνουά της Καβάλας, αφού δεν μπορούσαν να το πιστέψουν!

Το ενδιαφέρον επίσης των φιλάθλων από άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι μεγάλο και είναι σίγουρο ότι αρκετοί απ’ αυτούς θα κάνουν πολλά χιλιόμετρα για να μπορέσουν να δουν από κοντά την Χόζου! Επίσης κολυμβητικοί σύλλογοι από γειτονικές πόλεις, όπως η Ξάνθη και η Κομοτηνή, διοργανώνουν εκδρομές για να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να αποκτήσουν την μοναδική αυτή εμπειρία! Μοναδική εμπειρία όμως θα είναι και για τις νεαρές αθλήτριες που θα κολυμπήσουν δίπλα της στην πισίνα και θα έχουν να το διηγούνται στα παιδιά τους…