2ο Κολυμβητικό Τουρνουά «Απόστολος Παύλος»: Μάχες για ένα μετάλλιο και για ένα… αυτόγραφο [φωτογραφίες]

«Εξαφανίστηκαν» 1.200 αυτόγραφα των μεγάλων αστεριών του Τουρνουά-«Συνωστισμός» και καλοί χρόνοι στις πισίνες, εκατοντάδες κόσμου στις κερκίδες του Κλειστού Κολυμβητηρίου της Καβάλας-Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης μέρας

Το 2ο Κολυμβητικό Τουρνουά «Απόστολος Παύλος» στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Καβάλας ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου 2019 (δείτε εδώ φωτογραφίες από την πρώτη μέρα του Τουρνουά) και συνεχίστηκε με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019.

Αυτήν τη φορά, όμως, οι… μάχες δεν δόθηκαν μόνο μέσα στην πισίνα για ένα μετάλλιο, αλλά και έξω από αυτήν, για ένα αυτόγραφο από τα μεγάλα αστέρια του Τουρνουά, την Κατίνκα Χόζου, τον Τζέιμς Γκάι, τον Κρίστιαν Γκολομέεβ και την Κέλλυ Αραούζου.




Οι μικροί αθλητές, αλλά και θεατές, πολιόρκησαν τους διεθνούς εμβέλειας αθλητές, με αποτέλεσμα να… τελειώσουν τα 1.200 αυτόγραφα τα οποία είχαν μαζί τους και να υπογράφουν σε μπλουζάκια και σε κολυμβητικά σκουφάκια, σε ένα Κολυμβητήριο το οποίο γέμισε ασφυκτικά από εκατοντάδες θεατές και αθλητές.

Όσον αφορά τα της πισίνας, επίδειξη δύναμης από Χόζου και Γκάι οι οποίοι σάρωσαν τα μετάλλια, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις σε όλες τις κούρσες, αρκετά τα ατομικά ρεκόρ, ενώ πολύ καλά τα πήγε και η «δικιά μας», Κέλλυ Αραούζου, κερδίζοντας άνετα την κούρσα των 1.500 μέτρων στο ελεύθερο γυναικών και κάνοντας πολύ καλό χρόνο, ενόψει του Χειμερινού.

Ειδικότερα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατίνκα Χόζου από την Ουγγαρία πραγματοποίησε, εκ νέου, εξαιρετικές εμφανίσεις, κερδίζοντας τις τελικές κούρσες στα 100μ πεταλούδα (με χρόνο 01:01.47), τα 50μ ύπτιο (με 00:29.65), τα 200μ μεικτή ατομική (με χρόνο 02:14.10), καθώς και στα 200μ ύπτιο (με 02:19.65).

Ο Βρετανός κολυμβητής, Τζέιμς Γκάι, κολύμπησε στα 100μ πεταλούδα, τερματίζοντας πρώτος με χρόνο 00:52.65, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Πολλές ατομικές επιδόσεις σημείωσαν αρκετοί αθλητές και αθλήτριες. Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ αγωνίστηκε 50μ ελεύθερο, όπου σημείωσε χρόνο 00:22.06 και έπιασε και πάλι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Απόστολος Χρήστου στα 50μ ύπτιο, όπου έκανε χρόνο 00:25.01 και επανέλαβε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
*Πηγή: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

Δείτε [εδώ] αναλυτικά τα αποτελέσματα της δεύτερης μέρας του Τουρνουά

Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 με τους αγώνες να ξεκινούν στις 09:00 και στις 17:00.

Δείτε φωτογραφίες από τη δεύτερη μέρα του Τουρνουά