Γιώργος Φιλόσογλου: Ο υψηλός πήχης που πέρασε η Καβάλα και τα… πιτόγυρα της Χόζου!

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας μίλησε για το κολυμβητικό τουρνουά «Απόστολος Πάυλος», τις εντυπώσεις των αθλητών και τις επιδόσεις της Κατίνκα Χόζου εντός και εκτός πισίνας…

Άκρως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της προσπάθειας που κατέβαλαν όλοι οι συμμετέχοντες (Δήμος Καβάλας, ναυταθλητικά σωματεία, εθελοντές) για την άψογη, όπως χαρακτηρίστηκε απ’ όλους, διοργάνωση του κολυμβητικού τουρνουά «Απ. Παύλος» , δηλώνει ο αντιδήμαρχος αθλητισμού της Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος τόνισε ότι «σε σχέση με πέρσι, οπότε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά το τουρνουά, είχαμε τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη και τον περάσαμε και μάλιστα με άνεση. Θέλαμε να διοργανώσουμε κάτι που δεν είχε γίνει ποτές στην Καβάλα και νομίζω ότι αυτό συνέβη. Βάλαμε την Καβάλα τόσο ψηλά, για πρώτη φορά, στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Πλέον το νέο στοίχημα μας είναι να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο αυτόν τον πήχη την επόμενη χρονιά και φυσικά να τον περάσουμε»

Αγώνες εφάμιλλοι Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Απαντώντας στην ερώτηση αναφορικά με τις εντυπώσεις που είχαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας τόνισε ότι «μου είπαν ότι οι αγώνες της Καβάλας ήταν εφάμιλλοι Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σπουδαία τιμή για εμάς. Επρόκειτο για μια ομαδική δουλειά, από τον Δήμο Καβάλας και των δύο ναυταθλητικό συλλόγων, κάτι που δεν είναι σύνηθες μιας και ξέρουμε τις κόντρες που έχουν σωματεία του ίδιου αθλήματος σε άλλες πόλεις. Ήταν μια Πανκαβαλιώτη διοργάνωση και αυτό το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό»

«Λαϊκό προσκύνημα» για ένα αυτόγραφο…

Όσον αφορά τους «υψηλούς» καλεσμένους, δηλαδή τους Ούγγρους αθλητές δήλωσε ότι «ρώτησα τον προπονητή της Χόζου, αν περίμενε σε μια πόλη της Ελλάδος μιας τέτοια διοργάνωση, αλλά και αυτό το «λαϊκό προσκύνημα» στα αποδυτήρια για ένα αυτόγραφο ή μια φωτογραφία και μου απάντησε ότι «δεν το περίμενα με τίποτα. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό που συναντήσαμε, γι’ αυτό και δεν φέραμε και πολλά αυτόγραφα». Συνολικά τόσο η Χόζου όσο και ο Γκάι έφεραν 1500 αυτόγραφα, τα οποία υπέγραφαν εκείνη την στιγμή και καθόταν υπομονετικά για αρκετή ώρα για να τα υπογράψουν και να φωτογραφηθούν με τα παιδιά».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χόζου, έπεσε στην πισίνα συνολικά 24 φορές (12 προκριματικούς και 12 τελικούς) και στο μεσοδιάστημα από το ένα αγώνισμα στο άλλο, πήγαινε στο σημείο όπου δινόταν τα αυτόγραφα για να τα υπογράψει. Από ένα σημείο και μετά όταν τελείωσαν τα αυτόγραφα υπέγραψε σε μπλουζάκι και σκουφάκια και πάντα με το χαμόγελο…»!

Το κλάμα μιας νεαρής αθλήτριας που κολύμπησε δίπλα στη Χόζου

Αναφερόμενος στη συνέχεια σ’ ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, σχετικά με το πόσο «μέτρησε» η παρουσία της Χόζου στους αγώνες είπε «κάποια στιγμή σε ένα αγώνισμα όπου συμμετείχε ο Χόζου, η οποία φυσικά κέρδισε, στην 2η θέση τερμάτισε μια νεαρή Ελληνίδα από την Αθήνα που θεωρείται ανερχόμενο ταλέντο. Στην αποχώρηση της παρατήρησα ότι έκλαιγε και μάλιστα με λυγμούς και όταν την ρώτησα αν είναι καλά μου απάντησε «και βέβαια είμαι καλά κύριε, κολύμπησα με την κορυφαία αθλήτρια του κόσμου, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για μένα; Θα είμαι μαζί της στο βάθρο»! Στην πορεία συνάντησα και τον πατέρα της, που είναι συνάδελφος δικηγόρος που μου είπε ότι ήρθαν οικογενειακώς από την Αθήνα από την Παρασκευή, μόνο και μόνο για να έχει την εμπειρία το παιδί τους να δει και να αγωνιστεί δίπλα στην Χόζου».

63 σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα

Για τους αγώνες ήρθαν στην Καβάλα περί τα 1000 άτομα, που έμειναν στην πόλη από ένα έως και τέσσερα βράδια. Συνολικά 63 σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στην διοργάνωση, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Ο Γιώργος Φιλόσογλου επισήμανε ότι «τέτοιου είδους αγώνες δεν μπορούν να γίνουν να περισσότερους αθλητές! Θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε στην διοργάνωση και μικρότερες ηλικίες, αλλά θα υπήρχαν περισσότερες προκριματικές σειρές και οι μεγάλοι αθλητές θα κουραζόταν να περιμένουν»!

Πρωταθλήτρια και στο φαγητό…

Τέλος σχολίασε την… αγάπη της Χόζου για τον γύρο, αλλά και για την τοπική κουζίνα, μιας και αποχαιρετώντας ευχαρίστησε την πόλη για την οποία είπε ότι είναι πολύ όμορφη και έχει πολύ νόστιμη κουζίνα, λέγοντας ότι «το πρώτο βράδυ της παραμονής της στην Καβάλα έφαγε 4 «πιτόγυρα», δύο πιάτα πατάτες, μια χωριάτικη σαλάτα και μια ακόμα μερίδα γύρο (!!!), κερασμένο από τον καταστηματάρχη! Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι κάθε ημέρα κάνει 8 ώρες προπόνηση την ημέρα, και έτσι καταναλώνει καθημερινά 6 τέτοιου είδους γεύματα»!