ΑΟ Καβάλα: «Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, εμείς πρώτοι θα το καταδικάζαμε…»

Κατηγορηματική διάψευση του ΑΟΚ στους ισχυρισμούς Μκρτσιάν περί ρατσιστικής συμπεριφοράς και σχολίων εις βάρος του στον αγώνα με το Νέστο

Διαψεύδει κατηγορηματικά το ΔΣ του ΑΟ Καβάλα τις καταγγελίες που έκανε, με ανάρτηση του σε προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, ο ποδοσφαιριστής του Νέστου Ανδρέας Μκρτσιάν περί ρατσιστικής συμπεριφοράς που έτυχε από παράγοντα του ΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής, που στο παρελθόν έχει φορέσει και την φανέλα της Καβάλας, ισχυρίζεται ότι συγκεκριμένος «μεγαλοπαράγοντας – όπως ειρωνικά αναφέρει ο ίδιος – της διοικούσας επιτροπής του ΑΟΚ χρησιμοποίησε απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά του ίδιου και της πατρίδας του. Στον ΑΟΚ όμως όχι μόνο διαψεύδουν ότι έγινε κάτι τέτοιο, αλλά με την ανακοίνωση που εξέδωσαν αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά εναντίον του, για τον οποίο τονίζουν την προκλητική του συμπεριφορά.

«Ήδη έχει ενημερωθεί ο νομικός μας σύμβουλος για να πράξει τα δέοντα…»

Η ανακοίνωση του ΑΟΚ αναφέρει τα εξής: «Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για δήθεν καταγγελίες ρατσιστικής συμπεριφοράς παραγόντων του ΑΟ Καβάλα στο Κυριακάτικο παιχνίδι με αντίπαλο το Νέστο Χρυσούπολης. Είναι ξεκάθαρο πως ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο και αν γινόταν τότε θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το καταδικάζαμε. Το πιο τραγελαφικό βέβαια είναι πως χρειάστηκε να περάσουν 2 μέρες από τον αγώνα για να ανακαλύψει σήμερα ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αυτό που δήθεν έγινε την Κυριακή, όταν και δεχτήκαμε συγχαρητήρια για την φιλοξενία μας με δημόσιες τοποθετήσεις τόσο του αντίπαλου προπονητή όσο και ποδοσφαιριστών του. Προφανώς, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αντιλήφθηκε εκ των υστέρων ότι κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του παρά την προκλητικότατη συμπεριφορά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με τις αποδοκιμασίες  που δέχθηκε για την συμπεριφορά του στον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και προσπαθεί ξανά να προκαλέσει.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο νομικός μας σύμβουλος για να πράξει τα δέοντα, ειδικά την στιγμή που και δεν έγινε καμία αναφορά/καταγγελία μετά το τέλος του αγώνα αλλά και που ήταν ο μοναδικός αγώνας σε όλα τα χρόνια που συμμετέχουμε στην Γ’ Εθνική που η Αστυνομική διεύθυνση Καβάλας τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια (!) τον κανονισμό και απαγόρευσε στον οποιονδήποτε παράγοντα να βρίσκεται περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου. Την ευαισθησία και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο την έχουν αποδείξει και την αποδεικνύουν καθημερινά τα μέλη του ΑΟ Καβάλα, ειδικά την στιγμή που έχουν αγκαλιάσει στις τάξεις του συλλόγου μας τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο και δεν πρόκειται  κανένας να την μειώσει.

Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, έτσι το βλέπουμε και ξεκάθαρα είμαστε πολέμιοι ρατσιστικών και βίαιων συμπεριφορών από όπου και αν προέρχονται».

Ανδρέας Μκρτσιάν: «Λυπάμαι που σιχάματα σαν εσένα ζουν στον ίδιο κόσμο με εμάς..»

Η υπόθεση ξεκίνησε με ανάρτηση του ποδοσφαιριστή, η οποία έκανε τον γύρο του διαδικτύου αμέσως και όπως ήταν φυσικό, υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα στα αθλητικά sites. Η ανάρτηση του Ανδρέας Μκρτσιάν είναι η εξής:

«Προς τον «μεγαλοπαράγοντα» της πλάκας που στο παιχνίδι Καβάλα -Νέστος φώναζε καθ’ όλη την διάρκεια: «π@€στη Αρμένε καλά κάνανε οι Τούρκοι και σας κόβανε τα κεφάλια» θα πω ένα και μόνο πράγμα… Λυπάμαι που σιχάματα σαν εσένα ζουν και αναπνέουν στον ίδιο κόσμο με εμάς…

ΥΓ. Ελπίζω ποτέ να μην ζήσεις όσα ζήσανε οι πρόγονοι μου γιατί είσαι τόσο φλώρος και λίγος που σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι έμπλεξες τις γενοκτονίες και τον αβάσταχτο πόνο Αρμενίων και Ποντίων! Περαστικά σου ανύπαρκτε»!