Πώς η Καβάλα «κολύμπησε» στα διεθνή κολυμβητικά ύδατα [φωτογραφίες]

Πώς «είδαν» τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης το 2ο Κολυμβητικό Τουρνουά «Απόστολος Παύλος», η προβολή της Καβάλας στο instagram και το... κλάμα μιας μικρής αθλήτριας

Το 2ο Κολυμβητικό Τουρνουά «Απόστολος Παύλος» το οποίο φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Καβάλας (δείτε εδώ κι εδώ φωτογραφίες) αποτελεί παρελθόν, όμως τα… απόνερά του συνεχίζουν να απασχολούν τον ελληνικό και διεθνή Tύπο, όπως και το… instagram.

Πέρα απ’ όλα, όμως, κερδισμένη βγήκε η Καβάλα, το αθλητικό προφίλ της και το Κολυμβητήριο, το οποίο -παρεμπιπτόντως- «σήκωσε» τη διοργάνωση με έναν μόνιμο υπάλληλο. 63 σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περίπου 600 αθλητές υψηλού επιπέδου, η ελίτ της Ελληνικής Κολύμβησης, Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης, Πανελληνιονίκες και η καλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών, Κατίνκα Χόζου, ήρθαν στην πόλη και φρόντισαν να το… κάνουν γνωστό παντού.

Ο Κατίνκα Χόζου ανάρτησε την παρουσία της στην Καβάλα «μπροστά» σε εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους της στο instagram, ενώ κάτι ανάλογο έπραξε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Τζέιμς Γκάι, ο οποίος, μάλιστα, δήλωσε ότι περιμένει πώς και πώς το επόμενο ραντεβού το 2020.

Δείτε τις αναρτήσεις των μεγάλων αθλητών

Τα διεθνή Μέσα και το κλάμα της αθλήτριας

Εκτός από τα εγχώρια, ουκ ολίγα ΜΜΕ τα οποία πρόβαλλαν του Τουρνουά, υπήρξαν και αρκετά διεθνή, όπως είναι ένα από τα μεγαλύτερα εξ αυτών, το swimswam.com, τα οποία πρόβαλλαν τόσο τη διοργάνωση όσο και την Καβάλα.

Υπήρξε, όμως και μια από τις πολλές ιστορίες, η οποία αποδεικνύει ότι το Τουρνουά εκπλήρωσε παιδικά όνειρα ζωής. Χαρακτηριστική η μια από αυτές, όπου μια έφηβη πολλά υποσχόμενη αθλήτρια η οποία ήρθε με την οικογένειά της από την Αθήνα και τερμάτισε σε έναν τελικό δεύτερη πίσω από την Χόζου, έκλαιγε με λυγμούς στα αποδυτήρια. Όταν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιώργος Φιλόσογλου τη ρώτησε αν είναι καλά, εκείνη απάντησε: «Μόνο καλά κύριε; Κολύμπησα δίπλα στην Χόζου, ήρθα δεύτερη και θα ανέβω στο βάθρο μαζί της. Η μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου είναι σήμερα».

Δείτε μερικές από τις αναφορές στο Τουρνουά από το swimswam.com [εδώ] κι [εδώ]

*Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας