Υπόθεση Μκρτσιάν: Η «μάχη» συνεχίστηκε στα ερτζιανά…

Ο υπεύθυνος τύπου του ΑΟΚ, ο προπονητής του Νέστου και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μίλησαν στον Arena FM για την περιβόητη υπόθεση

Η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης, που υποστηρίζει ότι δέχτηκε, ο Ανδρέας Μκρτσιαν συνεχίστηκε και με δηλώσεις εκπροσώπων του ΑΟΚ και του Νέστου αλλά και του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Ο υπεύθυνος τύπου της Καβάλας Μπάμπης Παναγιωτίδης υπεραμύνθηκε των θέσεων της ομάδας έτσι όπως αυτές εκφράστηκαν στο δελτίο τύπου με το οποίο διαψεύδεται το περιστατικό, ενώ ο προπονητής του Νέστου Κυριάκος Κετσιεμενίδης, δηλώνει ότι στηρίζει τον ποδοσφαιριστή του και τον πιστεύει. Όσο για τον ίδιο, αναφέρει ότι περίμενε από τον ΑΟΚ μια συγνώμη και χαρακτηρίζει αστεία την ανακοίνωση που εξέδωσε. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στον «Arena FM» και στην εκπομπή «Erga Omnes»!

Μπάμπης Παναγιωτίδης: «Έκανε χειρονομίες στον πάγκο και στον κόσμο»

«Θα σταθώ αφενός στο δελτίο Τύπου που βγάλαμε. Αφετέρου στον κ. Μκρτσιάν θα πω οτι μίλησε αρσενικά και το δέχομαι. Δεν μίλησε καθόλου για την απρεπή συμπεριφορά του και τις χειρονομίες προς τον πάγκο της Καβάλας και τον κόσμο μετά το ματς. Δεν ασχοληθήκαμε εκείνη τη μέρα, το αφήσαμε να περάσει, παρά τη στεναχώρια μας για το αποτέλεσμα. Ο ίδιος δεν κατονομάζει τον παράγοντα που αναφέρει. Και εγώ είμαι παράγοντας της ομάδας και αισθάνομαι κάπως. «Άκουσα να μου λένε διάφορα, από συγκεκριμένο μεγαλοπαράγοντα», είπε ο ίδιος.

Ξέρει ότι λέγομαι Μπάμπης Παναγιωτίδης και τον είχα βοηθήσει στο ματς του πρώτου γύρου. Θυμάται τι είχε γίνει και τι είχαμε πει κατ’ ιδίαν. Στο δεύτερο παιχνίδι, έκανε χειρονομίες, αλλά παρά την πίκρα μας, καθώς η ισοπαλία για τη Χρυσούπολη είναι καθ’ όλα θετικό αποτέλεσμα, κρατά τη διαφορά από εμάς, δεν αναφερθήκαμε. Το αφήσαμε έτσι».

«Εύσημα από την αστυνομία, κόσμιοι σε όλα»

Ο Μπάμπης Παναγιωτίδης συνέχισε λέγοντας ότι «πήραμε τα εύσημα από την αστυνομική Διεύθυνση της Καβάλας. Ήμασταν καθ’ όλα άψογοι, σε ματς που κρινόταν σε μεγάλο βαθμό η άνοδος. Τον προπονητή τους τον πήγαμε στην αίθουσα τύπου, τον ρώτησε ο Παύλος Δερμιτζάκης αν είναι όλα καλά και ο κ. Κετσιεμενίδης είπε τα καλύτερα. Ξαφνικά μετά από δυο μέρες ο αρχηγός τους βγήκε και λέει πράγματα με μεγάλη ευκολία. Γιατί δε λέει όλη την αλήθεια. Εγώ προσωπικά δεν άκουσα κανέναν παράγοντα της Καβάλας, να λέει κάτι ούτε για τον κ. Μκρτσιάν, ούτε για παίκτες του Νέστου. Ο κ. Μκρτσιάν λέει οτι τα άκουσε και έχει άτομα που αν χρειαστεί θα τα επικαλεστεί ως μάρτυρες. Αν φτάσουμε ως εκεί, ας τους φέρει, αλλά να τα λέει όλα. Τι είπε και έκανε προς τον πάγκο της Καβάλας και τον φίλαθλο κόσμο. Την απρεπή χειρονομία. Είπα ότι ως υπεύθυνος επικοινωνίας στέκομαι στο δελτίο τύπου, αλλά και ότι δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου, ήμουν κοντά, στα 50 μέτρα, στα δημοσιογραφικά θεωρεία. Αν άκουγα κάτι, με ξέρουν σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Χρυσούπολη, να είστε σίγουροι οτι θα ήμουν ο πρώτος που θα έκανα καταγγελία. Ούτε για το πανό που ανάρτησαν, έγινε κάποια αναφορά από την πλευρά τους. Όλα κύλησαν σε κόσμια πλαίσια, δεν άνοιξε… ρουθούνι. Μακάρι κάθε ομάδα να συναντά τέτοια φιλοξενία, όπως ο Νέστος στην Καβάλα, για 95 λεπτά σε τοπικό ντέρμπι και μάλιστα κορυφής, ήταν… ζωής και θανάτου για για τους δυο. Όλα κρίθηκαν στο γήπεδο. Δε ξέρω γιατί βγαίνει τέτοιο μένος, αυτή η κίνηση και δυο μέρες μετά. Αν ειπώθηκαν, τα καταδικάζω. Αφού ο κ. Μκρτσιάν είναι σωστός και ακριβοδίκαιος, να βγει και να πει οτι κάπου έσφαλε, οτι έκανα και εγώ αυτό το πράγμα. Μόνο ζητά από την Καβάλα να καταδικάσει».

Κυριάκος Κετσιεμενίδης: «Εγώ πιστεύω τον Ανδρέα…»

Από τη μεριά του ο προπονητής του Νέστου δήλωσε ότι «αντιλήφθηκα τι συνέβη από το ίντερνετ. Λόγω φόρτου εργασίας σήμερα δεν πρόλαβα να μπω. Κάποια στιγμή επικοινώνησα μαζί του, για το τι έγινε με τον Ανδρέα. Δε το αντιληφθήκαμε την ώρα του ντέρμπι, ο προπονητής είχε το μυαλό του στο ματς, όχι το τι ακούγεται από πίσω. Είναι δεδομένο οτι το καταδικάζω. Η φιλοξενία της Καβάλας ήταν άριστη, το είπα και στη συνέντευξη Τύπου, ήταν άψογοι σε όλα. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, συναντήσαμε υποδειγματική συμπεριφορά, τους ευχαρίστησα. Και πριν και μετά το ματς, ήταν δίπλα μας. Από τις πιο άριστες φιλοξενίες που έχω βιώσει. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Εγώ πιστεύω τον Ανδρέα, έχει ήθος και προσωπικότητα. Δεν έχει ανάγκη δημοσιότητας, έχει εκρηκτικό και αυθόρμητο χαρακτήρα. Δε θα κάτσει να… καημενίζεται και να “νιαουρίζει” για τέτοια γεγονότα. Ήταν βαρύ το ρατσιστικό σχόλιο, προφανώς δεν μπορούσε να το κρατήσει μέσα του. Ήταν βαριά έννοια. Η Καβάλα είναι σοβαρή και μεγάλη ομάδα. Είπα στον Ανδρέα να μην περιμένει άλλη αντιμετώπιση, από την ανακοίνωσή της, η Καβάλα θέλει να προστατέψει το σωματείο της. Γνωρίζω τον Παύλο Δερμιτζάκη, που ηγείται των προσπαθειών της Καβάλας και της παρουσίας της, θεωρώ οτι θα το καταδικάσουν στη συνέχεια. Έξω και επίσημα έπρεπε να γίνει μια διάψευση, δεν είναι παράλογο. Τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση, είναι άριστοι όλοι στην Καβάλα και ένας άνθρωπος τους χαλά την εικόνα. Ο Νέστος βγάζει ανακοίνωση ήπιων τόνων και… προστασίας, θα υπερασπιστούμε τον παίκτη και τον αρχηγό μας. Ο Ανδρέας είναι μεγάλη προσωπικότητα και είναι υπεύθυνος για την πορεία της ομάδας, ίσως έβαλε το μεγαλύτερο… λιθαράκι απ’ όλους στο Νέστο. Ευχαριστούμε την Καβάλα για τη φιλοξενία, καταδικάζουμε το μεμονωμένο περιστατικό και θέλουμε να ρίξουμε τους τόνους και οι δυο. Δεν ωφελεί σε τίποτα να υπάρξει συνέχεια».

Ανδρέας Μκρτσιαν: «Περιμένω δικαίωση και συγνώμη»

Όσο για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, χαρακτηρίζει θλιβερό ότι ο ΑΟΚ διέψευσε το περιστατικό και αστεία την ανακοίνωση του, αν και όπως επισημαίνει δεν θέλει να δώσει συνέχεια: «είναι θλιβερό να διαψεύδει έτσι η Καβάλα. Δε θέλω να δώσω άλλη συνέχεια. Είναι αστείο να βγαίνει αυτή η ανακοίνωση. Αντί να βγουν να πουν μια συγνώμη, γιατί το άκουσαν τόσα άτομα, βγαίνουν και λένε οτι λέω ψέματα. Από οπαδούς της Καβάλας παίρνω πολλά μηνύματα, που μου λένε οτι το άκουσαν και εκείνοι. Η ανακοίνωση της Καβάλας λέει οτι άργησα να το πω δυο μέρες. Την πρώτη μέρα ασχολήθηκα με τους δυο τραυματίες συμπαίκτες μου, τους Καθάριο και Κουντού, που πήγαν στο νοσοκομείο. Πήγα να τους δω. Την επόμενη μέρα, μίλησα με συμπαίκτη μου Καβαλιώτη, για να μου πει ποιος ήταν αυτός που έλεγε αυτά τα πράγματα. Αν ήταν οπαδός, αν ήταν κάτι. Ήταν εμετικά όσα άκουσα. Έμαθα οτι ήταν παράγοντας, δεν μπορούσα να το κρατήσω άλλο μέσα μου και το έβγαλα. Δεν έχω ανάγκη από καμιά δημοσιότητα, τι να το κάνω, είμαι 30 χρονών. Όσοι ασχολούνται με Β και Γ Εθνική ξέρουν ποιος είμαι, δεν έχω κάτι να κερδίσω. Πρέπει τέτοιοι άνθρωποι να αποβληθούν από το ποδόσφαιρο και την κοινωνία, με βάση τέτοια περιστατικά. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι, όταν έμαθα οτι ένας τέτοιος άνθρωπος ηγείται σε ομάδα, σε ακαδημίες, μιλά με παιδιά. Περιμένω μια δικαίωση. Να βγουν οι άνθρωποι και να πουν την αλήθεια. Δεν έχω λόγο να πω ψέματα και να φανώ. Καλύτερα που δεν τον είδα μπροστά μου. Αναφέρθηκε και ένα σκηνικό που έγινε στη γενέτειρά μου, την Αλεξανδρούπολη. Έβαλα γκολ στο 95´, κερδίσαμε εκεί και εγώ παρότι είχα έκρηξη, δεν πανηγύρισα. Αυτό είναι το ήθος που λένε για μένα ειρωνικά; Εγώ εδώ είμαι, αν χρειαστεί και δικαστικό θέμα, υπάρχουν άλλα 15 άτομα που το άκουσαν. Πολλοί από την Καβάλα μου ζητούσαν συγνώμη, τονίζοντας οτι δεν μπορούσαν να μιλήσουν, γιατί ο άνθρωπος αυτός είναι παράγοντας. Να ζητήσουν μια συγνώμη, για την ανακοίνωσή τους και το περιστατικό. Όλα αυτά χαλάνε τη δική τους εικόνα».