ΑΟ Καβάλα: Πέρασε από τον Ορφέα (1-2), παραμένει στο -4 από το Νέστο

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έσπασε την παράδοση 36 ετών στην Ξάνθη κερδίζοντας τον Ορφέα με τα γκολ των Μαρκόπουλου και Παπαδόπουλου – Διατηρήθηκε η διαφορά των 4 βαθμών από το Νέστο που πήρε το ντέρμπι με την Πέρνη (1-0)

Ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο στην πορεία του στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής πέρασε η ομάδα της Καβάλας, που κατάφερε επιτέλους να κερδίσει τον Ορφέα στην Ξάνθη με 2-1, σπάζοντας μια αρνητική παράδοση που κρατούσε από το μακρινό 1983. Σ’ ένα παιχνίδι που είχε πάθος και ένταση, το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν αποτελεσματικό και πήρε τους 3 βαθμούς της νίκης που τον διατηρούν στο -4 από το Νέστο, που την ίδια ώρα στη Χρυσούπολη κέρδιζε την Πέρνη με 1-0.  Ο ΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, παίρνοντας νωρίς – νωρίς το προβάδισμα, αλλά ένα λάθος του Δήμιζα έβαλε τους γηπεδούχους στο παιχνίδι, οι οποίοι στην συνέχεια απείλησαν. Στην αρχή του 2ου μέρους όμως ο Παπαδόπουλος μ’ ένα άπιαστο φάουλ έδωσε τη νίκη στο «καραβάκι»!

Φάσεις και γκολ

Η Καβάλα πήρε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ μιας και στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε στα αντίπαλα καρέ, βρήκε στόχο. Ήταν το 8ο λεπτό όταν ο Μαρκόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρούφου κάνοντας το 1-0.
Ο Ορφέας προσπάθησε να απαντήσει με σουτ του Τζάμπαζ στο 13ο λεπτό αλλά ο Δήμιζας έδιωξε σε κόρνερ.  Στο 18’ ο Γιαντσίνοβιτς βρέθηκε μόνος του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν κατάφερε να τον κερδίσει και στο 24’ έγινε το 1-1 μετά από ένα ολέθριο λάθος του Δήμιζας. Ο τερματοφύλακας της Καβάλας κλώτσησε… αέρα στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο επιθετικός του Ορφέα Μαυρόπουλος! Πέντε λεπτά αργότερα ο Χιντ Ιμέρ έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας άουτ.
Στο 56ο λεπτό η Καβάλα παίρνει και πάλι το προβάδισμα, με ένα εντυπωσιακό απ’ ευθείας φάουλ του Γρηγόρη Παπαδόπουλου έξω από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα, κάνοντας το 1-2. Στο 70’ ο Δήμιζας απέκρουσε δύσκολα φάουλ του Τορομανίδη και στην επαναφορά ο Μαυρόπουλος αστόχησε.

Οι Συνθέσεις
Ορφέας Ξάνθης:  Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Καρκατζάνης (68’ Μαρκάκης), Χιντ Ιμέρ (90+ Μουμίνογλου), Μαυρόπουλος, Τορομανίδης (80’ Ξαντινίδης), Ζυγκολάρι (62’ Χασάνκηλ), Σουκρήογλου, Πασχαλάκης.
Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Τουμανίδης , Γαβριηλίδης , Γιαντσίνοβιτε (58’ Τσούτσης) , Θωμαϊδης (90’ Βαλαβανόπουλος), Γεμιστός (73’ Κέρθι) , Παπαδόπουλος (88’ Μπλιός), Μαρκόπουλος.