Παύλος Δερμιτζάκης: Έμμεση παραδοχή, αντρίκια συγνώμη

Ο προπονητής του ΑΟΚ ζήτησε συγνώμη για τα σχόλια που ακούστηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Καβάλας στο ντέρμπι με το Νέστο σε βάρος του Μκρτσιάν

Έμμεση παραδοχή του περιστατικού για το οποίο έγινε πολύ λόγος την προηγούμενη εβδομάδα και είχε να κάνει με τα ρατσιστικά σχόλια που ακούστηκαν από την κερκίδα εις βάρος του ποδοσφαιριστή του Νέστου Ανδρέα Μκρτσιάν, αποτελεί η δήλωση του προπονητή του ΑΟΚ Παύλου Δερμιτζάκη μετά το τέλος του αγώνα με τον Ορφέα στην Ξάνθη. Ο τεχνικός της Καβάλας χαρακτήρισε το περιστατικό ατυχές και ζήτησε συγνώμη από την Αρμενική κοινότητα, τονίζοντας με έμφαση ότι λόγω του γεγονότος ότι και η Καβάλα αποτελείται από πρόσφυγες, σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, είναι αντίθετος σε τέτοιου είδους σχόλια. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «θέλω να πω για ένα περιστατικό που έγινε με το Νέστο, και εκπροσωπώντας την ομάδα της Καβάλας θέλω ζητήσω συγνώμη από την Αρμένικη κοινότητα για κάποια ατυχή σχόλια που ακούστηκαν. Να ξέρετε ότι η Καβάλα αποτελείται από ανθρώπους που είναι πρόσφυγες άρα οτιδήποτε ρατσιστικό σχόλιο είναι αντίθετο σε μας, και ένα παραπάνω όταν πρόκειται για λαούς που έχουν υποστεί γενοκτονίες».

Έκανε αυτό που έπρεπε…

Η τοποθέτηση αυτή του κόουτς της ομάδας ξεκαθαρίζει πλήρως την εικόνα σε ότι αφορά την πραγματικότητα και απαντάει τόσο στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή αλλά και την ομάδα του, που με δικές τους δηλώσεις ζήτησαν από την πλευρά του ΑΟΚ να καταδικαστεί το γεγονός και ακουστεί η λέξη «συγνώμη»! Αν μη τι άλλο ο προπονητής της Καβάλας έκανε αυτό που έπρεπε, ζητώντας μια αντρίκια και ξεκάθαρη συγνώμη, με την οποία όλοι ελπίζουν ότι μπαίνει ένα τέλος στην υπόθεση, με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια και κυρίως δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον!

Με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ΑΟΚ

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση του προπονητή του ΑΟΚ έγινε με την απόλυτη συμφωνία της διοίκησης του ΑΟΚ, που με τον τρόπο αυτό θέλησε να κλείσει τον κύκλο του, αν μη τι άλλο, δυσάρεστου αυτού ζητήματος.