ΓΣΕ: «Μεθυσμένη πολιτεία» η Ελευθερούπολη

Η νίκη επί του πρωτοπόρου και σχεδόν σίγουρου πρωταθλητή αναπτέρωσε το ηθικό στην ομάδα μπάσκετ – Τι δήλωσαν ο προπονητής και ο πρώτος σκόρερ στο ντέρμπι

Όταν κερδίζεις την καλύτερη, και με διαφορά, ομάδα του πρωταθλήματος που συμμετέχεις, δικαιούσαι να είσαι υπερήφανος και ευχαριστημένος για την επιτυχία σου και κυρίως να αισιοδοξείς ότι στο τέλος της σαιζόν θα μπορέσεις να πετύχεις τον φιλόδοξο στόχο σου. Ο λόγος για τον ΓΣ Ελευθερούπολης που την Κυριακή κέρδισε το Ανατόλια με 67-65, υποχρεώνοντας το σε ήττα μετά 15 συνεχόμενες αγωνιστικές όπου έπαιρνε συνεχώς τη νίκη! Είχε χάσει την 3η αγωνιστικά και από τότε δεν ηττήθηκε ποτέ, μέχρι να πάει στην Ελευθερούπολη… Η επιτυχία του συγκροτήματος του Κυριάκου Παπαδόπουλου παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία και από το γεγονός ότι προερχόταν από μια ανεξήγητα κακή εμφάνιση στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τους Ίκαρους Σερρών, που μέχρι τότε δεν είχαν νικήσει σε εκτός έδρας αγώνα και επικράτησαν του ΓΣΕ με… 27 πόντους διαφορά!

Όπως και να έχει όμως η ομάδα της Ελευθερούπολης έδειξε χαρακτήρα, επέστρεψε στις νίκες και παλεύει στα ίσα για την 2η θέση με το Αγρίνιο, με το οποίο ισοβαθμεί στους 32 βαθμούς, και το οποίο φιλοξενεί στην έδρα του στον 2ο γύρο. Στην Ελευθερούπολη ζουν μοναδικές στιγμές με την ομάδα μπάσκετ και ονειρεύονται την παρουσία της ομάδας τους εκεί όπου λίγα χρόνια πριν ούτε και ο πιο αισιόδοξος φίλος της δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί, δηλαδή στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Εμείς δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο»

Για την μεγάλη αυτή νίκη του ΓΣΕ, αλλά και την προσπάθεια που γίνεται στην Ελευθερούπολη, μίλησε στο τέλος το αγώνα ο προπονητής της Κυριάκος Παπαδόπουλος όπου τόνισε τα εξής: «Προερχόμασταν από μια δύσκολη εβδομάδα, έχοντας να διαχειριστούμε μια ήττα (από τους Ίκαρους Σερρών) που ήταν εκτός προγράμματος και μάλιστα πολύ βαριά. Δουλέψαμε όμως στο γήπεδο και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο για όλες τις ομάδες. Εμείς δεν ξέρουμε να κάνουμε τίποτα άλλο εκτός από το να δουλεύουμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ανατόλια, που είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας, με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, η οποία μας δυσκόλεψε πάρα πολύ».

Γιάννης Σταμπουλής: «Συγνώμη για την προηγούμενη ήττα…»

Από την πλευρά του ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 27 πόντους Γιάννης Σταμπουλής δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Το παιχνίδι με το Ανατόλια, που ήταν πρώτο στη βαθμολογία με μια μόλις ήττα, ήταν πολύ δύσκολο. Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν ντέρμπι. Μετά από την τραγική εμφάνιση της προηγούμενης Κυριακής, δουλέψαμε όλη την εβδομάδα πολύ καλά και πιστεύω ότι σ’ αυτό το παιχνίδι μας βγήκε η αντίδραση. Θέλω να πω ένα μεγάλο συγνώμη στον κόσμο για την εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής και ένα μεγάλο ευχαριστώ για σήμερα. Κόντρα στο Ανατόλια δεν μπορεί κανείς να χαλαρώσει. Απ’ την αρχή μέχρι το τέλος μπήκαμε με ψυχή για να κερδίσουμε. Σε ότι αφορά τον στόχο της ομάδας δεν θα πω μεγάλα λόγια. Θα πω μόνο ότι θέλουμε τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι…»!