Η τελευταία ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΠΣ Καβάλας, σ’ αυτό τον κύκλο των επαφών που είχε με τις ομάδες και τους εκπροσώπους τους (όπου εκτός των άλλων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε Καβάλα, Θάσο, Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη), ήταν και η καλύτερη. Η αίθουσα του αμφιθεάτρου του διοικητηρίου Καβάλα, μπορεί να μην γέμισε, όμως το παρόν στην ημερίδα «Η αντιμετώπιση του εθισμού στο διαδίκτυο» προκάλεσε πολύ κόσμο να την παρακολουθήσει από το απόγευμα της Δευτέρας (25/2).
Η παιδοψυχολόγος Ασημίνα Αγγελίδου, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιφύλακας Νίκος Ιωαννίδης καθώς και ο εκπρόσωπος της ομάδας νέων Καβάλας «Διάλογος» Σπύρος Κατσικαρώνης, κέρδισαν με τις τοποθετήσεις τους το ακροατήριο, το οποίο αποτελούνταν από μικρά παιδιά αλλά και μεγάλους! Άλλωστε όλοι είχαν να κερδίσουν απ’ αυτά που άκουσαν. Απ’ την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική οικογένεια σε ότι αφορά την χρήση των νέων τεχνολογιών και του ίντερνετ από τους μαθητές, μέχρι και τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΛΑΣ, σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Καβάλα.
Στο αμφιθέατρο έδωσαν το παρόν Ακαδημίες ποδοσφαίρου που παρουσιάστηκαν οργανωμένα, αλλά και πολλοί παράγοντες του ποδοσφαίρου και προπονητές. Εκεί ήταν σύσσωμη και η διοίκηση της ΕΠΣΚ, που ήταν ευχαριστημένη από την ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία που πήρε και η οποία μπορεί να μην είχε αθλητικό – ποδοσφαιρικό περιεχόμενο, αλλά άγγιζε ένα σύγχρονο πρόβλημα. Μάλιστα δέχτηκε τα συγχαρητήρια τόσο των εκπροσώπων των σωματείων, όσο και αυτών που ανέβηκαν στο βήμα για ένα σύντομο χαιρετισμό, όπως ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και αθλητισμού Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Για λίγη ώρα τις ομιλίες παρακολούθησε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη.
Σε ότι αφορά την ουσία του προβλήματος, μπορεί η επιστημονική κοινότητα να μην έχει καταφέρει να ορίσει ακόμα τι μπορεί να θεωρείται «εθισμός στο διαδίκτυο», εντούτοις παραδέχεται ότι το πρόβλημα διογκώνεται χρόνο με το χρόνο. Η αντιμετώπιση του μέσα στα όρια της οικογένειας πρέπει να έχει βάσεις στην επικοινωνία με το παιδί και στα όρια που θα πρέπει να υπάρχουν! Σ’ ένα ζήτημα, που παλαιότερα δεν το βίωνε και συνεπώς δεν υπάρχει εμπειρία για το πώς θα μπορέσει να αντιδράσει, η… «υψηλή επίβλεψη» των δραστηριοτήτων του παιδιού όταν βρίσκεται στο διαδίκτυο μπορεί να είναι η απάντηση.
Δηλαδή η χρήση του υπολογιστή ή του τάμπλετ σε κάποιο χώρο στο σαλόνι ή στο καθιστικό του σπιτιού και όχι στο δωμάτιο του παιδιού, σε συνδυασμό με τα συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια που αυτό θα πρέπει να είναι μπροστά στην οθόνη, είναι κάτι που μπορεί αποτρέψει τόσο τον εθισμό, όσο και τους κινδύνους που μπορεί να διατρέχει το παιδί. Εννοείται ότι οι νουθεσίες για την μην παρουσίαση προσωπικών δεδομένων αλλά και φωτογραφιών των παιδιών, είναι απαραίτητες σε όλες τις ηλικίες…