Κ. Χατζηκωνσταντίνου: «Αποζημίωση από το κράτος και μικρή αύξηση της συνδρομής στον ΟΘΑΚ»

Ο πρόεδρος του Ομίλου Κώστας Χατζηκωνσταντίνου μιλάει για το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται για τα ακίνητα στο λιμάνι της Καβάλας και για τις επόμενες κινήσεις

Ο αγώνας για την διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης στα ακίνητα που εκμεταλλεύονταν όλες αυτές τις δεκαετίες στο λιμάνι της Καβάλας, χάθηκε για το ΝΟΚ και τον ΟΘΑΚ. Πλέον αυτός ο σημαντικός πόρος αποτελεί παρελθόν, ωστόσο οι όμιλοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να ζητήσουν αποζημιώσεις, δεδομένου ότι είναι αυτοί που τα κατασκεύασαν! Αυτό τονίζει με δηλώσεις του στο Alpha Radio ο πρόεδρος του ΟΘΑΚ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος αναλύει την κατάσταση και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της μηνιαίας συνδρομής των αθλητών, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες. Αρχικά ο πρόεδρος του ομίλου τόνισε ότι «θα πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι το κτήριο που στην ουσία χάσαμε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το χάσαμε ενώ το είχαμε κτίσει με χρήματα και συνδρομές των μελών του ομίλου μας. Βεβαίως και έχει κατασκευαστεί σε δημόσια γη μετά από παραχώρηση της τότε Νομαρχίας Καβάλας, αλλά επαναλαμβάνω ότι δημιουργήθηκε από τον ΟΘΑΚ. Από αυτό το ακίνητο ο όμιλος έπαιρνε το ενοίκιο του καταστήματος για να επιδοτηθεί η λειτουργία του κολυμβητικού τμήματος, προκειμένου να μην είναι μεγάλη η συνδρομή στους αθλητές».

«Πήραν τα κτήρια χωρίς να βάλουν ούτε ένα λιθαράκι»

Σε ότι αφορά την αντίδραση του ΟΘΑΚ και τις επόμενες κινήσεις του είπε ότι «απ’ εδώ και πέρα αφού φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο είναι η χρηματική αποζημίωση για το κτήριο που χτίσαμε. Δίνουμε ένα έτοιμο κτήριο για το οποίο ο ΟΛΚ και το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν βάλει ούτε ένα λιθαράκι για να το εκμεταλλευτούν χωρίς τίμημα. Εξετάζουμε λοιπόν τις επιλογές που έχουμε μαζί με το νομικό μας σύμβουλο, αφού το μόνο που έχουμε πλέον είναι οι υποσχέσεις των βουλευτών της Καβάλας που έλεγαν και ξανάλεγαν ότι θα δικαιωθούμε, ότι θα πάρουμε μια ετήσια μορφή αποζημίωσης και άλλα πολλά».

«Θα μετρήσουμε τα… κουκιά»

Απαντώντας στο ερώτημα, αν μετά απ’ όλα αυτά θα αυξηθεί η συνδρομή των αθλητών, επισήμανε ότι «η συνδρομή στον όμιλο για κάθε παιδί είναι 20 ευρώ το μήνα και 30 για δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας, ενώ αν υπάρχουν και παραπάνω μέλη το ποσό έμενε το ίδιο. Υπάρχει δηλαδή μια χαμηλή χρέωση για να μπορεί ο κόσμος να φέρνει τα παιδιά του στο κολύμπι. Αυτό που θα κάνουμε απ’ εδώ και πέρα είναι να… «μετρήσουμε τα κουκιά» και να δούμε πως θα διαμορφωθεί η τιμή της συνδρομής απ’ εδώ και πέρα, έτσι ώστε να βγαίνουν τα έξοδα του ομίλου με τις μισθοδοσίες και όλα τα υπόλοιπα πάγια. Ενδεχομένως να ανεβεί λίγο το τίμημα, όχι όμως πολύ γιατί δεν θα είμαστε και ανταγωνιστικοί σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα. Περίπτωση πάντως να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στον ΟΘΑΚ δεν υπάρχει. Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε μια τεράστια προσπάθεια να αυξήσουμε τα παιδιά που έρχονται σ’ εμάς για να αθληθούν και έχουμε φτάσει αισίως περίπου στα 350! Αυτά τα παιδιά λοιπόν δεν μπορούν να μείνουν χωρίς προπονητές

Στη Θεσσαλονίκη όμως εξαιρέθηκαν…

Τέλος ο κ. Χατζηκωνσταντίνου έκανε γνωστό ότι μπορεί το αίτημα της Καβάλας να εξαιρεθούν τα οικήματα ΝΟΚ και ΟΘΑΚ από την λίστα του Υπερταμείου να μην έγινε δεκτό, στην Θεσσαλονίκη όμως έγινε… Συγκεκριμένα τονίζει ότι «πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μια λίστα από διάφορά κτήρια ανά την Ελλάδα τα οποία βγαίνουν από το Υπερταμείο και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ανάμεσα σ’ αυτά είναι και το κτήριο του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης! Δυστυχώς όμως οι δικοί μας τοπικοί παράγοντες δεν κατάφεραν να έχουν και οι όμιλοι της Καβάλας την ίδια μεταχείριση. Προφανώς εκεί στην Θεσσαλονίκη είναι πιο… δυνατοί».