ΑΟ Καβάλα: Σοβαρός και… «πεντάσφαιρος» [Φωτογραφίες]

Άνετη νίκη με 5-0 επί του Εθνικού Σιδηροκάστρου με δύο γκολ του Μαρκόπουλου και από ένα των Γιαντσίνοβιτς, Τσούτση και Βαλαβανόπουλου

Χωρίς να φορτσάρει και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο ΑΟΚ πρόσθεσε ακόμα 3 βαθμούς στο ενεργητικό του, κερδίζοντας το απόγευμα της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Εθνικό Σιδηροκάστρου με 5-0. Το παιχνίδι κόντρα στον ουραγό της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής εξελίχθηκε σ’ έναν υγιεινό περίπατο για το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη, κυρίως λόγω της σοβαρότητας με την οποία αντιμετώπισαν τον αντίπαλο οι ποδοσφαιριστές του. Έτσι δεν του έδωσαν καμία ευκαιρία να πιστέψει ότι μπορεί να αποφύγει την ήττα… Κι αν η νίκη και η κατάκτηση των βαθμών ήταν το ζητούμενο κι αυτό που ικανοποίησε προπονητή και κόσμο, ακόμα πιο ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι η Καβάλα παρουσιάστηκε προσηλωμένη στο στόχο της. Έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά δυστυχώς τα νέα από την Χρυσούπολη, στο ντέρμπι του Νέστου με τον Πανσερραϊκό δεν ήταν αυτά που ήθελε κι έτσι παραμένει στην 2η θέση σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Τα γκολ

Το παιχνίδι στην ουσία τελείωσε, μόλις στο 25ο λεπτό, όταν ο ΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-0. Πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της αναμέτρησης βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με τον Γιαντσίνοβιτς που έκανε με πλασέ το 1-0, ύστερα από συνδυασμό Κέρθι και Μαρκόπουλου. Το 2-0 έγινε στο 23’ με πλασέ του Μαρκόπουλου μετά από σέντρα του Ζέρη από δεξιά, και δύο λεπτά αργότερα ο Ζέρης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής μετέτρεψε σε γκολ ο Βαλαβανόπουλος που έκανε έτσι το 3-0. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 4-0, όταν στο 40’ ο Τσούτσης έδωσε στον Μαρκόπουλο, που έκανε 2 τα τέρματα του! Στην επανάληψη η Καβάλα έριξε τους ρυθμούς της, αλλά παρ’ όλα αυτά σημείωσε ακόμα ένα τέρμα, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 5-0 με σουτ του Τσούτση!

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας (51’ Τουμανίδης), Κασμερίδης, Κέρθι, Τσούτσης (63’ Γεμιστός), Γιαντσίνοβιτς (51’ Θωμαϊδης), Βαλαβανόπουλος (72’ Μπλιός), Παπαδόπουλος, Μαρκόπουλος.
Εθνικός Σιδηροκάστρου: Τσιντσάρης, Πετρίδης, Λιάτσης (77’ Σαμαράς), Αγγελίδης, Σαμαράς Κ., Τσιντσάρης Γ., Καραχάλος (67` Ευσταθιάδης), Αβράμης, Παπίτσας  (81’ Γερμανλή), Τσεμπερίδης (77’ Ρατσίκας), Παρούκας.

Παύλος Δερμιτζάκης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για την σοβαρότητα τους»

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν και το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπορεί ο αντίπαλος να είναι χαμηλότερης δυναμικότητας, όμως εμείς ως Καβάλα δείξαμε τις δυνατότητες μας παίζοντας σοβαρά. Ελέγχαμε τον αγώνα σε όλη την διάρκεια του, κάναμε καλούς συνδυασμούς, είχαμε 20 τελειωμένες φάσεις, 11 από τις οποίες μέσα στην εστία, πετύχαμε 5 γκολ και δεν δεχτήκαμε καμία ευκαιρία. Αυτό σημαίνει ότι είχαμε επιθετική παραγωγή αλλά και στην άμυνα ήμασταν πολύ καλοί. Τώρα έρχεται διακοπή στο πρωτάθλημα και ετοιμαζόμαστε για το δύσκολο αγώνα που έρχεται με τον Αετό».

Ο αντίπαλος προπονητής λόγω άμεσης αναχώρησης του από το γήπεδο δεν έκανε δηλώσεις.

MVP της ομάδας, από τους δημοσιογράφους αναδείχτηκε ο νεαρός Βαγγέλης Κέρθι ο οποίος αφού τόνισε ότι «είναι τιμή για εμένα να αναδειχθώ MVP του αγώνα» δήλωσε ότι «σήμερα ήμασταν σοβαροί, είχαμε την κατοχή της μπάλας και δεν απειληθήκαμε καθόλου. Θέλουμε να κάνουμε 5 νίκες στα 5 παιχνίδια που απομένουν, περιμένοντας κάποιο στραβοπάτημα του Νέστου».