Και επίσημα, το Βαλκανικό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων – νεανίδων στην Καβάλα

Οι αγώνες που συνδιοργανωθούν από τον δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια ΑΜΘ θα διεξαχθούν από 10 έως 12 Μαΐου και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 250 αθλητές από 9 χώρες

Είναι πλέον επίσημο! Ακόμα μια σημαντική αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας! Πρόκειται για το Βαλκανικό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων – νεανίδων, το οποίο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και υπολογίζεται να φέρει στην πόλη περισσότερους από 250 αθλητές από 9 χώρες (Βουλγαρία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Κύπρος,   Σερβία  Κόσοβο, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Μολδαβία, Ελλάδα), ενώ  είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να εκπροσωπηθεί και η Ρουμανία.

Η μεγάλη αγωνιστική και διοργανωτική επιτυχία του κολυμβητικού τουρνουά «Απόστολος Παύλος», πριν από περίπου ένα μήνα αποτέλεσε το «εισιτήριο» για την Καβάλα να επιστρέψει στον χάρτη των μεγάλων βαλκανικών διοργανώσεων κολύμβησης μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, μιας και η τελευταία φορά που φιλοξένησε αυτούς τους αγώνες ήταν το μακρινό 1993 στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Παραλίας. Η Βαλκανική Ομοσπονδία Κολύμβησης διαπιστώνοντας ότι πλέον η Καβάλα έχει τις υποδομές και παράλληλα γνωρίζει να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, κατέθεσε την πρόταση η οποία πλέον έγινε και επίσημα αποδεκτή.  Πλέον αρχίζει η περίοδος της προετοιμασίας προκειμένου να φανεί αντάξια των προσδοκιών τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των αποστολών που θα φιλοξενήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες θα αποτελούν συνδιοργάνωση του δήμου Καβάλας με την Περιφέρεια ΑΜΘ, σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.