Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»: Επιστρέφει το… ζεστό νερό

Τα ανταλλακτικά για τις εργασίες στα αποδυτήρια φιλοξενούμενων – διαιτητών έχουν παραληφθεί και αρχίζουν οι εργασίες που θα διαρκέσουν 2 ημέρες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου

Την αισιοδοξία του ότι μέχρι το Σάββατο (9/3) το πρόβλημα με την έλλειψη ζεστού νερού στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» θα αποκατασταθεί πλήρως εξέφρασε μιλώντας στη Kavala Post ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του δήμου Καβάλας. Ο Γιώργος Φιλόσογλου επισήμανε ότι πιθανόν από σήμερα Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι εργασίες, μιας και έχουν παραληφθεί τα απαραίτητα ανταλλακτικά, που θα διαρκέσουν δύο ημέρες για να λυθεί οριστικά το ζήτημα για το οποίο έγινε πολύς θόρυβος μετά την δημοσιοποίηση του ύστερα από τον αγώνα μπάσκετ της Καβάλας με το Μεσολόγγι. Ο λόγος της καθυστερημένης αντίδρασης του δήμου ήταν ότι λόγω απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα η προμήθεια των απαραίτητων υλικών.

Γιώργος Φιλόσογλου: «Οι διαδικασίες προμήθειας υλικού από τους δήμου δεν είναι σύντομη υπόθεση…»

Μιλώντας για το ζήτημα επισήμανε ότι «κατ’ αρχήν να πούμε ότι στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων και των διαιτητών στο κλειστό της Καλαμίτσας δεν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης νερού, αλλά έλλειψης ζεστού νερού! Γνωρίζαμε ότι υφίσταται εδώ και κάποιες εβδομάδες ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από τις ομάδες που δραστηριοποιούνται εκεί. Αφού πρώτα έγιναν από την τεχνική υπηρεσία 2-3 προσπάθειες να διορθωθεί με το υπάρχον υλικό, αυτό στάθηκε αδύνατο! Έπρεπε να αλλάξει όλο το σύστημα (κυκλοφορητές, μπόιλερ και κάποια άλλα εξαρτήματα) και αυτό το εξήγησα προσωπικά στους εκπροσώπους των ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ πριν τον αγώνα του Σαββάτου. Άρα γνώριζαν τα δεδομένα. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι για να γίνει προμήθεια υλικού από τους δήμους οι διαδικασίες δεν είναι απλές και σύντομες, όπως πχ η προμήθεια εξοπλισμού γραφείου για ένα νέο υπουργό, όπως έγινε πρόσφατα. Το θέμα θα λυθεί άμεσα, πιθανότατα μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, μιας και κάποια απ’ τα εξαρτήματα έχουν ήδη παραληφθεί. Πιθανότατα την Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι εργασίες, έτσι ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να αποκατασταθεί η ζημιά».

«Το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί διαφορετικά…»

Συνεχίζοντας ο κ. Φιλόσογλου ανέφερε ότι «προς τιμήν τους οι ομάδες δεν βγήκαν στα κάγκελα για να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα που είχαν όλο αυτό το διάστημα και έδειξαν κατανόηση. Δεν γνωρίζω αν η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας ενημέρωσε τους αντιπάλους της για το θέμα, όμως η αντίστοιχη του βόλεϊ το έκανε στον δικό της αγώνα. Μάλιστα προθυμοποιήθηκε να της δώσει τα δικά της αποδυτήρια, αλλά αρνήθηκαν. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το πρόβλημα δεν θα μπορούσε να λυθεί διαφορετικά! Αυτός ήταν ο δρόμος που έπρεπε να ακολουθήσουμε κι αυτό κάναμε σε όσο πιο σύντομο χρονικό διάστημα μπορούσαμε… Αν παρ’ όλα αυτά δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί αγώνας στην Καλαμίτσα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το κλειστό των Ποταμουδίων, το οποίο έχει δηλωθεί ως 2η έδρα της ομάδας».

Τέλος ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Καβάλας ανέφερε ότι «αυτό που έχω να τονίσω πάντως συνομιλώντας με την διοίκηση αλλά και τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας, είναι ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο «Αλ. Δήμογλου» είναι πάρα πολύ καλές, αν συγκριθούν και αυτές που επικρατούν σε άλλα γήπεδα της κατηγορίας, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις η εικόνα είναι… τριτοκοσμική»!