300 μαθητές-σκακιστές στην Χρυσούπολη

Το 1ο Δημοτικό σχολείο της πόλης θα φιλοξενήσει την πρώτη φάση του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος σκάκι, με μαθητές απ’ όλο το Νομό Καβάλας

Ο Σκακιστικός Όμιλος Δήμου Νέστου ανακοινώνει ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού  για το 2019 κάνει την πρώτη του στάση στη Χρυσούπολη. Πρόκειται για μία διοργάνωση που διεξαγόταν κάθε χρόνο στην Καβάλα και φέτος για πρώτη φορά θα διοργανωθεί στο χώρο του 1ου δωδεκαθέσιου Δημοτικού σχολείου Χρυσούπολης το Σάββατο και την Κυριακή 16 & 17 Μαρτίου.

Περίπου 300 μαθητές από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας αναμένεται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση οι οποίοι είτε θα αντιπροσωπεύσουν το σχολείο τους σε τετραμελείς ομάδες είτε θα αγωνιστούν ατομικά. Οι καλύτεροι θα προκριθούν στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης , που θα διεξαχθεί στην Ξάνθη 23 & 24 Μαρτίου.

Γνωρίζοντας ότι η επαρχία διψάει για μεγάλες διοργανώσεις και έχοντας τη στήριξη του Δήμου Νέστου ο Σκακιστικός Όμιλος εργάζεται για τη καλύτερη δυνατή φιλοξενία των μαθητών και των συνοδών τους στη Χρυσούπολη. Η αρχή έγινε. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων οι  6 πρώτοι μαθητές στα δημοτικά σχολεία ανά τάξη, και την 1η μαθήτρια ανά τάξη θα πάρουν την πρόκριση για την Ξάνθη. Σε ότι αφορά τα γυμνάσια την πρόκριση θα πάρουν για την επόμενη φάση οι πρώτοι 4 και το πρώτο κορίτσι ανά τάξη.

Οι ημιτελικοί αγώνες στην Ξάνθη θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Elisso Xenia Hotel» και την πρόκριση στους τελικούς θα πάρουν 97 (44+53) μαθητές (κορίτσια 24 τουλάχιστον) ως εξής: Από κάθε τάξη οι 3 πρώτοι και το πρώτο κορίτσι και επιπλέον 53 (κορίτσια 13 τουλάχιστον) με κριτήρια απόδοσης   και αριθμού συμμετοχών. Στο ομαδικό θα προκριθούν 5 ομάδες Δημοτικών Σχολείων και 3 Γυμνασίων και  ελεύθερη συμμετοχή για όσες ομάδες Λυκείων αγωνισθούν στους περιφερειακούς αγώνες ΑΜΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω αγώνες αποτελούν διοργάνωση του δήμου Νέστου με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας και του Σκακιστικό Όμιλο δήμου Νέστου.