ΕΟΣ Καβάλας: Οι ορειβάτες πάτησαν στο «Αυγό», στο λούκι της Σάρας και του Παπατρέχα και στην κόψη του Άρη… [Φωτογραφίες]

Επιτυχημένη η χειμερινή ορειβατική συνάντηση που οργάνωσε στο Παγγαίο ο Όμιλος, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Tο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 9-11/3 , στις κορυφές του Παγγαίου πραγματοποιήθηκε Χειμερινή Ορειβατική Συνάντηση με πρωτοβουλία του ΕΟΣ Καβάλας. Ορειβάτες από τις γύρω περιοχές σκαρφάλωσαν στις ορθοπλαγιές του Παγγαίου όρους, ενώ το βράδυ, στήθηκαν όμορφες ορειβατικές κουβέντες γύρω από τη φωτιά μέσα στο καταφύγιο του ΕΟΣ Καβάλας. Οι διαδρομές που σκαρφαλώθηκαν ήταν οι εξής:

  • Δύο βορινές διαδρομές στη κορυφή «Αυγό»
  • Λούκι της Σάρας
  • Λούκι του Παπατρέχα
  • Κόψη του Άρη

Οι επόμενες εξορμήσεις

Η επόμενη δράση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας προγραμματίζεται για την Κυριακή 17 Μαρτίου, οπότε και θα γίνει ανάβαση στο Λαϊλιά Σερρών, από την Ορεινή με υπεύθυνο τον Βαγγέλη Φάκα. Στο τέλος του μήνα (30-31) προγραμματίζεται επίσης και η μεγάλη εξόρμηση στο Pirin της Βουλγαρίας με αναβάσεις στις κορυφές της περιοχής του Vichren και διανυκτέρευση σε καταφύγιο, με υπεύθυνη την Φωτεινή Φετά.

Σε ότι αφορά τον Απρίλιο, στις 7 του μηνός θα γίνει το ιστορικό οδοιπορικό στην περιοχή του Παγγαίου με ξεναγό τον Θόδωρο Λυμπεράκη (περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα), ενώ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου προγραμματίζεται ανάβαση στο Υψάριο της Θάσου, από την Ποταμιά, με διανυκτέρευση στο καταφύγιο του Θάσιου Ορειβατικού Συλλόγου (ΘΑΣ.Ο.Σ.) και υπεύθυνο τον Δημήτρη Αλάγιαλη.