Νικητής η… συμμετοχή στο 7ο Kavala Trail Run [Φωτογραφίες]

Πλησίασαν τις 400 οι συμμετοχές στην διοργάνωση του ΣΧΟΚ στην διαδρομών των 13 χιλ. με φόντο την Καβάλα

Με ρεκόρ συμμετοχών, που πλησίασαν τις 400, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (17/3) το 7ο Kavala Trail Run από τον Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας! Μια διοργάνωση που ξεκίνησε με λίγες συμμετοχές στην πρώτη της παρουσία στα δρώμενα του αθλητισμού της Καβάλας, έφτασε πλέον να έχει εδραιωθεί στην συνείδηση των αθλητών όχι μόνο της πόλης αλλά και άλλων περιοχών της Βορείου Ελλάδος, καταρρίπτοντας κάθε χρόνο τα ρεκόρ στις συμμετοχές.

Το ραντεβού όπως κάθε χρόνο ήταν  για τις 11.00 στο γνωστό σημείο του «Κόντη» στην Χωράφα, όπου έγινε η εκκίνηση της διαδρομής των 13 χιλιομέτρων, που θεωρείται εύκολη έως μέτριας δυσκολίας. Το 80% της διαδρομής είναι σε μονοπάτια και το υπόλοιπο χωματόδρομοι με λίγο άσφαλτο στην εκκίνηση. Ο αγώνας είναι κατάλληλος για να γνωρίσουν νέοι δρομείς το ορεινό τρέξιμο, αλλά και για τους έμπειρους να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους εν’ όψη των μεγαλύτερων αγώνων που ακολουθούν την άνοιξη μια και ενώ είναι «μικρός» αγώνας έχει αρκετές τεχνικές δυσκολίες.

Νικητής ο Λευτέρης Ανδρωνικίδης

Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Λευτέρης Ανδρωνικιδης που έτρεξε την απόσταση σε 1 ώρα και 8 λεπτά! Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν επίσης στο χώρο του Κόντη, από τους αντιδημάρχους Καβάλας Μαρία Φραντζεσκάκη και Ηλία Καλανταρίδη καθώς και από τον πρώην βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη.

Η διοργάνωση στέφθηκε και από οργανωτική επιτυχία και γι’ αυτήν πέρα από τα μέλη του ΣΧΟ Καβάλας συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράδας, το ζαχαροπλαστείο «Ροδίνι» που συμμετείχε ως χορηγός, προσφέροντας γλυκά στους αθλητές καθώς και οι  μαθητές του τμήματος Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής του ΟΑΕΔ ΕΠΑ.Σ. Καβάλας, που πρόσφεραν 350 σάντουιτς και 350 κέικ, που παρασκεύασαν οι ίδιοι.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για τον ΣΧΟΚ είναι το Παγγαίο Trail Run, ένας άλλος μεγάλος αγώνας που αποτελεί θεσμό και φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου.