«Γαλάζιοι Αργοναύτες»: Οι οπαδοί δεν είναι εγκληματίες…

Αιχμηρή ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΑΟΚ για την καταδίκη ενός συνοπαδού τους, για επεισόδια που έγιναν το 2012, με αιχμές προς την διοίκηση της ομάδας

Ανακοίνωση με αφορμή την καταδίκη από το δικαστήριο, ενός οπαδού του ΑΟΚ, για επεισόδια που έγιναν το 2012 εξέδωσαν οι «Γαλάζιοι Αργοναύτες».  Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο συγκεκριμένος φίλος της ομάδας απειλείται με φυλάκιση μιας και δεν έχει τα 3000 ευρώ (εξαγοράσιμη ποινή για τους 8 μήνες που καταδικάστηκε), ενώ επισημαίνεται ότι ζητήθηκε η συνδρομή της διοίκησης του ΑΟΚ που όμως δεν ήρθε με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί στο δικαστήριο χωρίς συνήγορο υπεράσπισης.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Σήμερα (19/3) εκδικάστηκε η υπόθεση ενός συνοπαδού μας στην Κομοτηνή για τα επεισόδια που έγιναν το 2012 στον αγώνα του ΑΟΚ με την Δόξα στο «Ανθή Καραγιάννη». Ο συνοπαδός μας παρουσιάστηκε ανυπεράσπιστος με μοναδική συμπαράσταση την παρουσία των μελών του συνδέσμου στο δικαστήριο. Καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκισης μία ποινή που ήταν εξαγοράσιμη με 3000 ευρώ με αποτέλεσμα ο συνοπαδός μας να μπαίνει στη φυλακή. Έχουμε κινήσει διαδικασίες έτσι ώστε να καταφέρουμε να τον φέρουμε στα κρατητήρια της καβάλας χωρίς να ξέρουμε με σιγουριά οτι θα το καταφέρουμε. Αν δεν έρθει στην καβάλα τότε θα εκτίσει το 10% της ποινής στις φυλακές της Κομοτηνής. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο συνοπαδός μας ζήτησε τη βοήθεια από την διοίκηση του ΑΟΚ η οποία δεν ήρθε ποτέ. Με αποτέλεσμα να πάει στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, που προφανώς θα έβγαινε αθώος χωρίς κανένα πρόβλημα. Καταδικάζουμε την απόφαση του δικαστηρίου που έστειλε στη φυλακή έναν άνθρωπο μετά από 8 χρόνια που έγιναν τα επεισόδια, ενώ τότε είχε είδη εκτίσει την ποινή του δίνοντας παρών στο τμήμα για δύο χρόνια κάθε φορά που έπαιζε ο ΑΟΚ και η Δόξα Δράμας. Οι οπαδοί δεν είναι εγκληματίες. Αδερφέ κράτα γερά μέχρι την λευτεριά».