ΑΟ Καβάλα: Κέρδισε τον Αλέξανδρο (2-1) και το… άγχος [Φωτογραφίες]

Νίκη με την… ψυχή στο στόμα στο «Ανθή Καραγιάννη» επί ενός σπουδαίου αντιπάλου με γκολ των Μαρκόπουλου και Τόσκα

Παίζοντας για πρώτη φορά την φετινή χρονιά ως πρωτοπόρος και έχοντας το άγχος της πάση θυσίας νίκη, ο ΑΟΚ πήρε τη νίκη στον αγώνα με τον Αλέξανδρο Κιλκίς με 2-1 και έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν ανώτερο των φιλοξενούμενων μόνο στο 1ο ημίχρονο οπότε και διαμορφώθηκε το σκορ, μιας και στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι αντίπαλοι κέρδισαν σιγά – σιγά τη «μάχη» του κέντρου και πίεσαν την εστία του Δήμιζα! Κορυφαίας για τον ΑΟΚ ο Κέρθι (αναδείχτηκε MVP) κάνοντας πολλά χιλιόμετρα, παθιασμένος για ακόμα μια φορά ο Μαρκόπουλος. Εξαιρετική η εικόνα της ομάδας του Μάκη Κατσαβάκη

Φάσεις και γκολ

Ο ΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Γιαντσίνοβιτς από δεξιά ο Μαρκόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0.  Τρία λεπτά αργότερα ο σκόρερ του ΑΟΚ έκανε σέντρα αλλά η κεφαλιά του Βαλαβανόπουλου κόντραρε σε αμυντικό.

Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 36ο λεπτό όταν ο Αγαθαγγελίδης από πλάγια (από το ύψος της μεγάλης περιοχής) αιφνιδίασε με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Δήμιζα κάνοντας το 1-1.

Η απάντηση της Καβάλας πάντως ήταν άμεση μιας και στο 42ο λεπτό ο προωθημένος Τόσκας με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Παπαδόπουλου διαμορφώνει το 2-1.

Στο 2ο μέρος οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες και από τις δύο ομάδες. Ο Αλέξανδρος θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 77’ όταν ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε μόνος του με τον Δήμιζα και αυτός έδιωξε σωτήρια με τα πόδια, ενώ στο 82’ ο Γεμιστός επιχείρησε γυριστό σουτ, ύστερα από σέντρα του Μαρκόπουλου και επίσης ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδιωξε με τα πόδια.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι, Βαλαβανόπουλος (60’ Τσούτσης), Γιαντσίνοβιτς (85’ Τουμανίδης) , Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (73’ Γεμιστός), Μαρκόπουλος (90+ Λίτσκας).

Αλέξανδρος Κιλκίς: Αθανασίου, Τσαταλμπασίδης (71’ Σαλπιγγίδης) , Βασιλειάδης, (Κάργας 90+ Σαββόπουλος), Κότσιας, Παπαδόπουλος  , Ευστρατιάδης (46’ Αηδονίδης), Βόσδου, Αγαθαγγελίδης, Προβατίδης, Καραγιάννης.

Παύλος Δερμιτζάκης: «Θα μπορούσαμε να… κλαίγαμε, αλλά και να κερδίσουμε άνετα»

«Σήμερα είμαι χαρούμενος για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η ομάδα μας κέρδισε σ’ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και δεύτερον γιατί έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Μάκη Κατσαβάκη, τον οποίο θαύμαζα όταν ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα. Ξέραμε ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος και ο βαθμός δυσκολίας ανέβαινε γιατί είχαμε το άγχος της νίκης. Στο 1ο μέρος είχαμε επιμονή και υπομονή και καταφέραμε με προηγηθούμε δύο φορές. Στο 2ο μέρος η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, τώρα θα μπορούσαμε να κλαίγαμε αν η φάση του Σαλπιγγίδη έμπαινε γκολ, αλλά και να κερδίζαμε άνετα αν η φάση του Γεμιστού κατέληγε στο αντίπαλο τέρμα».

Μάκης Κατσαβάκης: «Συγχαρητήρια στον ΑΟΚ για τη νίκη του και την άνοδο του που θεωρώ ότι είναι δεδομένη. Η προσπάθεια που έκανε άξιζε να ανταμειφθεί. Στο 1ο ημίχρονο αιφνιδιαστήκαμε σε 2 φάσεις και δεχτήκαμε 2 γκολ, αλλά στην επανάληψη ήμασταν πολύ καλύτεροι και εκμεταλλευτήκαμε το άγχος που είχε ο αντίπαλος μας. Εύχομαι στην Καβάλα, που την θεωρώ δεύτερη πατρίδα μου, ότι καλύτερο στο μέλλον».