ΑΟ Καβάλα: Την Κυριακή δέχτηκε το πρώτο εντός έδρας γκολ…

Στο προτελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς παραβιάστηκε για πρώτη φορά φέτος η εστία του ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη»

Στην… ιστορία θα μείνει (όπως όλα δείχνουν) το γκολ του Αγαθαγγελίδη του Αλέξανδρου στο 36ο λεπτό του αγώνα της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη» κόντρα στον ΑΟΚ. Κι αυτό γιατί το τέρμα που σημείωσε ο επιθετικός της ομάδας του Κιλκίς ήταν το πρώτο που δέχτηκε το «καραβάκι» στην έδρα του σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής! Κι αν σκεφτεί κανείς ότι απομένει μόλις ένα ακόμα παιχνίδι εντός έδρας, αυτό με τον αδύναμο Εθνικό Αλεξανδρούπολης την μεθεπόμενη (προτελευταία αγωνιστική), τότε άνετα μπορεί να πει ότι ενδέχεται να είναι και το μοναδικό…

Εξακολουθεί να έχει την 2η καλύτερη άμυνα…

Αν μη τι άλλο η καταπληκτική λειτουργία της άμυνας της Καβάλας αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» που την έφεραν στο… κατώφλι της κατάκτησης του τίτλου στον 1ο όμιλο. Η εστία της έμεινε απαραβίαστη στο γήπεδο της, μέχρι εκείνη την άτυχη στιγμή για τον Δήμιζα που δέχτηκε το γκολ με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του από πλάγια. Ακόμα και μ’ αυτό το τέρμα όμως η αμυντική γραμμή της ομάδας είναι με διαφορά η καλύτερη του ομίλου και η 2η καλύτερη όλης της Γ’ Εθνικής, μιας και 6 γκολ έχει δεχτεί μόνο ο Ιάλυσος Ρόδου στον 6ο όμιλο (σε 21 αγώνες όμως), ενώ στην 1η θέση είναι η Καλαμάτα στον 8ο με μόνο 5 γκολ παθητικό. Η Καβάλα εκτός απ’ το τέρμα της Κυριακής, δέχτηκε δύο γκολ στο ντέρμπι με το Νέστο στη Χρυσούπολη στον 1ο γύρο (σ’ εκείνο το αλησμόνητο 3-2) και από ένα γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια με Ορφέας Ξάνθης (νίκη 2-1),  Πανσερραϊκό (ήττα 1-0) και Αετό Ορφανού (νίκη με 2-1).

Εκδρομή στο Καλαμπάκι

Πλέον η ομάδα ετοιμάζεται για το προτελευταίο και εξίσου… ύπουλο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Καλαμπάκι, η οποία παίζει τα τελευταία της χαρτιά σε ότι αφορά την διεκδίκηση της παραμονής της, προερχόμενη από μεγάλη νίκη στην Ξάνθη. Σ’ αυτό το δύσκολο παιχνίδι ο ΑΟΚ θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο πλευρό του. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσει η φετινή… συνήθεια της ναύλωσης δωρεάν λεωφορείου που θα ξεκινήσει στις 13.45 από την παραλιακή λεωφόρο.